Sonbahar sarı-kızıl tonlu renkleri, sanatsal uyanışları ve okul telaşlarını kentlerimize getirdi. Tudem Yayın Grubu olarak raflarda görmeye sabırsızlandığımız tüm kitaplarımızı birbiri ardı sıra okurlarımızla buluşturuyoruz. Nobel Ödüllü Doris Lessing’den Şikeste ve George Saunders’tan İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte bunlardan sadece birkaçı… Kültür yayınlarımızın yanı sıra okulların açılması ile birlikte eğitim yayınlarımız da öğrencilerin ve öğretmenlerin en büyük yardımcısı olmayı sürdürüyor. Yeni çıkan kitaplar, yazar etkinlikleri ve edebiyat kokan ortamı ile fuar sezonu tüm hızıyla başladı. Ekim ayında Edirne, Kahramanmaraş ve Van kitap fuarlarında okurlarımız ile bir araya gelmenin keyfini yaşayacağız. Eylül ayında yaptıklarımızı, Ekim ayı planlarımızı, hepsini bu bültende bulacaksınız. Okuma yazma sezonu açıldı, ne mutlu bize! İyi okumalar...
Dev Tavşan, Bratislava Bienali'nde
Çok yönlü sanatçı Can Göknil'in Uçanbalık Yayınları'ndan yayımlanan Dev Tavşan adlı kitabı, Slovakya'da 42 yıldır düzenlenen Uluslararası Bratislava İllüstrasyon Bienali'nde sergilendi. Türkiye'de resimli çocuk kitaplarıyla sanat ve edebiyatı buluşturmak adına önemli çalışmalara imza atan Göknil, Dev Tavşan'ın çok özenli bir çalışma olmasından dolayı, dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan bienalde sergilendiğini söyledi.
Sanatçı, Dev Tavşan'ın bienal yolculuğunu şöyle anlattı: "Yakınlarım, hayvan dostlarım arasında tavşanların ayrıcalıklı olduğunu bilirler. İşin içine ters duran gökkuşağını da kattım ve sürprizli bir kitap kurguladım. Resimlerde ilk kez akrilik boya ve rulo kullandım. Uçanbalık ise bana sert kapaklı bir kitap sundu. Çok özenli bir çalışma olduğu ve uluslararası platformda sergilenmesi gerektiğine inandığım için, Dev Tavşan Bratislava'ya gitti." 
Tudem.com
Altın Örümcek Web Ödülü'ne aday

Bu yıl 15’incisi düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Tudem Yayın Grubu web sitesi eğitim dalında finalist oldu. www.tudem.com, içeriği ve tasarımı bakımından jüri değerlendirmesi sonucunda aldığı yüksek puanlarla en iyi eğitim sitelerinden biri oldu. 
Arafta, Man Booker Roman
Ödülü'ne çok yakın

Delidolu’nun Şubat 2017’de Türkçe’ye kazandırdığı George Saunders’ın ilk romanı "Arafta (Lincoln in the Bardo)", dünyaca ünlü edebiyat ödülü Man Booker’ın bu yılki kısa listesine girerek finale kalan 6 kitap arasında yerini aldı. 
Devamı...
Desen Yayınları ICAF’a katıldı
İstanbullu çizgi roman severler bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen İstanbul Comics & Art Festival'de (ICAF) bir araya geldi. “Dijital devrime ufak bir ara verin” sloganıyla Türkiye’nin en iyi karikatüristleri ile çizgi roman, animasyon, illüstrasyon ve graffiti sanatçılarını ağırlayan ICAF, her yaştan sanatsevere hitap eden zengin etkinlik alternatifleriyle unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı. Çizgi roman, grafik roman, sessiz kitap, karikatür türlerinde eserler yayımlayan Desen Yayınları’nın standı, fuar ziyaretçilerinden ilgi gördü. 

Rasih Korkmaz, Buluşma' yı kitapeki.com' a yazdı:

"Küba’dan selam dostlara…"

Aslı Alpar, Parantez'i kaosgl.org'da değerlendirdi:

"Sil baştan başlamak gerek bazen"
Demet Ekmekçioğlu'nun seçimi,
Tudem Yayın Grubu İstanbul Anadolu Bölge Müdürü 

Modern çağ insanını sarsan bir hikâye: Bay Mucittaş ve Ailesi

Jabuti ödüllü Eva Furnari’nin yazdığı ironik bir hikâye Bay Mucittaş ve Ailesi. Taş devrinden günümüze nasıl evrildiğimizi, daha fazlası için nasıl bilinçsizce hareket ettiğimizi hatırlatıyor.
İnsanların mağarada yaşadığı günlerde Bay Mucittaş, eşi ve oğluyla mutlu bir hayat yaşarmış. Sade hayatlarında her gece ateşin etrafında et pişirir, oyun oynar, hikâyeler anlatır, sahip oldukları her şey için de doğaya teşekkür edermiş. Mutlularmış... ama o kadar da mutlu değillermiş. 
Her gün durmadan yeni icatlar yapan Bay Mucittaş, yeni eşyalarla daha mutlu olacaklarına inanmış. Ancak bitmeyen konfor anlayışı ve sürekli icat yapmaya ayrılan zaman yüzünden aile içi iletişimleri bitme noktasına gelmiş.
Sonunda mutluluğun sırrını bulmuşlar. Mutluluk çok da uzakta değilmiş.
Modern çağ insanını sarsacak bu kısacık hikâye aslında sağlam bir tüketim kültürü eleştirisi. Açgözlülük yaparak gerçek mutluluğu kaybedişimizin resmiyle birlikte hikâyenin sonunda mutluluğun resmi yapılmış. Mutlu olmak için daha fazlasına ihtiyacımız olmadığını bir kez daha bize gösteren, çocuklar kadar yetişkinlerin de okumasını gereken müthiş bir hikâye.
 
                

Şikeste
Nobel ödüllü yazar Doris Lessing'den gezegenimize ve insanlığa dair bir çığlık!
Bilimkurgu türünün kilometre taşlarından biri sayılan Şikeste, evrimden dinler tarihine, büyük savaşlardan kıtlıklara, dünya tarihini mercek altına alıyor.
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @okuyabirirmak'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Eylül ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Eylül ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi George Saunders'ın kitaplarını
okuma zamanı

İlk romanı Arafta ile dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden biri olan Man Booker Ödülü’nün en kuvvetli adayları arasına giren George Saunders’ın kitaplarını, Ekim ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp % 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
Tudem Yayın Grubu, 
Edirne ve Kahramanmaraş Kitap Fuarlarında!

Tudem Yayın Grubu, en yeni kitapları ve sevilen yazarlarıyla yepyeni bir fuar yılına hazır. 6-15 Ekim tarihleri arasında, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda beşinci kez gerçekleşecek Edirne Kitap Fuarı'na katılacak olan Tudem, 12-22 Ekim tarihlerinde ise, Kafum Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Kahramanmaraş Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak. Tudem yazarları Toprak Işık, Pelin Güneş ve Güldem Şahan da fuarlar sayesinde Edirneli ve Kahramanmaraşlı okurlarıyla bir araya gelecek.  
Minik kitap kurtları
Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde buluşuyor!

Kitapların renkli dünyasıyla ilk kez tanışacak olan küçük okurlara, kitapları en güzel ve en etkili şekilde anlatma yolunun oyundan geçtiğine inanan Tudem Yayın Grubu, Atölye Pikolo işbirliğiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kütüphanedeki Aslan, Bu Bir Kitap, Zafer Kimin? gibi resimli kitaplardan esinlenilerek özel olarak tasarlanan atölye çalışmaları 3-10 yaş aralığındaki okurlara eğlenceli bir kitap okuma deneyimi vadediyor. 28 Ekim, 18 Kasım, 16 Aralık, 13 Ocak ve 3 Şubat cumartesi günleri, saat 11.00’da, Türkali Mah. Ihlamurdere Cad. No: 67 adresindeki Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde gerçekleştirilecek etkinliklere katılım, kitabevinden 60,00 TL ve üzeri alışveriş yapanlara armağan edilecek kuponlarla sağlanacak. 
Tudem yazarları yeniden okullarda!!
Yurt çapında gerçekleştirdiği nitelikli okul etkinlikleriyle fark yaratan Tudem Yayın Grubu, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında da etkinlik programlarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, 1200’ü aşkın okul etkinliği ile Edirne’den Iğdır’a uzanan geniş bir coğrafyada, yüzlerce ilk ve orta dereceli okulu ziyaret eden Tudem yazarları, renkli kişilikleri, hoş sohbetleri ve keyifli etkinlik çalışmalarıyla yeniden yollara düşüyor. Tudem yazarları, kitapların renkli dünyasıyla buluşmaya can atan öğrencilere unutamayacakları bir edebiyat deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. 
Süper Çocuklar geri döndü
Aytül Akal’ın duyular ve farklılıklar üzerine kaleme aldığı “Süper Çocuklar” serüveni, dizinin merakla beklenen üçüncü kitabı Koku Delisi ile devam ediyor. Farklılıklarıyla ortak amaçlar etrafında toplanan bitirim üçlü Mete, Asya ve Tuna’ya bu sefer koku takıntılı Lila da katılıyor. Evi birbirine katan beklenmedik bir kargaşa; aniden ortadan yok olan ebeveynler… Mete’ye göre yaşanan tüm bu gariplikler evlerine misafir olarak gelen gizemli kadından kaynaklanıyor. Yoksa havadaki kokular Mete’yi ve arkadaşlarını yeni bir maceranın içine mi sürüklüyor?
O zaman Süper Çocuklar görev başına! Yeni göreviniz hem evdeki gizemi çözmek hem de devasa binaların dikileceği sanat sokağının yıkımını engellemek.
Beril anladıysa, siz de anlarsınız!
Bilimle aranız nasıl? Karadelikler, zamanın göreliliği size ne ifade ediyor? Peki ya görelilik teoremi ile ilgili bir sunum hazırlamanızı istesek? Tamam, hemen telaşlanmayın. Tüm bu saydıklarımız aslında anlaması çok da zor şeyler değil. Beril anladıysa, siz de anlarsınız. Nasıl mı? Tabii ki Toprak Işık’ın merakla beklenen son romanı Kime Göre, Neye Göre?’yi okuyarak…
Bilimi edebiyatla buluşturan kitaplarıyla tanınan Işık, kalemini görelilik teoremi ile buluşturduğu yeni romanında okurlarını, ilk gençlik döneminin hemen öncesindeki bir çocuğun, kişiliğini oluşturma ve kanıtlama mücadelesine tanıklık ettiriyor. Üstelik çok güçlü bir karadelikle yüzleştirerek…

 
Gönüllerde taht kuracak epik bir “şehir içi yol romanı”
Amerikalı yazar John David Anderson’ın, 2016 yılında ödüllere doymayan ve büyük bir hayran kitlesine ulaşan Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün adlı romanı Tudem Yayınları etiketiyle kitapseverlerle buluşuyor. Okurlarını, öğretmenlerine unutulmaz bir gün hediye etmek isteyen üç çocuğun, şehir içinde çıktıkları destansı ve duygu yüklü yolculuğa yoldaş eden eden bu içten kitap, bazen gülünç bazense yürek burkan anlar yaşatarak zihinlerde yer ediniyor. İnsan ilişkilerinin karmaşıklığını ve sevginin gücünü derinlikli gözlemlerle üç çocuğun gözünden anlatmayı tercih eden Anderson, etkileyici ifade yeteneğiyle kalpleri yumuşatıyor. 
 
“Ara Âlem” üçlemesi
Yeniden Doğuş ile tamamlanıyor

Var oluş mücadelesi verenlerin, hayata tutunmaya çalışarak bir bedene kavuşmayı ümit edenlerin sesi, nefesi olan Ara Âlem tüyleri ürperten bir yeniden doğuş hikâyesi ile direnişe son noktayı koyuyor. Ödüllü yazar Miyase Sertbarut’un fantastik öğelerle bezeli, heyecan verici gerilim ve korku üçlemesinin son halkası, farklı zamanlara ait iki ruhun, Marlon’un ve Canan’ın birbiriyle kesişmeye başlayan gizemli yaşamöykülerini günışığına çıkarıyor. "İnsan, var olanı reddedendir" ilkesini benimseyen Sertbarut, yeniden doğmayı düşleyenlerin yolunu ışıtarak bilinmezlikleri aydınlığa kavuşturuyor. 
 
Siz hiç böcekten korkan
bir böcek tamircisi ile tanıştınız mı?

Herkesin bir mesleği vardır. Kimisi boyacıdır kimisi ise bir sirk cambazı. Bazılarıysa, kanadı kırık minik böcekleri iyileştirmek için canla başla çalışan gümüş iğneli, mucizevi bir böcek tamircisidir. Gel gör ki böcek tamircisinin emeklilik zamanı yakındır. Ve geleneklere göre bu görevi oğlu üstlenmek zorundadır. Ama ya oğlunun böcek fobisi gibi, küçücük bir sorunu varsa?..
Meslek seçimi, gelenekler ve toplumsal roller üzerine düşündüren Böcek Tamircisi, eğlenceli dili ve neşeli çizimleriyle küçük okurları yeni düşüncelerle ve sorularla buluşturan kısacık, naif bir roman. 

 
Haydi, bir öykü de sen yaz!
Mavisel Yener, uzun ve titiz bir çalışma döneminin ardından okurlarıyla buluşturmaya hazırlandığı Öykü Atölyesi isimli yeni kitabında gençleri kendi öykülerini yazmaya davet ediyor. Gerek kurgusu gerekse etkinlik çeşitliliğiyle öykü tadında benzersiz bir başvuru kitabına imza atan Yener, çıktıkları edebiyat yolculuğunda çiçeği burnunda yazar adaylarına rehberlik ediyor. Okurları, Barış isimli bir öğrencinin film senaryosu yazma yarışmasına hazırlanma serüvenine ortak eden yazar, herkesi bir an önce kendi esin perisiyle tanışmaya ve öyküsünü kaleme almaya çağırıyor. 
John Berger'in Hayvanlara Niçin Bakarız?
adlı eseri Delidolu'da

Çağdaş dünya edebiyatından eserleri okurlarıyla buluşturan Delidolu Yayınları, kurmaca dışı kitaplara da "merhaba" diyor. Kurmaca dışı eserlerin ilk teması "Ne Yapmalı?", ilk kitabı ise Hayvanlara Niçin Bakarız?  olacak. Yakın zamanda kaybettiğimiz usta yazar, eleştirmen ve şair John Berger’ın hayvanlar ve insanlar arasındaki ilişkiyi sorguladığı makalelerden oluşan kitap, Cevat Çapan'ın Türkçesiyle yayımlanacak. Hayvanlara Niçin Bakarız?, "Modern kapitalist toplumlarda insanlarla hayvanlar arasındaki ilişki nasıl kayboldu?", "Hayvanat bahçeleri neden var?", "Eski çağlarda hayvanlara baktığımızda ne görüyorduk, şimdi ne görüyoruz?" gibi soruları mercek altına alıyor. 
Yalnızların, mülksüzlerin, ezilmişlerin dünyası  
Çağımızın en iyi yazarlarından biri olarak anılan George Saunders’ın erken dönem öykülerinin yer aldığı İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte, Delidolu etiketiyle raflarda yerini aldı.
Saunders, altı öykü ve bir novelladan oluşan kitabında genel olarak karanlık bir gelecek tasviri sunuyor. Time dergisinin 2013’te “Dünyadaki En Etkili 100 Kişi” listesine seçilen yazar, bu kitabında aşina olduğumuz kahramanlarına dönerek kaybetmişlerin, ezilmişlerin, kusurluların yani bir şekilde yaşamın kıyısında kalmış bireyin gönüllü sözcülüğünü üstleniyor. Hiciv, eleştiri, ironi ve mizah dozunu hiçbir sayfada yitirmeyen İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte, George Saunders’ın en güzel ve en yaşlı öykülerinin aslında nasıl da hiç yaşlanmadığını ortaya koyuyor.
Gerçek ile yalan arasında incelen çizgi bu kitapta
Kurmaca dışı eserlere "Ne Yapmalı" temasıyla "merhaba" diyen Delidolu, bu temayla yayımladığı ilk eser olan John Berger'in Hayvanlara Niçin Bakarız?' adlı metninin ardından, Ralph Keyes'in Hakikat Sonrası Çağ: Günümüz Dünyasında Yalancılık ve Aldatma isimli kitabını okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
Oxford tarafından  2016'da yılın kelimesi seçilen hakikat sonrası (post-truth) kavramına odaklanan kitap, dürüstlüğün toplumsal ve bireysel yaşamdaki düşüşünün farklı disiplinler etrafında nedenlerini araştırıyor. Hakikat Sonrası Çağ, yalanın ve aldatmanın nasıl toplumsal refleksler hâline geldiği, bu reflekslerin siyasal, sosyal ve iletişimsel alanı nasıl şekillendirdiği, kısacası toplumu nasıl biçimlendirdiği üzerine çarpıcı bir kitap.  
2017 ARTÉMISIA Mizah Ödüllü
Kadınların Nesi Var , Desen Yayınları'nda

Kadınlar tarihin neresinde? Neden hep ünlü erkek ressamlar, matematikçiler ya da felsefecilerden bahsedildiğini duyarken kadınlara pek rastlamıyoruz? Kadınların deha olma yolunda yüz yılda ancak bir arpa boyu ilerlemelerinin gizemli sebebi ne olabilir acaba?
Desen Yayınları'nın okurlarıyla buluşturmaya hazırlandığı Jacky Fleming imzalı Kadınların Nesi Var?, bu sorulara çok ince ve keskin bir mizahla cevap verirken yükselen kadın dayanışmasına da bir selam gönderiyor. 2017 ARTÉMISIA Mizah Ödülü'ne değer görülen kitap, kadınların tarihi rolünü yalın ve stilize çizgilerine eşlik eden kısa, vurucu metinlerle anlatıyor.
Uçanbalık’tan hiç unutulmayacak
bir dostluk masalı
Koca kuyruğu, çizgili sırt çantası ve sevimli yüz ifadesiyle etrafına neşe saçan Sincap, aynı zamanda çok da yardımseverdir. Bir sabah uyandığında kovuğunda gizemli bir mektup bulur ve telaşla yola koyulur. Yolda karşılaştığı hayvanlar peşi sıra Sincap'tan yardım isterler. Fakat telaşına rağmen Sincap kimseden yardımını esirgemez. Peki ya esrarengiz mektup? Sincap asıl hedefine ulaşabilecek midir dersiniz? Akdenizli sanatçılardan dostluğa ve yardımlaşmaya dair sevgi dolu bir öykü. 
Tudem'den yeni nesil bir yardımcı  
Tudem Eğitim, ilkokul öğrencilerinin dersleri için ihtiyaç duydukları her şeyi Tüm Dersler Hepsi Bir Arada kitaplarında bir araya getirdi.  İlkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan kitapların hepsi müfredata uygun ve kazanım odaklı. Ünitelerin kazanımlara göre bölümlere ayrıldığı Tüm Dersler HBA kitaplarında, her kazanım için ayrı konu anlatımı, etkinlik ve alıştırmalar yer alıyor. Kazanımların yerleşme derecesi kazanım pekiştirme testi ile ölçülüyor. Tamamlanan üniteler kavrama testleriyle pekiştiriliyor. Üstelik soruların zorluk seviyesi yıldızlarla gösteriliyor. Tüm Dersler HBA, öğretmenlerin işini de kolaylaştırıyor. Kitapların içerikleri öğretmenin akıllı asistanı AKAS ile birlikte veriliyor. 
"Okuduğumu anlıyorum ama konuşamıyorum" dönemine son 
Tudem Eğitim'in, ikinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm sınıflar için hazırladığı All in One Setleri, dil öğrenmek için gerekli tüm süreçleri içeriyor. Değişen müfredat ve ders kitaplarıyla uyumlu setler sayesinde pekişen kazanımlar kalıcı hale geliyor ve "okuduğumu anlıyorum ama konuşamıyorum" dönemi kapanıyor. Detaylı bilgi edinmek için tıklayın...
Açık uçlu sorular
BlokTest Kazanım Defterleri'nde 

BlokTest'in, ortaokul öğrencileri için hazırladığı, ders işleme ve not tutma alışkanlıklarını değiştiren Kazanım Defterleri, içerdiği açık uçlu sorularla sınavlara hazırlık aşamasında öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Konuyu özetleyen paragraflar, akılda kalıcı kısa bilgi alanları, öğrencinin neyi not alacağını gösteren rehber içerikler ve serbest notlar için ayrılmış özel bölümlerden oluşan Kazanım Defterleri, dersi hızlı ve verimli hale getiriyor. Detaylı bilgi edinmek için tıklayın...
İyi Kitap'ın Ekim 2017 sayısı çıktı!
Okurlarını sekiz yıldır çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı www.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz. 
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences