Soğuk havalardan kaçıp evlere ve kitaplara sığındığımız bir dönemdeyiz. Ayrıntılarını bültenimizde göreceğiniz gibi Ocak ayı Tudem Yayın Grubu için çok hareketli geçti. Şubat ayında da hiç hız kesmiyoruz. Tüm markalarımız ve 1200’den fazla kitabımız ile Ankara ve Karadeniz Kitap Fuarları’nda olacağız. Yayın planımız yine her yaştan okurun ilgisini çekecek kitaplarla dolu. Miyase Sertbarut’un "Kapiland" serisi -ilk kitabın yayımlanmasının onuncu yılında- üçüncü kitabıyla, üstelik solukları kesecek bir finalle tamamlanıyor. Şubat ayını bize sevdirecek daha pek çok iyi kitabımız var. Hepsini sizinle paylaşmak en büyük dileğimiz. İyi okumalar...
İyi Kitap 100. sayısını dostlarıyla birlikte kutladı
Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi İyi Kitap, Ocak ayında yayımladığı 100. sayısını özel bir etkinlikle kutladı. Tudem Yayın Grubu’nun desteğiyle her ay ücretsiz yayımlanan ve dağıtılan İyi Kitap, çocukların ve gençlerin nitelikli kitaplara ulaşmasını hedefliyor. 
Devamı...


Tudem Edebiyat Ödülleri'ne
rekor sayıda başvuru!  

Çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri'ne bu yıl rekor sayıda başvuru yapıldı. 15. yılında ilk kez yetişkin edebiyatı alanında ve roman dalında verilecek olan ödüller için Tudem Yayın Grubu'na 144 dosya ulaştı. Seçici kurulunda Feyza Hepçilingirler, Özcan Karabulut, Faruk Duman, Kemal Varol ve Hakan Bıçakcı’nın yer aldığı yarışmada ödül alan eserlerin Tudem Yayın Grubu'nun yetişkin markası Delidolu tarafından yayımlanması planlanıyor. 





 
Tudem markası
Avrupa’da tescil edildi

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) tarafından markaların uluslararası alanda korunması için getirilen Madrid Protokolü kapsamında “Tudem” markası, Avrupa Birliği ülkelerinde tescil edildi. Bu tescil ile “Tudem” markası 28 ayrı AB ülkesinde korunacak; başka bir firmanın aynı adla faaliyette bulunması, yeni bir marka yaratması ve markanın izinsiz kullanılması engellenmiş olacak. Tudem Yayın Grubu, yurt içinde de 18 ayrı markasının tescilini tamamladı. 
Tudem Yayın Grubu, 17. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı
Eğitim ve kültür yayıncılığının öncü firması Tudem Yayın Grubu, 30 Ocak-2 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Özel Okullar Derneği 17. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı. Eğitim öğretim hayatının nabzını tutan sempozyumda Tudem Yayın Grubu'nun standına ilgi yoğundu. 

Nevşehirli öğrencilerin
Mıymıy Teyze coşkusu

“Mıymıy Teyze” serisinin sevilen çizeri Zeynep Özatalay, Nevşehir Altınyıldız Koleji’nin konuğuydu. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen geleneksel kitap şenliğine katılarak minik kitap kurtlarıyla eğlenceli bir resim atölyesi gerçekleştiren Özatalay, etkinliğin ardından yaptığı söyleşide "Mıymıy Teyze"nin resmediliş süreci ile ilgili anılarını paylaştı.  
Satış Yöneticisi Cem Türkus sizin için seçti:
Büyükkannem Cebimde
Aslında Elias’ın ebeveynleri bizim veli profilimize çok uyuyor. Evet, Elias iyi besleniyor, temiz kıyafetler giyiyor ve iyi bir okula gidiyor. Yani anne ve baba sorumluluklarını yerine getiriyor ama bu işler o kadar monotonlaşmış ki aile birbirine gerçek anlamda vakit ayırmıyor. Elias, prenses gibi bir anne ve bilgisayar oyunları tasarlayan "oyuncu" bir babaya sahip olmasına karşın, ilgisizlikten ve yalnızlıktan şikâyetçi. Üstelik herkesin bir, hatta bazılarının birden fazla büyükannesi var. Ancak kahramanımızın onu anlayacak bir büyükannesi bile yok. Elias, sıradan günlerden birinde, normalden çok daha büyük, parlak, sarı bir yumurta buluyor. Bu yumurtanın içinden bir büyükanne çıkıyor. Olanca sevimliliğiyle, parmak kadar boyu olan, banyo yapmayı beceremeyen ve doğru düzgün konuşamayan bir ninecik! Nineciğimiz tabii ki hayali bir kahraman ve Elias’ın çok vaktini alıyor. O küçük mızıldanmalar ortadan kalkınca, anne ve baba bir sorun olduğunu anlıyor. Çünkü Elias bazen o kadar tuhaf davranıyor ki buna şaşırmamak elde değil. Hepimiz mutlu sonları severiz. İyi ve mutlu biten bir uçurtma festivaline hazır olun öyleyse. Ve sevdiklerinize mutlaka vakit ayırın. Çünkü hepimizin buna ihtiyacı var ve bunu hak ediyoruz. Keyifli okumalar.
Jean-Jacques Sempé’den, şehir yaşamını muzip bir şekilde ele alan özel bir koleksiyon kitap:
Şehir Yaşamı ve
Diğer Şeyler
"Sabato'nun vasiyeti Direniş"
Ali Bulunmaz, Direniş'i
Cumhuriyet Kitap için inceledi. 
"Cennetin Sahipleri cennete kıyarken”
Mehmet Özçataloğlu, 
Cennetin Sahipleri' ni edebiyathaber.net'te 
değerlendirdi. 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @bookgangsta'ya bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Ocak ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Ocak ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Nazan Tacer'in kitaplarıyla origami yapma zamanı

Geçmişi yaklaşık iki bin yıl öncesine dayanan kâğıt katlama sanatı origaminin Türkiye’de yaygınlaşmasına büyük katkıları bulunan Nazan Tacer'in kitaplarını, Şubat ayı boyunca yüzde 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yazarın kitaplarını incelemek için
 tıklayın...
İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı'nda #iyifiyat fırsatı
Tudem Yayın Grubu, sektöründe dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük fuarı olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı'na katılmaya hazırlanıyor. Sektörün temsilcilerini bir araya getiren fuar, TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) işbirliğiyle, 21-25 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tudem Yayın Grubu, fuar için hazırladığı özel kampanyayla, kırtasiyelere mağazalarında Tudem Edebiyat, Uçanbalık, Delidolu ve Desen markalarına ait iyi fiyatlı kitaplara yer verme çağrısında bulunacak. Bu fırsatı kaçırmamak için Tudem Yayın Grubu'nun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, 3. Salon 331A numaralı standına uğramayı unutmayın. 
Tudem setlerini yüzde 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Tudem Yayın Grubu’nun çoksatan serileri, indirimli fiyat avantajı ve özel saklama kutularında okurlarıyla buluşuyor. Yepyeni Tudem setleri, sevdiği kitaplara kütüphanesinde bir bütün olarak yer vermek isteyen koleksiyonerler ve özel günlerde sevdiklerine kitap hediye etmekten hoşlanan edebiyatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat! Tudem setlerini, Alsancak, Beşiktaş ve Kadıköy Tudem kitabevlerinden yüzde 30 indirimli olarak satın alabilirsiniz. Bilgi için 
tıklayın...

Tudem Yayın Grubu
12. Ankara Kitap Fuarı'nda

Tudem Yayın Grubu, yepyeni kitapları ve sevilen yazarlarıyla 16-25 Şubat tarihleri arasında Ankaralı kitapseverlerle buluşuyor. Pelin Güneş, Mehmet Atilla, Hicabi Demirci, Habib Bektaş, Miyase Sertbarut, Hanzade Servi, Aşkın Güngör, Hamdullah Köseoğlu ve Güldem Şahan’ın okurlarıyla bir araya geleceği fuar, Söğütözü’ndeki Congresium Ankara’da düzenleniyor. On gün sürecek bu büyük kitap coşkusuna, yedi markası ve bini aşkın kültür ve eğitim yayınıyla katılan Tudem Yayın Grubu, A salonundaki 506 ve 606 numaralı stantlarında her yaştan kitapseveri ağırlamaya hazırlanıyor.

Karadenizliler için kitap zamanı!
Tudem Yayın Grubu, sevilen yazarları, renkli etkinlikleri ve yedi markasına ait bini aşkın kültür ve eğitim kitabıyla bu yıl dördüncü kez kapılarını açacak Karadeniz Kitap Fuarı’na katılmaya hazırlanıyor. 20-25 Şubat tarihleri arasında, Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman, Mehmet Atilla ve Çiğdem Gündeş, 2. Salon, 304 numaralı Tudem standında okurlarıyla buluşacak. İmza günü programlarına ek olarak Hicabi Demirci ve Koray Avcı Çakman, fuar alanındaki 19 Mayıs Salonu’nda düzenlenecek iki farklı atölye çalışmasında Karadenizli kitapseverlerle bir araya gelecek.

Huzurlarınızda,
Dünyanın En Komik Adamı!

Tudem Edebiyat, Şapkada Eriyen Bay Karp’la tanıdığımız Cary Fagan’ın yeni romanı Dünya’nın En Komik Adamı'nı okurlarla buluşturdu.
Kitap, katıldığı bir yarışmadan kazandığı para ödülüyle ailesini şahane bir tropik tatile çıkaran on bir yaşındaki Norman’ın, Miami’de, dünyanın en komik adamı ile tanışma serüvenini anlatıyor.
Aile içi dinamikleri, kardeşler arası çekişmeleri, çocuklarla yetişkinlerin dünyasını ve birbirleriyle olan iletişimlerini yalın, samimi bir üslup ve ince bir mizahla ele alan Dünyanın En Komik Adamı, özgün hikâyesiyle hafızalarda yer edecek kitaplardan.  
Uzun süredir merakla beklenen Kapiland’ın Kıyameti
çok yakında raflarda!

Miyase Sertbarut’un yüz binlerce okura ulaşan “Kapiland” serisinin merakla beklenen üçüncü ve son halkası Kapiland’ın Kıyameti, çok yakında Tudem Edebiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak. Kitap, yakın gelecekte yaşanabilecek bir nükleer savaşın yaratacağı yıkımı vurucu bir edebiyat metnine dönüştürüyor. Dünyadaki güç dengelerinin değişimine güncel göndermelerde bulunan Sertbarut bu kitabıyla romancılığını zirveye taşıyor. Tudem Edebiyat, Kapiland'ın Kıyameti ile birlikte serinin ilk iki kitabı Kapiland'ın Karanlık Yüzü ve Kapiland'ın Kobayları'nı da Maria Brzozowska tarafından resimlenen yeni kapak tasarımları ve gözden geçirilmiş baskısıyla okurlarla buluşturuyor.  
Tehlikesavar Matematik Cambazları sayesinde matematik
artık çok eğlenceli!

İngiliz yazar Sean Connolly’nin, matematiği edebiyatla buluşturan eğlenceli kitabı Tehlikesavar Matematik Cambazları, sayılarla ilgili problemleri olan genç okurların imdadına yetişiyor. Okurlarına, karşılaştıkları tehlikeli durumlardan kurtulmalarını sağlayacak 24 ayrı matematik mücadelesi sunan kitap, denklemleri kullanarak vampirleri yenebilen, geometri sayesinde göktaşlarını yok edebilen matematikçiler için ideal. Tehlikesavar Matematik Cambazları, sorduğu problemler ve hemen akabinde paylaştığı çözümlerle, ortaokul öğrencileri için benzersiz bir öğrenme deneyimi vadediyor. 
 
Mary Shelley'den kült bir öykü: Ölümlü Ölümsüz
Delidolu Yayınları, bu yıl 200. yılını kutlayan Frankenstein’ın yaratıcısı Mary Shelley’nin kült öyküsü Ölümlü Ölümsüz'ü okurlarıyla buluşturdu.
Shelley’nin edebi dehasını açığa çıkaran ve ilk kez Türkçeye çevrilen bu eser, sonsuzluk, ölüm ve aşk kavramlarını ele alıyor.
Zamanının ötesindeki yapıtlarıyla edebiyata yön vermeyi sürdüren Mary Shelley, Ölümlü Ölümsüz’de, bir türlü ölemeyen yalnız bir adamın sessiz haykırışını gotik unsurlarla örerek şiirsel bir öyküye dönüştürüyor. Ölümlü Ölümsüz, Maria Brzozowska’nın Delidolu Yayınları için resimlediği sert kapaklı özel baskısıyla koleksiyon değeri taşıyor.
Delidolu'dan
çocukluk ve yetişkinliğin
sınırlarını sorgulayan bir roman 

İzmir doğumlu yazar Raşel Meseri'nin Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları isimli romanı Delidolu etiketiyle raflardaki yerini alıyor. Bilimle felsefe, hayvanlar dünyasıyla insanlar âlemi, çocuklarla yetişkinler arasında mekik dokuyan roman, hayatın farklı aşamaları olarak algılanabilecek dört bölümden oluşuyor.
Kitap boyunca yetişkinliğin bir tür yanılsama olduğu fikri, kimi zaman bir yetişkinin bakış açısıyla kimi zaman da bir çocuk algısıyla işleniyor. Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları, çocukluk ve yetişkinliği sorgulayarak ikisi arasındaki yapay sınırları kaldırmaya çalışıyor. 

 
Feminist bilimkurgunun en yetkin örneklerinden Evlilikler
çok yakında raflarda   

Nobel ödüllü yazar Doris Lessing'in "Argos’taki Kanopus Arşivleri" serisini yayımlamaya başlayan Delidolu Yayınları, Şikeste'nin ardından serinin ikinci kitabı Evlilikler'i okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.
Feminist bilimkurgunun en yetkin örneklerinden biri olan roman, serinin ilk kitabı Şikeste'de sözü edilen farklı kuşaklar arasındaki evlilikleri konu ediniyor.
Evlilikler, cinsiyet rollerinin ve kadın erkek ilişkilerinin merkezde yer aldığı, bilimkurgu ve fanteziyi, sosyoloji ve siyasetle harmanlayan bir roman. 

Şehir yaşamına Sempé’nin
muzip çizgisinden bakma vakti

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü çizer Jean-Jacques Sempé imzalı Çocuklar ve Diğer Şeyler'i Türkiye'deki okurlarla buluşturan Desen Yayınları, şimdi de çizerin Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler adlı eserini yayımladı.
Çoksatan kitapları ve sansasyonel karikatür çalışmalarının yanı sıra New York Times, Paris Match, New Yorker gibi gazete ve dergilere yaptığı çizimlerle dikkat çeken Sempé, bu kitabında kent yaşamının içindeki koşuşturmayı muzip çizgileriyle ele alıyor. Her bakışta yeni bir şey keşfedilebilecek ayrıntılarla örülü Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler, kent yaşamının keşmekeşine ayna tutuyor.  
Isabelle Allende’den renklenecek bir hikâye: Porselen Peri  
Desen Yayınları, Latin Amerika edebiyatının en önemli isimlerinden, Ruhlar Evi kitabının yazarı Isabelle Allende’nin kaleme aldığı, moda tasarımcısı Ana de Lima’nın resimlediği Porselen Peri'yi okurlarıyla buluşturuyor. Hem öykü hem boyama kitabı olan Porselen Peri, her yaşatan kitapsevere, keyifle renklendirebileceği bir okuma deneyimi sunuyor. Okurlar, rutin hayatı tesadüfen karşılaştığı bir porselen peri sayesinde değişen Don Cornelio’nun öyküsünü okurken kitabın görsellerini kendi istedikleri şekilde renklendirebiliyor. 



Denizde Sayılar,
çocuklara hem oyun oynatıyor
hem de sayıları öğretiyor

A’dan Z’ye keyifli bir öykü anlatan Ormanda Alfabe kitabıyla, çocuklara oyun oynatarak alfabeyi öğreten yazar Didem Ünal ve çizer Oğuz Demir, yeni çalışmaları Denizde Sayılar’da bu kez oltayı dalgalı denizde yüzen sayılara atıyor.
1’den 20’ye kadar uzanan sayıların eğlenceli bir maceraya dönüştürülerek aktarıldığı bu resimli kitap, anlatım tekniği ve sayfalarında saklı sürprizleriyle farklılaşıyor.

Bu kitabı sakın yalamayın,
çünkü mikrop dolu!

Mikroplar her yerde; kitaplarda, defterlerde, dişlerimizde hatta bağırsaklarımızda. Onları görmek bu kitap sayesinde artık mümkün.
Idan-Ben Barak ve Julian Frost imzalı Bu Kitabı Yalama, küçük mikropların dünyasına çok yakından bakıyor! 
Mikropların başrolde olduğu bu eğlenceli macerayı çocuklar çok sevecek. 
Liseye girişte başarıyı hedefleyenlerin tercihi Tudem
Nitelikli liseleri hedefleyen öğrenciler, Liseye Giriş Sınavı'na Tudem Eğitim'in kaliteli ve özgün kaynak kitaplarıyla hazırlanıyor. Sekizinci sınıf öğrencileri Tüm Dersler Soru Bankası ve her derse özel hazırlanan Kazanım Odaklı Soru Bankası kitaplarıyla hem okulda hem de sınavlarda başarıyı yakalıyor. 
Sekizinci sınıf
Tüm Dersler Soru Bankası, Türkçe Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini tek kitapta topluyor. Tüm Dersler Soru Bankası, kaliteli, özgün sorularıyla test çözmede hız kazandırıyor; kazanımları pekiştiriyor. 
Tudem tarafından sekizinci sınıf programındaki her derse özel hazırlanan
Kazanım Odaklı Soru Bankası kitapları ise kazanımların edinilmesi ve pekiştirilmesini kolaylaştırıyor. Müfredattaki her kazanım için ayrı bir test içeren kitaplarda, o konuya ait tüm kazanımlar için de ayrıca Kazanım Pekiştirme Testi yer alıyor. Öğrenciler, Tekrar Testleri ve Deneme Testleri ile hem kazanımların yerleştiğinden hem de sınav başarısından emin oluyor. Kitapta yer alan zorluk seviyesine göre düzenlenen testler sayesinde öğrenci gösterdiği gelişimi fark ediyor, sınavlardan korkmuyor.


İyi Kitap'ın Şubat 2018 sayısı çıktı!
Okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap 101. sayısına ulaştı. 2009 yılından bu yana kesintisiz yayımlanarak bir edebiyat dergisi için yakalanması zor bir başarıya imza atan İyi Kitap'ın 101. sayısı yine birbirinden güzel kitaplar ve inceleme yazılarıyla dolu. Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences