Tatili arkamızda bıraktık, sabah evden çıkarken ürpermeye, okula dönüş reklamlarını daha sık görmeye başladık, evden işe gidiş süremiz uzadı… Evet, sonbahar geldi! Yaprakların sararması insanlara bir bitişi çağrıştırsa da Eylül ayı yayıncılık sektörü için yeni bir başlangıçtır aslında. Kışı toprağın altında bekleyip baharda yeşeren tohumlar gibi yaz boyu hazırlığını yaptığımız tüm yayınlar da Eylül ayından itibaren ardı sıra raflara çıkar. Tudem Yayın Grubu olarak biz de yepyeni eğitim ve kültür yayınlarımızla sonbaharı selamlıyoruz. Kültür eserlerimizin, eğitim kitaplarımızın yer aldığı kataloglarımızı yeniledik, okurlarımızın beğenisine sunduk. Eylül ayı evde kahve içip kitap okuma zevkine dönmek için de bir başlangıçtır belki…  Murathan Mungan’ın dediği gibi, “yaz geçer iyi gelir sözcükler”… İyi okumalar...
Tudem Yayın Grubu
yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

Eğitim yayıncılığında 33 yılı geride bırakan Tudem, anaokulu, ilkokul ve ortaokula yönelik yardımcı kaynak ve eğitim setleriyle yeni eğitim ve öğretim yılına hazır. Tudem, ilkokul ve ortaokuldaki müfredat değişikliklerinin ardından 80’den fazla kitabını yeniledi. 
Tudem Yayın Grubu Genel Müdürü Sinan Çam, müfredata uygun güncellemelerin yanı sıra, ilkokul için hazırlanan Tüm Dersler Hepsi Bir Arada ile ortaokul için hazırlanan Kazanım Odaklı Soru Bankası gibi, bu yıl ilk kez çıkan yeni ürün gruplarıyla birlikte 160’ın üstünde yeni kitabın da okullar başlamadan haftalar önce bayilere yollandığının altını çizdi. 
Çam, “Değişimlerin sıkça yaşandığı bir eğitim sisteminde, öğretmenlerin ve ailelerin yardımcı kaynak kitaplara karar verirken çok seçici davranması gerekiyor.” dedi.  
Devamı...
Tudem, güzü umutla karşılıyor
Tudem Yayın Grubu, 2017 sonbaharına tazelenmiş umutlarla ve yeni kitapların coşkusuyla giriyor. Tudem Yayın Grubu bünyesindeki tüm markaların yayınlarının yer aldığı 2017 Güz Genel Kataloğu ve Tudem Edebiyat markasıyla raflarda yerini alacak yeni eserlerin yer aldığı 2017 Güz Yeni Çıkanlar Kataloğu'nu incelemek için 
tıklayın...
Tudem'in eğitim yayınları
bu kataloglarda

Tudem Yayın Grubu, yepyeni eğitim yayınları, yeni müfredata göre güncellenen içerikleri ve kullanıcı dostu tasarımlarıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazır.
Tudem Eğitim ve BlokTest'in ilkokul ve ortaokula yönelik yayınlarının yer aldığı katalogları incelemek için
tıklayın...
Tudem Yayın Grubu İstanbul bayileriyle buluştu
Tudem Yayın Grubu satış ve pazarlama ekibi, 19 Ağustos Cumartesi günü, CVK Park Bosphorus Hotel’de, İstanbul bayileriyle bir araya geldi.
Kentin farklı ilçelerinden, 32 Tudem bayisinin ve 50’yi aşkın çalışanın katıldığı toplantı oldukça samimi ve verimli bir atmosferde gerçekleşti.
Tudem Yayın Grubu'nun eğitim ve kültür yayınları ile ilgili dört ayrı oturumun düzenlendiği toplantı boyunca, başta Uçanbalık Erken Öğrenme Seti ve dik temel harflere uyumlu hale getirilen Tudem Okuma Yazma Seti olmak üzere, değişen müfredata göre yenilenen Tudem Eğitim ve BlokTest yayınları, güncellenen kataloglar ve yeni çıkacak kültür kitapları tanıtıldı. 

Elif Tanrıyar, Öncü Kadınlart24.com.tr'de değerlendirdi:

"Kadınların ışığı hiç sönmesin!"

 

Hicabi Demirci, yeni kitabı Çizginin Çizgisi' ni Sözcü Gazetesi' nden Özlem Güvemli'ye anlattı:

“Çocuklara karikatürü sevdirecek.”
 
Ayşegül Utku Günaydın'ın seçimi,
D
elidolu ve Desen Yayınları Genel Yayın Yönetmeni

Parker ve Cortázar hayranları için
bir koleksiyon kitabı: Takipçi

Julio Cortázar’ın Takipçi adlı kitabı, “Bird” olarak da bilinen ve caz tarihinin gelmiş geçmiş en büyük alto saksofoncularından olan Parker’ın müzikle zamanın ötesine geçişini, saksofonuyla kurduğu özel ilişkiyi ve varoluşsal sancılarını anlatıyor. Sıkı bir Parker hayranı olmasının yanı sıra kendisi de amatör bir cazcı olan Cortàzar, müzikteki notaların edebiyattaki karşılığı sayılabilecek harflerin yardımıyla efsane müzisyenin anısına yakışan, yer yer “deneysel” bir metin kaleme alıyor. Sanatçı ve eleştirmenin kim olduğunu da kurmaca bir metnin içinde tartışıyor Cortázar. Kitabı özel kılan unsurlardan biri de kitabı efsane illüstratör José Muñoz’un resimlemiş olması. Takipçi’nin, caz tarihine ilgili duyanlar, Parker ve Cortàzar hayranları için bir koleksiyon kitabı niteliğinde olduğunu söyleyebilirim. Neruda’nın da dediği gibi “Cortázar okumamış insan bir kader kurbanı olmaya mahkûmdur; eserlerini okumamak korkunç sonuçları olan, sinsi ve ölümcül bir hastalıktır.”                   

Buluşma
Latin Amerika edebiyatının usta yazarı Julio Cortázar’ın kaleme aldığı Buluşma, Che ve Castro'nun Küba Devrimi'ne uzanan yolculuklarını anlatıyor... 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @okuyan_pandicorn'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Ağustos ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Ağustos ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Shaun Tan'in kitaplarını okuma zamanı
Kalplere dokunan evrensel öyküleri ve göz kamaştırıcı çizimleriyle başta Oscar ve ALMA olmak üzere sayısız ödüle değer görülen Avustralyalı sanatçı Shaun Tan’in kitaplarını, Eylül ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp % 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için
 tıklayın...
Desen Yayınları İCAF’a katılıyor!
Yalınayak Gen’le tanışmaya, Shaun Tan’le taşrada bir gezintiye çıkmaya ya da Hicabi Demirci ile kendi karikatür serüveninizi yaratmaya hazırsanız, sizleri, 8, 9, 10 Eylül tarihleri arasında, bu yıl ikincisi düzenlenecek İstanbul Comics & Art Festival’e davet ediyoruz! “Dijital devrime ufak bir ara verin.” sloganıyla Türkiye’nin en iyi karikatüristlerini, çizgi roman, animasyon, illüstrasyon ve grafiti sanatçılarını bünyesinde toplayan İCAF, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Kadıköy Moda’daki, St. Joseph Derneği Sosyal Tesisleri, Club Quartier’de gerçekleştiriliyor. Desen Yayınları’nın en yeni kitaplarını incelemek ve benzersiz bir festival ruhu yaşamak isteyen herkesi, çizgili düşlerle bezeli A2 numaralı standımıza bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi ve giriş bileti için tıklayın...
Miyase Sertbarut'tan
10 kitaplık ilk okuma seti

Emre ile Cemre iki iyi arkadaş. Arkadaş can demek; arkadaş heyecan, güven demek. Peki ya macera? Bir bakmışsınız Emre ile Cemre kalabalık bir düğünde, bir bakmışsınız bahçedeki korkuluğun peşinde. Her kitapta yepyeni bir maceraya atılıp yeni bir sorumluluk üstelenen Emre ve Cemre'ye göre hayat keşiflerle dolu. Tabii, yarattıkları bu renkli dünyada sevgi, saygı, yardımlaşma, paylaşma gibi manevi değerleri unutmamaları koşuluyla… Çocuk ve gençlik yazınımızın bol ödüllü yazarlarından Miyase Sertbarut imzalı 10 kitaplık “Emre ile Cemre” dizisi, akıcı metni ve gündelik hayattan seçtiği konularıyla ilk okuma çağındaki çocuklara keyifli ve geniş bir seçki sunuyor. Özel kutusuyla raflarda yerini almaya hazırlanan Emre ile Cemre’nin maceraları ilk 5 kitapta 16, diğer 5 kitapta ise 24 sayfadan oluşuyor.
 
Babamla her gün yeni bir macera
Paul, babasıyla vakit geçirmeye bayılıyor. Zaten baba-oğul vakit geçirmekten daha keyifli ne olabilir? Hele ki devasa bir dinozor iskeletini görmek için Doğa Bilimleri Müzesi’ne ya da kaplanları izlemek için Sihirli Asa Sirki’ni gidecekseniz. Paul için her yeni gün, yepyeni bir macera demek. Yeter ki babası çocuk ruhunu, kendi de bitmek bilmez merakıyla sürekli uyanık tuttuğu muzip kişiliğini kaybetmesin… Alman yazar Susanne Weber’in okuma yolculuğunun başındaki minikler için kaleme aldığı Her Gün Yeni Bir Macera, klasik baba ve oğul ilişkisini bir adım öteye taşıyarak iki sıkı arkadaşa dönüşen Paul ve babasının gündelik, sıradan, komik ve içten öykülerini anlatıyor. Kitap aynı zamanda sunduğu çeşitli maceralarla babalara oğullarıyla vakit geçirme konusunda yol gösteriyor.
 
 
Bu koku da ne?
Süper Çocuklar görev başına!

Aytül Akal’ın duyular ve farklılıklar üzerine kaleme aldığı “Süper Çocuklar” serüveni, dizinin merakla beklenen üçüncü kitabı Koku Delisi ile devam ediyor. Farklılıklarıyla ortak amaçlar etrafında toplanan bitirim üçlü Mete, Asya ve Tuna’ya bu sefer koku takıntılı Lila da katılıyor. Evi birbirine katan beklenmedik bir kargaşa; aniden ortadan yok olan ebeveynler… Mete’ye göre yaşanan tüm bu gariplikler evlerine misafir olarak gelen gizemli kadından kaynaklanıyor. Yoksa havadaki kokular Mete’yi ve arkadaşlarını yeni bir maceranın içine mi sürüklüyor?
O zaman Süper Çocuklar görev başına! Yeni göreviniz hem evdeki gizemi çözmek hem de devasa binaların dikileceği sanat sokağının yıkımını engellemek.
 
 
Delidolu'dan kurmaca dışı ilk eser
Çağdaş dünya edebiyatının çarpıcı eserlerini okurlarıyla buluşturan Delidolu Yayınları, kurmaca dışı kitaplara da "merhaba" diyor.  Kurmaca dışı eserlerin ilk teması "Ne Yapmalı?", ilk kitabı ise Hayvanlara Niçin Bakarız?  olacak. Yakın zamanda kaybettiğimiz usta yazar, eleştirmen ve şair John Berger’ın hayvanlar ve insanlar arasındaki ilişkiyi sorguladığı makalelerden oluşan kitap, Cevat Çapan'ın eşsiz Türkçesiyle yayımlanacak. Hayvanlara Niçin Bakarız?, "Modern kapitalist toplumlarda insanlarla hayvanlar arasındaki ilişki nasıl kayboldu?", "Hayvanat bahçeleri neden var?", "Eski çağlarda hayvanlara baktığımızda ne görüyorduk, şimdi ne görüyoruz?" gibi soruları mercek altına alıyor. Berger, yaşam alanının merkezinden hayvanları uzaklaştıran insanın yalnızlığını, yürek burkan ama aynı zamanda ruhu hareket geçiren bir üslupla anlatırken, hayvanat bahçelerinden ev hayvanlarına, birçok güncel tartışmayı alevlendiriyor. 
 

Nobel ödüllü Lessing, Delidolu'da
Delidolu Yayınları, Nobel ödüllü yazar Doris Lessing'in bilimkurgu serisi "Argos'taki Kanopus Arşivleri"ni yeni çevirileriyle okurlarla buluşturuyor.
Lessing'in ünlü uzay kurmacasının ilk halkası olan Şikeste Eylül ayında raflarda yerini alacak.
Kitap, Şikeste gezegenini ön plana alarak yazı öncesi dünya tarihine odaklanıyor ve bunu yaparken de Eski Ahit'ten sufizme kadar birçok kaynaktan esinleniyor. Geçmişten günümüze ilerleyen metin, sonunda büyük bir yıkıma ve kıyamete varıyor.
Ele aldığı konularla okura ciddi ve girift bir eser sunan Lessing, giriştiği bu zorlu mücadelenin üstesinden gelerek okurlara gerek kendi külliyatının gerekse dünya edebiyatının önemli bir parçasını armağan ediyor. 

 
 
DiskDünya’nın on ikinci kitabı Cadılar Dışarıda çok yakında raflarda
Koçbaşı Dağları’nın üç cadısı, üstlerine düşen beklenmedik bir görev yüzünden yola koyuluyor. Ancak birbirinden son derece farklı ve absürd bu üç cadının yolculuğu elbette normal geçmiyor. Vardıkları yerde ise onları tehlikeli bir görev bekliyor: Hikâyeleri hunharca ve şeytanice kullanan bambaşka bir cadı…
"Cadılar" altserisinin üçüncü, DiskDünya’nın on ikinci kitabı olan "Cadılar Dışarıda", yine her zamanki kadar komik ve eğlenceli.
Alışılageldik biçimde yine göndermelerle de dolu olan roman Yüzüklerin Efendisi’nden Oz Büyücüsü’ne, New Orleans şehrinden Mississippi Nehri’ndeki kumarbazlara kadar uzanan geniş bir yelpazede ilerliyor ve okuruna eğlenceli bir serüven vadediyor.


 
Mutluluğa ulaşmak için
bazen küçük şeyler yeterli olabilir…

Desen Yayınları, büyük ilgi gören sessiz kitap koleksiyonuna bir yenisini daha ekliyor. Avustralyalı illüstratör Mel Tregonning’in, sözcüklere ihtiyaç duymadan sadece resimlerle kitaplaştırdığı Küçük Şeyler, insanı umutsuzluğa, hatta yalnızlığa sürükleyen şeylere rağmen, umut ve mutluluk veren başka küçük şeylerin de var olabileceğini anımsatıyor. Kitap, siyah beyaz desenler eşliğinde, endişeleri ve korkularıyla baş başa kalan sıradan bir çocuğun sıradan dünyasına bir geçit açıyor. Küçük Şeyler, mutsuzluk, kaygı, depresyon ve kayıp gibi insan hayatını olumsuz yönde etkileyen farklı ruh durumlarına değinerek, okurlarını kendi varlıkları ile yüzleşmeye çağırıyor.    
Ana sınıfı öğrencilerinin Uyum Haftası kitabı Uçanbalık'tan hediye
Tudem Yayın Grubu çatısı altındaki Uçanbalık Yayınları, 11 Eylül’de okul ile ilk kez tanışacak 60 ay ve üstü çocukların Uyum Haftası boyunca derste yapabilecekleri çalışmaları Uyum Eğitimi kitapçığında topladı.
Üstelik bu kitapçık öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz olarak veriliyor. İlk hafta öğretmenler için hayat kurtaracak nitelikte olan bu kitapçık, çocukların ev ile okul arasında bağ kurabilecekleri bir çalışma sistemi içeriyor. Uyum Haftasını “ne işleyeceğim?” telaşına düşmeden geçirmek isteyen öğretmenler, Uçanbalık Erken Öğrenme Seti Uyum Haftası kitapçığını Tudem bayilerinden ya da internetten ücretsiz edinebilir; öğrencileri için çoğaltabilir ve sınıfında kolayca kullanabilir.
Devamı...
 
Siz hiç maymun kahkahası çiçeği
kokladınız mı? 

Haydi, bilin bakalım bahçeye ne ekmiştik? Hipopotam kuyruğu çalısı? Gergedan boynuzu tohumu? Ebegümeci? Bir Dolap Kitap’tan tanıdığımız, M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya, bitkilerin renkli dünyasında geçen yepyeni resimli öyküleri Bahçeye Ne Ektik?  ile Uçanbalık Yayınları’nda! Kitapların büyülü evreniyle yeni tanışan miniklerin ve şakacı ebeveynlerin kıkır kıkır gülecekleri bu rengârenk eser, çekirdek aile etrafında akıp giden sıcacık hikâyesi, hayal gücümüzü gıdıklayan soruları ve Zeynep Özatalay’ın resimleriyle yediden yetmişe keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Sahi, bahçeye ne ekmiştik?..

 
Bilin bakalım kim bu yaramaz? 
Mavisel Yener ve Esra İlter Demirbilek’in hayat verdikleri “Mimi’nin Serüvenleri”, dizinin 4. kitabı Kim Bu Yaramaz ile maceraya kaldığı yerden devam ediyor. Kâğıtlardan yıldızlar yapıp gökyüzüne savuran, dans eden dinozorları görebilmek için yağmurun altında yürüyüşe çıkan Mimi, bu kez de komşularının bayramını kutlamak için sürpriz hediyeler hazırlayıp evlerinin kapılarına asıyor. Asıyor asmasına da kimse ona teşekkür etmiyor! Mimi acaba bir şeyleri yanlış yapmış olabilir mi? Her kitabında farklı bir duyguyu ön plana çıkaran sevimli dostumuz, yeni serüveninde paylaşmanın önemini vurgularken, hayal kırıklığı ile baş etmenin yollarını öğreniyor. 
 


İlkokul 1. sınıf müfredatındaki
değişiklikler bu broşürde 

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Okuma Yazma Seti'ni, değişen birinci sınıf müfredatına göre baştan aşağı yenileyen Tudem, öğretim programındaki değişiklikleri anlatan bilgilendirici bir broşür hazırladı. 2017-2018 eğitim ve eğretim yılı ses esaslı ilk okuma yazma öğretiminde uygulanacak yeniliklerin tüm detaylarıyla ele alındığı broşür, öğretmenler ve veliler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. 
Okullarda ücretsiz olarak dağıtılan "1. sınıf öğretim programında ne değişti?" başlıklı broşürü incelemek ve pdf formatında bilgisayarınıza indirmek için
tıklayın...
Tudem Eğitim ve BlokTest
TEOG'a hazırlanan öğrencilerin yanında 

Tudem Yayın Grubu, 8. sınıfa yönelik yayınlarıyla Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'na hazırlık sürecinde öğrencilerin en büyük yardımcısı olmayı sürdürüyor. Tudem Yayın Grubu çatısı altındaki Tudem Eğitim ve BlokTest markalarının TEOG'a yönelik 40'a yakın yayını bulunuyor. Sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi barındıran Kazanım Odaklı Soru Bankaları, Yaprak Testler, 10x20 Ortak Sınav Denemeleri Setleri, Kazanım Odaklı Hepsi Bir Arada kitapları,  All in One İngilizce Seti, Tüm Dersler Soru Bankaları ve 4+4 Deneme Sınavı Setleri, 8. sınıf öğrencilerine TEOG'da başarının yolunu açıyor. Detaylı bilgi için tıklayın...
İyi Kitap'ın Eylül 2017 sayısı çıktı!
Sekiz yıldır, okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık olarak yayımlanan derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı www.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz. 
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences