Soluklarımızı tutup beklediğimiz ay geldi: Kasım! Kitabı yayımlayanlar ile okuyanların bir araya geldiği en büyük organizasyonlardan biri olan İstanbul Kitap Fuarı, 4-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Tudem Yayın Grubu olarak biz de yedi markamızı, yüzlerce kitabımızı, yeni yayınlarımızı ve yazarlarımızı da yanımıza alarak tüm kitapseverler ile #fuardabuluşuyoruz! Henüz kitabevlerinde bile olmayan kitapları herkesten önce incelemek, yazarlar ile tanışmak ve bir süre sadece sözcüklerden oluşan bir atmosferde nefes almak isteyen herkesi bizimle buluşmaya çağırıyoruz. İyi okumalar...
2017 Man Booker Ödülü, George Saunders'ın!
İngilizce yazılmış romanlara verilen Man Booker Ödülü'nün bu yılki sahibi George Saunders oldu. George Saunders ödüle, Türkçeye
Arafta ismiyle çevrilen ilk romanı Lincoln in the Bardo ile layık görüldü. Saunders bu önemli ödül için Paul Auster, Ali Smith, Emily Fridlund, Mohsin Hamid ve Fiona Mozley gibi önemli yazarlar ile yarıştı. Devamı...
Tudem, dünya yayıncılarıyla Frankfurt Kitap Fuarı'nda buluştu
Tudem Yayın Grubu, edebiyatın izini Frankfurt'a kadar sürdü. Tudem Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni İlke Aykanat Çam, Delidolu ve Desen Yayınları Yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın, Yayın Koordinatörü Canan Topaloğlu ve Silva Literary Agency Sorumlusu Aslı Schaeferdiek'ten oluşan Tudem ekibi, dünyanın en önemli yayıncılık etkinliklerinden biri olan Frankfurt Kitap Fuarı'nda farklı ülkelerden, yayıncı, yazar, çizer ve çevirmenlerle bir araya geldi. Tudem ekibi, bir yandan dünya edebiyatının nitelikli eserlerini okurlarıyla buluşturabilmek için, diğer yandan da Tudem Edebiyat markasıyla yayımlanan çocuk ve gençlik edebiyatı yapıtlarını dünya okurlarına tanıtabilmek için görüşmeler gerçekleştirdi. 
Mavi Karga Spor Kulübü
başarıya doymuyor  

Türkiye Triatlon Federasyonu Duatlon Şampiyonası'nda Tudem Yayın Grubu sponsorluğunda mücadele eden Mavi Karga Spor Kulübü, kupayı kucakladı. 
Şampiyonanın Alaçatı'da gerçekleşen final yarışında, Mavi Karga Spor Kulübü kaptanı Kutluhan Özkunt ve takım sporcularından Tolga Kuş yaş grubu kategorilerinde Türkiye Şampiyonu, Doğa Çapanoğlu ve Noyan Kiran ise Türkiye İkincisi oldu.
Minik kitap kurtları Tudem Beşiktaş
Kitabevi'nde buluşuyor!

Kitapların renkli dünyasıyla ilk kez tanışacak olan küçük okurlara, kitapları en güzel ve en etkili anlatma yolunun oyundan geçtiğine inanan Tudem Yayın Grubu, Atölye Pikolo işbirliğiyle bir dizi atölye çalışması gerçekleştirmeye başladı. 28 Ekim Cumartesi günü hayata geçirilen etkinliklerin ilki renkli dakikalara ev sahipliği yaptı. “Kim Baba, Kim Çocuk?” başlıklı atölyede bir araya gelen minikler, ebeveynleriyle rol değişimi yaparak İstanbul’da çıkacakları bir hafta sonu gezisi için rota alternatifleri belirlediler. 18 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek ikinci etkinlik için kayıtlar başladı. Türkali Mah. Ihlamurdere Cad. No: 67 adresindeki Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde gerçekleştirilecek etkinliklere katılım, Tudem Beşiktaş ve Kadıköy kitabevlerinden 60,00 TL ve üzeri alışveriş yapanlara armağan edilecek kuponlarla sağlanıyor. Ayrıntılı bilgi için
tıklayın...  

Mimarobalı öğrencilerin
"Süper Gazeteciler" coşkusu

İstanbul Bahçeşehir Koleji Mimaroba Kampüsü 5. sınıf öğrencileri, 19 Ekim Perşembe günü Aytül Akal’la bir araya gelerek gazetecilik üzerine keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. Merakla okudukları “Süper Gazeteciler” dizisinin yaratıcısı ile buluşmanın heyecanını yaşayan çocuklar, etkinlik süresince Akal’ı soru yağmuruna tuttular. Türkçe öğretmenleri Huda Ali Osman rehberliğinde çektikleri karşılama videosuyla yazara duygu dolu anlar yaşatan öğrenciler, daha sonra kendi elleriyle hazırladıkları özel hediyelikleri sundular.

Emek Erez,
Hayvanlara Niçin Bakarız?
Gazete Duvar'a yazdı:

"John Berger hayvanların tarafında!" 
Özlem Akarsu,
Lucky Clark'ın Küçük Şeyler üzerine The Guardian'da kaleme aldığı yazıyı sanatatak.com için çevirdi: 

"Onun yokluğunda çok daha fazla çabaladım" 
Mehmet Barış Albayrak'ın seçimi, Editör 
Dünyanın bir alegorisi: Şikeste
Nobel ödüllü yazar Doris Lessing’in 5 ciltlik bilimkurgu serisi Argos’taki Kanopus’un ilk halkası olan Şikeste, gezegenimizin geçmişi ve bugünü için yakılmış bir ağıt. Dünyanın bir alegorisi olan Şikeste gezegeninde insanın ortaya çıkışı, bu gezegene hakim olmak isteyen iyi ve kötü niyetli ileri uygarlıkların mücadelesi ve insanın kendi yazgısını eline alma çabası, okuru soluk soluğa bırakıyor. Sıradışı karakterleriyle Lessing, galaksiler ölçeğinde bir epik roman yaratırken, iyi ya da kötü en insani duygu ve düşünceleri de derinlemesine işliyor. Hem bilimkurgu ve fantastik edebiyatı sevenler hem de kutsal kitap öykülerine ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir eser. Usta yazar Ursula K. Le Guin’in dediği gibi, “Bu roman ölümsüz bir mücevher.”
John David Anderson’ın 2016’da çocuk edebiyatında tüm ödülleri toplayan Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün isimli romanı, modern zaman klasiği olmaya aday.
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @arasin_kitapligi'na bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Ekim ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Ekim ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Mehmet Atilla'n
ın kitaplarını okuma zamanı
Farklı yazın türlerinde sayısız ödüllü esere imza atan Mehmet Atilla’nın kitaplarını, Kasım ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp % 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
Tudem'in fuar programı dopdolu  
Tudem Yayın Grubu'nun 36. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı ajandasında 54 imza etkinliği, 1 panel, 7 söyleşi ve 4 atölye çalışması yer alıyor.
9 gün sürecek fuara 7 markası, 26 yazarı ve binlerce kitabıyla katılan Tudem, toplam 228 metrekarelik 4 farklı standında çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere her yaştan okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Tudem'in fuar programı için
tıklayın.
Hakikat sonrası çağ
İstanbul Kitap Fuarı'nda tartışılacak

Delidolu Yayınları'nın 11 Kasım Cumartesi günü, Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi Karadeniz Salonu'nda gerçekleştireceği “Hakikat Sonrası Çağ” paneli 12.00'da başlayacak.
Oxford tarafından 2016'da yılın kelimesi seçilen hakikat sonrası (post-truth) kavramının ele alınacağı panelin konuşmacıları arasında Prof. Dr. Nilgün Tutal Chevron, Yrd. Doç. Dr. Deniz Özçetin ve Dr. Sarphan Uzunoğlu yer alıyor.
Delidolu Yayınları tarafından yayımlanan Hakikat Sonrası Çağ  kitabını odağına alacak olan panelde, yalanın ve aldatmanın nasıl toplumsal refleksler hâline geldiği, bu reflekslerin siyasal, sosyal ve iletişimsel alanı nasıl şekillendirdiği konuşulacak.


 
Delidolu'nun
2018 Yayın Kataloğu hazır   

Güz dönemini kurmaca dışı alanda yayımladığı eserlerle karşılayan Delidolu Yayınları, 2018'de yayımlayacağı kitapların yer aldığı ayrıntılı bir yayın kataloğu hazırladı. 
Yayımlanmış kitaplar ve yazarları hakkında ilgi çekici metinlerin yanı sıra "Mutfaktaki" kitaplara ilişkin ipuçları da sunan Delidolu'nun 2018 kataloğu inceleme yazıları ve altı çizilesi alıntılar da içeriyor.
Sıradışı tasarımıyla da dikkat çeken kataloğu incelemek ve pdf dosyası olarak bilgisayarınıza indirmek için 
tıklayın...
Her yerdeler. Çoklar, hem de çok...   
İlk kitabı Kuş Olsam Evime Uçsam’la büyük bir çıkış yakalayan Güzin Öztürk, sorun odaklı yepyeni romanı Ben Bir Hayaletim’de, öteki olarak gördüklerimizin hikâyesini anlatıyor.
Okurlarını, duyguları anlamakta ve sosyalleşmekte güçlük çeken Mila adında bir kızın kendine has “fantastik” dünyasıyla buluşturan yazar, otizmli bir çocuğun insanlar tarafından görünür olma çabasını umut dolu bir kendini keşif serüvenine dönüştürüyor. Beynindeki çantada sakladığı duygu kartlarıyla hayatı anlamlandırmaya çalışan Mila, kalp atışlarını hızlandıracak heyecan verici bir deneyim yaşayarak bütün önyargıları yıkıyor.  

Hayaller mi önemli,
yoksa gerçekler mi?   

Skandallarla dolu bir şehir, sahip olduğu gazeteyi zirveye taşıma hayali kuran hırslı bir medya patronu ve gerçeğin peşinde koşan iki acar muhabir… Çiçeği burnunda yazar Dilek Sever, genç okurları, gözüpek muhabirler Pırıl ve Fabo eşliğinde, kulaçlarla, çatlaklarla, skandallarla ve sürpriz partilerle akıp giden hareketli bir haber maratonuna çağırıyor. Basında okuduklarımızın ne kadarının doğru olduğunu sorgulayan, bireysel hırsların toplumsal değerlerin önüne geçişini eleştiren ve dürüstlük kavramı üzerine düşündüren Gerçeğin Peşinde, yazarın kaleme almaya devam ettiği heyecan dolu gazetecilik maceraları serisinin ilk kitabı.

Bazı mucizeler, sadece size özeldir   
Kalpleri yumuşatan özgün hikâyeleri, ince esprileri ve mizah dolu benzersiz üslubuyla, her yapıtında okurlarını hem güldürmeyi hem de hüzünlendirmeyi başaran ödüllü yazar Hanzade Servi'nin yeni romanı Kalamar Pansiyon, çok yakında Tudem Edebiyat etiketiyle raflarda yerini alacak. Servi, yeni romanında kitapseverleri, küçük bir çocuğun kendi kişisel tarihinin izini sürme macerasına ortak ediyor. Eserlerinde seçtiği cesur konularla övgü toplayan yazar, bu kez evlatlık olma durumu üzerine mucizevi bir öyküyle çıkıyor karşımıza. Yüreklere dokunacak sırların bir bir açığa çıktığı Kalamar Pansiyon’da çocuklar bolca mutluluk ve huzur buluyor. Tabii, bir de sınırsız eğlence…

Uçan Fare ile Hayalet Hayri'nin serüvenleri başlıyor   
Beyza Akyüz’ün hayat verdiği Uçan Fare ile Hayalet Hayri, birbirine zıt iki karakteri yan yana getirerek sıra dışı bir dostluk hikâyesine imza atıyor. İçine kapanık Hayri, nam-ı diğer Hayalet Hayri’nin yolunu, beyin cerrahı olmak isteyen uçan fare ile kesiştiren bu matrak roman, küçük kitap kurtlarına eğlenceli bir okuma deneyimi vaat ediyor. Bilime meraklı farenin Hayalet Hayri ile birlikte okula gitme serüvenleri türlü maceralarla sınanırken, bitirim ikiliyi kâh berber dükkânından kaçarken kâh bir ağacın tepesinde kurtarılmayı beklerken görmek kaçınılmaz oluyor. Neşeli bir serinin ilk halkası olan bu kahkahası bol kitap, çocukların hayat üzerine düşünmesini sağlıyor. 

Cennetin gerçek sahipleri kimler?
Resimli kitaplarından tanıdığımız, çok yönlü sanatçı Şafak Okdemir’in uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni romanı Cennetin Sahipleri  okurlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Gözlerden uzak, doğayla iç içe olağanüstü bir cenneti, kendi cennetini ve bu eşsiz cennetin sahiplerini kâğıda döken Okdemir’e, yazın serüveni boyunca, elinde kalemiyle minik fare Tanci eşlik ediyor. Olağanüstü görsel kompozisyonlar yaratmadaki ustalığını bu kez, su gibi duru bir metin oluşturmada konuşturan Şafak Okdemir, büyülü anılarından yola çıkarak kitaplaştırdığı bu etkileyici romanında, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir cennetin ve onun sahiplerinin sesi, nefesi oluyor.


Miyase Sertbarut'tan
10 kitaplık ilk okuma seti

Emre ile Cemre iki iyi arkadaş. Arkadaş can demek; arkadaş heyecan, güven demek. Peki ya macera? Bir bakmışsınız Emre ile Cemre kalabalık bir düğünde, bir bakmışsınız bahçedeki korkuluğun peşinde. Her kitapta yepyeni bir maceraya atılıp yeni bir sorumluluk üstelenen Emre ve Cemre'ye göre hayat keşiflerle dolu. Tabii, yarattıkları bu renkli dünyada sevgi, saygı, yardımlaşma, paylaşma gibi manevi değerleri unutmamaları koşuluyla… Çocuk ve gençlik yazınımızın bol ödüllü yazarlarından Miyase Sertbarut imzalı 10 kitaplık “Emre ile Cemre” dizisi, akıcı metni ve gündelik hayattan seçtiği konularıyla ilk okuma çağındaki çocuklara keyifli ve geniş bir seçki sunuyor. Özel kutusuyla raflarda yerini almaya hazırlanan Emre ile Cemre’nin maceralarının ilk 5 kitabı 16, diğer 5 kitabıysa 24 sayfadan oluşuyor.
Üç kadın, üç yaşam, üç öykü...   
Gertrude Stein’ın, edebiyatın kilometre taşlarından biri olarak görülen ve birçok yazara ilham veren Üç Yaşam kitabı, Delidolu Yayınları etiketiyle ilk kez Türkçede! Hayata tutunmaya çalışan üç kadın karakterin, Anna, Lena ve Melanctha’nın hikâyesini, dönemin toplumsal gelişmeleriyle harmanlayarak anlatan bu çarpıcı eser, Stein’ın kendi yazınına dair ipuçları barındıran, benimsediği yenilikçi eğilimleri yansıtan, sanatının izini sürebileceğimiz kusursuz bir metin. Bunun yanı sıra yayımlandığı dönemin büyük bir ilgiyle karşılanan ve olağanüstü bir gerçekçilik ürünü olarak nitelendirilen Üç Yaşam kültleşmiş bir ilk eser. 

Sıkı durun,
Havamumu Nine geri döndü   

Sör Terry Pratchett’ın tüm dünyada 85 milyondan fazla satan DiskDünya serisinin on ikinci, “Cadılar” alt serisinin üçüncü halkası Cadılar Dışarıda, okurlarla buluşuyor. Kahkaha garantili dizinin yeni kitabında Koçbaşı Dağları’nın üç cadısı, son derece tehlikeli bir görev yüzünden yollara düşüyor. Birbirinden farklı özelliklere sahip bu üç cadının yolculuğu pek tabii ki kolay geçmiyor. Oysa varacakları yerde göz ardı ettikleri bambaşka bir cadı onları bekliyor. Üstelik hikâyeleri hunharca ve şeytanice kullanan kötücül bir cadı o…  Efsane serinin on ikinci kitabı kulak yırtıcı cadı sesleri eşliğinde DiskDünya hayranlarının aklını başından alıyor!

Toplumsal yabancılaşmanın ve büyülü gerçekliğin izinde...
Delidolu Yayınları, dünya edebiyatında önemli bir yer edinmiş, eserleri pek çok dile çevrilmiş İtalyan yazar, ressam, şair, gazeteci Dino Buzzati'nin Yedi Ulak isimli eserini edebiyatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Yazarın hikâyelerini bir araya getirdiği ilk kitap olma niteliğini taşıyan Yedi Ulak’ta, yalın bir dille beraber sembollerle örülmüş 19 öykü yer alıyor. Hikâyelerin odak noktalarını genel olarak gündelik yaşamın sıradanlığının içinde yaşayıp giden insanın beklenmedik olaylar ve bitişlerle karşılaşması, kırılganlığı oluştururken, alt metinlerde daima yabancılaşma, melankoli, bürokrasi ve yine de her şeye rağmen, iyiliğe ve umuda duyulan güven seziliyor.
Eğer tek bir dilek hakkınız olsaydı,
bu ne olurdu?   

Şiirsel dil ve hayal gücüyle dolup taşan çizimleriyle hem gözlere hem de kalplere hitap eden dünyaca ünlü Tayvanlı sanatçı Jimmy Liao, Bir Dileğim Var kitabıyla Desen Yayınları’nda!
Her şey küçük bir çocuğun sahilde koca bir demlik bulmasıyla başladı. Bulduğu demliği en sevdiği oyuncağıymışçasına bağrına basıp onunla oynayan çocuk, bir süre sonra hayatının seyrini değiştirecek büyük bir sürprizle karşılaştı…









    Liao’nun onlarca farklı dile çevrilen etkileyici
    eseri, her yaştan okurun içini ısıtacak sihirli bir
    düş dünyasına açılıyor. Artık dilek tutma sırası
    sizde... 
Sayıların en büyüğü ile tanıştınız mı?
Söyleyin bakalım, her şeyi sayabilir misiniz? Mesela yeryüzündeki tüm insanları, hayvanları ve nesneleri? Gökteki tüm yıldızları, uyduları ve gezegenleri? Bu kitap sayılar hakkında. Küçük, büyük, hatta sayılmaz boyuttaki devasa, şaşırtıcı bir sayı olan GOOGOLPLEKS hakkında. Bir de ailesiyle dağ evine doğru yolculuğa çıkan küçük kız Lina var. Lina saymayı biliyor. Ayrıca, telefon direklerini saymaya bayılıyor. Peki, ya sizin sayılarla aranız nasıl? Sahi, şu GOOGOLPLEKS denen sayı gerçekten ne kadar BÜYÜK acaba?







 

 
 Norveçli yazar Magnus Holm ve illüstratör Rune
 Markhus’tan sayılar üzerine düşündüren çok özel
 bir başucu kitabı…
Kazanım Odaklı Soru Bankaları öğretmen ve öğrencinin
en büyük yardımcısı 

Tudem Eğitim'in kaliteli ve özgün sorulardan oluşan Kazanım Odaklı Soru Bankası kitapları, ortaokul öğrencilerinin derslerdeki başarısını artırıyor. Tüm sınıflarda kazanım testleri, kazanım pekiştirme testleri ve tekrar testlerinden oluşan Kazanım Odaklı Soru Bankası kitapları ile çalışan öğrenciler, bilgilerini sınıyor, eksiklerini tespit ediyor ve öğrendiklerini pekiştiriyor.  Öğretmenlerden de tam not alan Kazanım Odaklı Soru Bankaları, öğretmene sınıfta her kazanımla ilgili soru çözdürme olanağı sunuyor. 

Sekizinci sınıf öğrencilerinin aradığı her şey Tudem Eğitim'de
Tudem Eğitim’in 8. sınıf yardımcı kaynakları, müfredattaki tüm üniteleri ve konuları kapsıyor. Öğretim programlarıyla uyumlu ve kazanım odaklı Soru Bankaları ve Hepsi Bir Arada kitapları öğrencilerin derslerde öğrendikleri konuları pekiştirmelerini ve tekrar etmelerini sağlıyor. Tudem Eğitim'in 8. sınıf yayınlarını incelemek için tıklayın...
İyi Kitap'ın Kasım 2017 sayısı çıktı!
Okurlarını sekiz yıldır çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı www.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences