Resim: Zülal Öztürk
Takvimlerin en kısa ve kuzey yarımkürenin en soğuk ayı olmasına rağmen, tarifsiz bir duyguyla insanın içini ısıtıverir şubat. Ufukta beliren bahar mevsimi kara kışta ruhumuzu canlandırır âdeta. Umuda her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bugünlerde, öncelikli dileğimiz, özlemini çektiğimiz eski günlere, baharlara bir an önce dönebilmek kuşkusuz.
 
Bizi daima geleceğe taşıyan ve hep daha iyisini üretmeye cesaretlendiren okurlarımızdan aldığımız esinle, bahar dönemine, sınırsız düşler ve keşfedilmeyi bekleyen yepyeni kitaplarla hazırlanıyoruz. Matbaadan elimize henüz ulaşan Tudem Bahar 2021 Yeni Çıkanlar Kataloğu'muz, içinde bulunduğumuz zor günlerin üstesinden gelmenize yardımcı olacak ''iyi kitap''larla dolu yine! 
 
Bir diğer önemli gündemimiz de, çocuk ve gençlik yayıncılığına yön veren Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvuruların başlamış olması. Tudem Yayın Grubu'nun 37 yıllık yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, 19. yılında çocuk edebiyatı alanında ve resimli kitap dalında düzenlenecek. Yarışma, eserlerini yayımlatma imkânı arayan yazar ve çizerler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Öte yandan, Dünya Göz Vakfı'nın görme engelli çocuklar için yürüttüğü ''Braille baskılı kitap projesi''nin paydaşları arasında yer aldığımızı paylaşmaktan kıvanç duyuyoruz. Görme engelliler okullarındaki sınırlı imkânlarla faaliyet gösteren kütüphanelerin Braille baskılı eser sayısını ve çeşitliliğini artırmak amacıyla hayata geçirilen bu anlamlı çalışmada; Çizgili Pijamalı Çocuk'tan Süper Gazeteciler'e, Tudem'in geniş kitlelere ulaşan pek çok kitabı yer alıyor.  

Düşlerinizi kanatlandıracak sıradışı kitaplar ve tadı damağınızda kalacak edebî keşiflerle dolu bir ay olsun!

Mart bültenimizde görüşünceye dek, sağlıkla ve kitaplarla kalın...
19. Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurular başladı!
 
2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 19. yılında çocuk edebiyatı alanında resimli kitap dalında verilecek.

Yazar ve çizerlerin resimli kitap üretimini teşvik etmek ve resimli kitap türünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışma; eserlerini yayımlatma imkânı arayan yazar ve çizerler için de büyük fırsat sunuyor.

19. Tudem Edebiyat Ödülleri'nin seçici kurul üyeleri, çocuk edebiyatımızda resimli kitap kültürünün yerleşmesine ve uluslararası alanda önem kazanmasına büyük emek veren yetkin kişilerden oluşuyor. Aralarında yazar, çizer, grafiker, akademisyen, telif hakları ajans yöneticisi gibi farklı disiplinlerden gelen nitelikli isimlerin görev alacağı Tudem Edebiyat Ödülleri'nin 2021 seçici kurulunda; Ayla Çınaroğlu, M. Korkut Öztekin, Nazlı Gürkaş, Tülin Kozikoğlu ve Zeynep Özatalay yer alıyor.

Yarışmada birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL para ödülünün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek.

Son katılım tarihi 1 Kasım 2021 olan 19. Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye giren eserlerin Nisan 2022'de duyurulması öngörülüyor; ödüle değer görülen dosyaların, yayın grubumuzun Uçanbalık markası tarafından yayıma hazırlanması planlanıyor.

Tudem Yayın Grubu'nun 37 yıllık yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu ve nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla edebiyat dünyasının önemli referanslarından biri olma özelliği taşıyor.

Şartname için tıklayınız
Turhan Selçuk'un çizgileriyle, siyasetin göbeğinde...

Desen'in, uzun ve titiz bir çalışmanın ardından gururla takdim ettiği ''Turhan Selçuk Seçkisi'', Türkiye'de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk'un mizahını genç nesillere de tanıtmak ve büyük ustanın kendi zamanının çok ötesindeki çizgilerine farklı bir bakış imkânı sunmak amacıyla tasarlanan, üç ciltlik nadide bir koleksiyon.
 
Selçuk'un, yıllar içinde çeşitli kitaplarda ve mecralarda yayımlanan siyah beyaz karikatürlerinin ayrıntılı bir kataloglama ve tematik düzenleme ile yayına hazırlandığı ''Turhan Selçuk Seçkisi'' üç kitaptan oluşuyor: Siyasetin GöbeğiManzara-i Umumiye ve İnsan Denen Garip Hayvan.
 
Seçkinin ilk halkası olan Siyasetin Göbeği, sanatçının, 1950-1995 yılları arasında, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin gazete ve dergilerinde kendine yer bulan, bazıları farklı dönem ve mecralarda tekrar tekrar yayımlanarak yankı uyandırmış 80 karikatürünü bir araya getiriyor. 

Bu bağlamda, Türk karikatürünün değerli isimlerinden ''Turhan Selçuk Seçkisi'' ile ilgili görüşlerini aldık.
Turhan Selçuk, 1950'li yıllarda çizgilerinde adım adım sadeleştirmeye giderek vardığı grafik mizah yetkinliği ile karikatürümüzün biriciği olduğu gibi dünya karikatürünün özgün çizerleri arasında yer almıştır. Desen Yayınları'nın, ''Turhan Selçuk Seçkisi'' kapsamında yayımladığı Siyasetin Göbeği, karikatürümüz adına çok sevindirici bir oluşum. Kitabın baskısı harika, boyutu bakmak ve saklamak için çok uygun. Büyük ustayı kaybedeli on yılı da aştığı düşünülürse yeni kuşak mizahseverleri ve çizerleri Turhan'ın çizgi estetiği ile ''ciddi mizah''ta buluşturmanın tam zamanı...

Tudem Yayın Grubu'nu, ticari amacı geri plana iterek karikatür sanatımızın kültürüne büyük katkısı olacağına inandığım bu girişimi nedeniyle kutluyor ve bir çizer olarak teşekkür ediyorum.

Umarım Desen'in bu çizgi dizisi diğer ''50 Kuşağı Çizerleri''ne ve onların ardıllarına dek uzanır. Bu girişim, Desen Yayınları'nın adına da yakışacaktır (zira biz çizerler çoğunlukla çizgi yerine desen deriz). Umarım Desen, yeni çizgi kitapları ile yayıncılığını sürdürür...
 
Ercan AKYOL
Turhan Selçuk, Türk karikatür sanatının yönünü gösteren kutup yıldızıdır. İnsan haklarının, adaletin, özgürlüğün, Cumhuriyet'in, laikliğin en birinci savunucusudur. Direnciniz ve umudunuz azaldığında size ışık olan, yol gösterendir.

İnandığı ve bir ömür mücadele verdiği bu kavramlar için zamana dirençli karikatürler üretti büyük usta. Ve adına da grafik mizah dedi. Siyasetin Göbeği üç kitaplık ''Turhan Selçuk Seçkisi''nin ilk cildi. Turhan Selçuk'un yaratmak istediği savaşsız, sömürüsüz, adil dünyaya kimlerin karşı geldiğini ve nedenlerini Siyasetin Göbeği kitabında görmeniz mümkün.

Genç kuşakların karikatür sanatının büyük ustası Turhan Selçuk'un eserleriyle buluşması geleceğe olan umudumuzu tazeliyor. Biliyoruz ki kutup yıldızının yeri ve parlaklığı hiç değişmez. Tıpkı Turhan Selçuk'un da dünya karikatür sanatındaki yeri gibi.

Hicabi DEMİRCİ
Sözün bittiği yerde söz çizginindir artık.
Bu çizgi de Turhan Selçuk'un çizgisidir.
BUGÜN çizdiği karikatürde DÜN ve YARIN vardır. Yani kapsama alanı geniştir. İşte bu noktada GENÇ KUŞAK'ın Turhan Selçuk'la tanışması önem kazanıyor.

Tudem Yayın Grubu bunu gerçekleştiriyor. Bu buluşmada gençler Turhan Selçuk'un çizdiği yörüngeyi görüyor.

İnanıyoruz ve eminiz ki, gezegenimiz bir gün mutlaka Turhan Selçuk'un çizdiği yörüngede dönecektir.

Kamil MASARACI

 
Bağımsız aklın, sorgulayan özgür düşüncenin kendisini ifade edebildiği dönemin sanatıdır karikatür. Katı, kaba, hiyerarşik ilişkiler üzerinde şekillenen yapılarla yan yana gelmesi eşyanın tabiatına aykırıdır. Her zaman şablonların dışında, özgür ve cesur bakış açılarına ihtiyaç duyar.

Şiddete dayalı örgütlenmeler tabulara yaslanırken, karikatür tabu yıkıcı olarak yapar görevini. Ne yazık ki, okullarda eleştirel düşüncenin geliştirilmesi için kullanılabilecekken ağır ceza tehditleriyle baskılanmaya çalışıldı ama bu tehditlerden medet umanlar karikatürün direncini hesap edemediler.

İşte hepimizin büyük ustası Turhan Selçuk bu direncin en önemli işaretlerinden biri olarak görülmelidir. Turhan Selçuk'u genç kuşaklarla buluşturan bu seçki büyük bir alkışı hak ediyor doğrusu.
  
Musa KART
Doris Lessing kitaplarını keşfetme zamanı!

Farklı türlerde kalem oynatan ve onları dâhiyane bir biçimde yeniden üreten Doris Lessing'in Delidolu tarafından yayımlanan eserleri şimdi de e-kitap seçeneğiyle!

2007 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Doris Lessing'in ''politik bilimkurgu'' türüne dev bir külliyat bıraktığı beş kitaplık ''Argos'taki Kanopus Arşivleri'' serisi, kadim korkular üzerine kurulu Beşinci Çocuk ve gerçeklik ile delilik algılayışımızı bambaşka bir boyuta taşıyan Cehenneme İniş Talimatnamesi adlı yapıtlarının e-kitap edisyonlarına Google Play Books sitesinden ulaşabilirsiniz.
Görme engelli çocuklar Braille baskılı Tudem kitaplarına kavuştu!

Tudem Yayın Grubu olarak, Dünya Göz Vakfı himayesinde hayata geçirilen görme engelliler okulları kütüphane zenginleştirme projesine destek vermeyi sürdürüyoruz.

Okul kütüphanelerindeki Braille baskılı eserlerin sayısını ve çeşitliliğini artırmak amacıyla hayata geçirilen böylesine anlamlı bir sosyal sorumluk çalışmasının paydaşları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz.
 
Proje kapsamında, şiirden masala, öyküden romana 119 Braille baskılı kitap; başta Gaziantep GAP Görme Engelliler Okulu ve İstanbul Türkan Sabancı ile Veysel Vardal Görme Engelliler Okulları olmak üzere, Türkiye'deki mevcut on altı görme engelliler okulunun kütüphanelerine gönderiliyor.
 
Braille baskılı Tudem eserlerinden bazıları şöyle: Tek Başıma Okumaktan KorkuyorumKapiland'ın Kobayları, Süper Gazeteciler-1, Benim Babam SihirbazDedektif Bol Bel'in Serüvenleri-1 Sözcük Korsanı, Almarpa'nın GizemiÇizgili Pijamalı Çocuk, Zirvenin Dibindeki Çocuk, Issız Adanın Kralı, Mekanik Prens, Hayal Sözleşmesi, 18 kitaplık ''Filozof Çocuk'' serisi...
Hakim'in Yolculuğu'na ödül!

Fabien Toulmé'nin gerçek kişilerden ve yaşanmış olaylardan esin alarak yarattığı ''Hakim'in Yolculuğu'' serisinin üçüncü ve son cildi Makedonya'dan Fransa'ya FranceInfo Award ödülüne değer görüldü. 2019 ve 2020 yıllarında da, yine aynı serinin 1. ve 2. kitaplarıyla ödüle aday gösterilen sanatçı, 2021'nin ocak ayında bu önemli ödülü almaya hak kazandı.

Usta bir çizer ve hikâye anlatıcısı olan Toulmé'nin güçlü görselleriyle müthiş bir sinematografik anlatım sergileyen ''Hakim'in Yolculuğu'', sadece Fransa'da 80.000 kopyadan fazla satarak büyük ses getirmişti. Eleştirmenlerden de tam not alan üçleme şimdiye dek, İngilizce, İtalyanca, Lehçe, Portekizce ve Türkçe dillerinde yayımlandı.
 
''Hakim'in Yolculuğu'' serisinin ikinci ve üçüncü halkaları olan Türkiye'den Yunanistan'a ile Makedonya'dan Fransa'ya, önümüzdeki aylarda Desen okurlarının beğenisine sunulacak.

Hakim'in Yolculuğu-1 Suriye'den Türkiye'ye için tıklayın.

 
Savaş Atı'ndan yükselen sözcükler hiç bu kadar etkileyici duyulmamıştı...
 
İngiliz çocuk ve gençlik edebiyatının üretken yazarı Michael Morpurgo'nun üç ödüllü başyapıtı Savaş Atı, usta oyuncu Yetkin Dikinciler'in seslendirmesiyle, Storytel'in sesli kitap koleksiyonuna eklendi.
 
Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Dikinciler'in karakteristik sesiyle sinemasal anlatım bütünlüğü zenginleşen Savaş Atı'nın, Storytel kanalıyla çok daha geniş bir okur/dinleyici kitlesine ulaşması hedefleniyor.
 
Her yaştan okurun kalbini fetheden bu duygu yüklü roman, Birinci Dünya Savaşı'nda yaşanan sıradışı olayları Joey adında bir atın ağzından aktaran çağdaş bir klasik. 

Morpurgo'nun Savaş Atı adlı eseri geçtiğimiz yıllarda Broadway ve Westend sahnelerine taşınmış, Steven Spielberg tarafından aynı isimle beyazperdeye de uyarlanmıştı.
Delidolu'nun 2021 Yayın Kataloğu çıktı!

Delidolu, ''Alışmayın, Okuyun!'' sloganıyla yeni yayın döneminde farklı içerik, anlatı ve sunum türlerinin zenginliklerinden beslenen, farklı dillerden ve coğrafyalardan kurmaca ve kurmaca dışı eserleri bir araya getirdiği bir seçkiyle okurlarına sesleniyor.

Delidolu 2021 Yayın Kataloğu koleksiyonundaki eserlerin yanı sıra yayınevinin ''mutfağındaki'' kitaplara ilişkin sunduğu kapsamlı içerik ve tasarımı ile dikkat çekiyor.

2021'de Delidolu takipçilerini hangi kitaplar bekliyor?

Arapça edebiyatın yükselen yıldızlarından Halid Halife, şiirsel romanı Bu Şehrin Mutfaklarında Bıçak Yok'ta, elli yılı aşkın bir dönemde Suriye'de yaşanan toplumsal parçalanmayı, yıkılan hayalleri, şiddeti ve korkuyu çarpıcı bir anlatımla gözler önüne seriyor. Yine çağdaş Arapça edebiyatın öne çıkan isimlerinden Hoda Barakat, kendisine Necib Mahfuz Roman Ödülü kazandıran Akdeniz Sürgünü ile iç savaş sonrası harap olmuş Beyrut'u arka plana alarak babasının kumaş dükkânının yıkıntıları arasında hayatta kalmaya çalışan, halüsinasyonlar gören yalnız bir adamın çokkatmanlı hikâyesini anlatıyor. Caz Çağı'nın en çok konuşulan yazarlarından biri olan Dorothy Parker, Türkçeye ilk kez çevrilen öykülerinde kötü seçimlerin bedellerini ödeyen sıradan insanların bazen esprili bazen dokunaklı yaşamlarına temas ediyor. Efsane yazar Sör Terry Pratchett'ın 41 kitaplık ''Diskdünya'' serisi yeni kitaplarla hızla dönmeyi sürdürüyor. Yeni yayın döneminde ayrıca, Canavarın Çağrısı'ndan tanıdığımız Patrick Ness Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler adlı öykü derlemesiyle, Almanca edebiyatın yıldız isimlerinden Andreas Steinhöfel Dünyanın Merkezi'yle, Çöplük'ün yazarı Andy Mulligan Trendeki Adam'la, John Boyne Gökyüzüne Uzanan Merdiven'le ve George Saunders da Tilki 8 adlı resimli öyküsüyle edebiyatseverlerle buluşuyor.
 
Delidolu'nun, 2021'de okurlarını farklı düşünsel yolculuklara taşıyacağı kurmaca dışı eserlerinden öne çıkanlar ise şöyle: Sanat, zanaat ve ticaret faaliyeti olarak kitap editörlüğünün temel aşamaları ve incelikleri üzerinde duran ve hem bu alana ilgi duyan okurlar hem de yayıncılar için bir başucu kitabı olmaya aday Editör Ne İş Yapar? yayıncılıkla ilgili çok temel meseleleri ele alıyor. 21. yüzyılın önemli düşünür ve yazarlarından Ricardo Piglia'nın 1976-1998 yılları arasında kendisiyle yapılmış söyleşilerden ve konuşmalardan oluşan Kurmaca ve Eleştiri, ''Okumak'' alt temasından yayıma hazırlanan bir başka kitap. Edebiyattan sinemaya ve farklı sanat dallarına uzanan Piglia, okurları gerçeklik, kurmaca, okuma ve yazma eylemleri üzerine düşündürüyor. Deneyimli gazeteci Ryszard Kapuściński'nin Futbol Savaşı adlı kitabı ise 20. yüzyıl sonundaki savaşların ve zulmün kronolojisini sunuyor. Kapuściński, etkileyici anlatımı ve olaylara, insanlara yönelik yaklaşımındaki duyarlılıkla Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika'daki devrim ve darbeleri, bunların arka planındaki hikâyeleri ele alıyor.
 
Delidolu 2021 Yayın Kataloğu'nu incelemek ve PDF formatında yüklemek için tıklayın.
Desen'in 2021 Yayın Kataloğu çıktı!

Çizgiyle hikâyeyi buluşturan Desen'in 2021 Yayın Kataloğu grafik romandan resimli kitaba, karikatürden sessiz kitaba ve hatta mangaya uzanan renkli bir seçkiyle, her yaştan okura hitap eden çok özel bir koleksiyon sunuyor.

Desen 2021 Yayın Kataloğu, koleksiyonundaki eserlerin yanı sıra yayınevinin ''mutfağındaki'' kitaplara ilişkin sunduğu kapsamlı içerik ve tasarımı ile dikkat çekiyor. 

2021'de Desen takipçilerini hangi kitaplar bekliyor?
 

Grafik mizahın karikatürün evrensel dili olduğunu vurgulayan ve Türkiye'de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk, üç kitaplık özel bir karikatür seçkisi ile bu yıl Desen'de! Büyük ustanın yıllar içinde çeşitli kitaplarda ve farklı mecralarda yayımlanan eserlerini temalarına göre yeniden düzenleyerek koleksiyon değeri taşıyan bir seri oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Usta çizer ve hikâye anlatıcısı Fabien Toulmé'nin üç ciltte anlattığı bir göç hikâyesi olan Hakim'in YolculuğuFrédéric Rébéna'nın, Françoise Sagan'ın büyük yankı uyandıran kitabından uyarladığı Hoş Geldin Hüzün ve Paco Roca'nın, yas ve hafıza gibi konularla okurun kalbine dokunduğu Ev adlı grafik romanı bu yılın öne çıkan kitaplarından. Ayrıca yayımlamaktan büyük gurur duyduğumuz Yalınayak Gen'in 8. 9. ve 10. halkaları da yine yılın beklenenleri arasında yer alıyor.

Desen'in resimli kitaplar koleksiyonunda Oscar ve Alma ödüllü Shaun Tan'in Şakıyan Kemikler adlı kitabı öne çıkıyor. Ek olarak, çok yönlü sanatçı Can Göknil'in Burçlar KuşağıHakan Keleş'in Lilliputlar ve Gözen Kamaz'ın Ayışığı ve Gökyüzü Atlası adlı çalışmalarıyla Desen'in Türkçe resimli kitap koleksiyonu da genişlemeye devam ediyor.
 
Desen 2021 Yayın Kataloğu'nu incelemek ve PDF formatında yüklemek için tıklayın.
Storytel'deki sesli kitap koleksiyonumuz genişliyor!

Sahilde, parkta, hatta bisiklet sırtında; Tudem'in kitapları dilediğiniz zaman kulağınızda...

Tudem Yayın Grubu'nun geniş kitlelere ulaşarak klasiğe dönüşen Çöp Plaza-1, Sisin Sakladıkları, Kapiland'ın Kobayları, Yuan Huan'ın Kulübesi, Almarpa'nın Gizemi, İstanbul Perisi, Kayıp Kitaplıktaki İskelet-1, Mutluluk Sokağı, Bisiklet Yarışçıları, Ama Bu Çocuk Defolu, Süper Gazeteciler-1, Parmak Uçları, Yo-Yo, Hayal Sözleşmesi, Mavi Zamanlar, Sonsuzluk Kütüphanesi, Amber'in Zaman Kapsülü, Hayal Küre, Teneke Uygarlığı, Fincan Teyzenin Kurabiyeleri, Parktaki Gergedanlar, Savaş Atı ve Balinalar Geldiğinde isimli romanları Storytel'in sesli kütüphanesinde!

Yetkin Dikinciler gibi usta oyuncuların yanı sıra, deneyimli seslendirme sanatçılarının ya da yazarlarımızın kendi sesinden yayına hazırlanan sesli kitaplarımız, dünyanın her yerindeki Storytel aboneleri tarafından dinlenerek edebiyatın sınırlarını bir kez daha genişletiyor.

Sesli kitaplarımızı keşfetmek ve kendi sesli kütüphanenizi oluşturmak için Storytel'in web sayfasını ve sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın!
Kayıp Rıhtım takipçilerinden Ölü Dilde Bir Hayalperest'e ödül!

Grace Paley'nin, 1995 yılında Pulitzer Ödülü'nde finale kalan Toplu Öyküler seçkisinden derlenerek Delidolu Yayınları tarafından Türkçede ilk kez yayımlanan Ölü Dilde Bir Hayalperest adlı kitabı, ''2020 Kayıp Rıhtım Yılın EN'leri'' oylamasında, 488 oyla, ''Yılın En İyi Yabancı Öykü Kitabı'' seçildi.
 
Benzersiz üslubuyla pek çok yazarın hayranlığını kazanmış Paley'nin sıradan insanların ''sıradan'' yaşamlarına ayna tuttuğu öyküleri; insan ilişkilerine, yalnızlığa, varoluşun getirdiği kaçınılmaz korku ve arzulara dair çarpıcı tespitleriyle zihinlerde yer ediyor. 
Aytül Akal, Ataşehir Çocuk Kitap Kulübü'nün konuğuydu.

Sevilen yazarlarımızdan Aytül Akal, geçtiğimiz günlerde, İstanbul Ataşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevrimiçi Çocuk Kitap Kulubü'nün özel bir buluşmasına konuk oldu.

''Yazara Mektup'' etkinlikleri kapsamında Aytül Akal'la sohbet etme fırsatı yakalayan çocuklar, yazarın Babam Duymasın adlı öykü kitabı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğe katılım gösteren çocuklar ayrıca, Aytül Akal'a hitaben kaleme aldıkları mektupları paylaşmanın sevincini yaşadı. Eğitimci, yazar Özge Doğar yönetiminde, gelecek nesillere kitap sevgisi aşılamak amacıyla kurulan kulübün düzenlediği çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.  

Kulübün 9 yaşındaki üyelerinden Selin'in yazdığı mektuptan kısa bir bölüm:

''Hikâyelerin tümünü yaşayarak okudum. Küçük evlerimizde, büyük hayaller kurmamıza sebep olduğunuz için sonsuz teşekkürler. Kaleminiz hep yazsın, yüreğinizde sonsuz bir nehir olsun...''

Haberi ve mektubu okumak için tıklayın.
 
 
Yazarımız Yıldıray Karakiya sizin için seçti: 


​PİSİ PİSİ PAŞA 
Mustafa Kemal Yılmaz - Emre Karacan

Mandayı bilirsiniz, hani şu yavrusunu sinek kapan. Öyküsünü bilir misiniz? Ben de bilmiyordum, ta ki Mustafa Kemal Yılmaz'ın Pisi Pisi Paşa adlı kitabını okuyana dek…
 
Yavrusunu sinek kapan Manda'nın çağrısına çayırın olur olmaz türlü çeşit hayvanı, Aslan Kral, Kraliçe Kaplan, Gergedan, Sırtlan, Hipopotam ve hatta Ceylan koşar gelir. Gelir ama ''Sıra sıra boynuz, dizi dizi pençe... Cesaret yoksa neye yarar sence?'' Neyse ki bilgeliğiyle ünlü Baykuş bir lider seçmelerini gerektiğini bilir. Fakat hayvanların hepsi Baykuş'tan gözünü kaçırır. Kedi hariç. Kedi işte, dünya umurunda mı değil mi, kim bilir? Pisi Pisi Paşa'nın önderliğinde Sinekistan'a varan hayvan ordusu Manda Ana'nın yavrusunu kurtarabilecek mi? Onu da bir zahmet kitabın kendisini okuyarak öğreniverin lütfen.
 
Pisi Pisi Paşa, tekerleme havasındaki ritmik diliyle, geleneksel anlatı kalıplarının arasında dolanmasıyla ve yazarının sözcük tercihleriyle dikkat çekici bir kitap. Mustafa Kemal Yılmaz, çocuklar için içerik üretenlerin duyduğu, ''Ya çocuklar anlamazsa?'' tedirginliğini takmayıp, paye, fend, kabil gibi sözcükleri çekinmeden kullanmış. Öykünün yüksek enerjisi ve ritmi içinde bu sözcüklerin her biri kolayca okunuyor. Okurken ritmi korumak, sözcüğün anlamını bilmekten daha tatlı geliyor. Zaten sözcüklerin anlamını merak edenler için kitabın arkasında küçük bir sözlük de var.
 
Kitabın dikkat çeken bir özelliği de resimleri. Emre Karacan'ın illüstrasyonları öykünün havasını çok iyi yakalamış. Roger Olmos illüstrasyonlarını anımsatan kompozisyonlar ve deformasyonlar, yazarın sözcüklerle çekiştirdiği beynimizin daha bir gıdıklanmasına neden oluyor.
 
İyi okumalar.


* Pisi Pisi Paşa / Yazan: Mustafa Kemal Yılmaz / Resimleyen: Emre Karacan / Tudem Yayınları / 2020 / 48 sayfa / Öykü / 7 yaş ve üzeri
 
 
Yetenekli illüstratörlerimizden Zülal Öztürk ile ''çizginin ucunda''...


Zülal Öztürk'ü resim yapmaya iten şey neydi?
Açıkçası bu sorunun net bir yanıtı yok. Hatırlayamayacağım kadar eski bir zamana dayanıyor benim için. Resim yapmak, başlarda, yani ben çok küçükken eğlenceli bir oyundu. Tüm o renklerin ve boyaların dünyasında kaybolmak, yeni şeyler keşfetmeye yönelik merakımı gidermemi sağlıyordu. Zamanla, insanların takdir edişiyle birlikte daha ciddi bir uğraşa evrildi. Şimdiki anlamıyla resme dönüşmesi ise, kendimi ifade ediş biçimimden ziyade, arayışıma bir araç olarak kullanmaya başlamama tekamül ediyor. Bu süreçte elbette ailemin sanata bakış açısının ve ilgisinin etkisi büyük, ama net bir başlangıç noktası verebilmem mümkün değil. Kendimi bile tanımadan önce resim vardı hayatımda.

Bağımsız çalışan bir çizer olarak gününüz nasıl geçiyor?
Katı kurallara tabi bir düzen anlayışı hiçbir zaman bana göre olmadı. Bu sebeple, askeri bir disiplinle günümü saatlere bölüp yapacağım işleri planladığımı söyleyemem. Bazen çizime geç başlarım, geç bırakırım. Bazı günler saatlerce çalıştığım olur, bazense daha az. Kimi zaman aklıma gelen bir fikir eskiz olmak üzere uykumu kaçırır, hemen masanın başına geçerim. Ama çalışma disiplini hayatımda hep var olmuştur. Zaten sorumluluk duygusu ve disiplin olmadan serbest bir çizer olarak çalışabilmek çok da mümkün değil. Bu konuda hiç aksatmadan yaptığımı söyleyebileceğim yegâne şey, her gün düzenli olarak çizim yapmam kuşkusuz. Lise çağından beri az çok demeden her gün çizim yapıyorum. Elimde olmayan sebeplerden ötürü masa başına oturamadığım olursa, ilerleyen günlerde yoğun bir tempoya dönüşerek bu eksikliğin acısı çıkıyor tabii. 

Hayatı çizginin ucunda görmek nasıl bir duygu?
Heyecanlı, tutkulu, yoğun bir his! Kendi sınırlarınızı aşma imkânı veriyor. Sahip olduğunuzu düşündüğünüz zaman yetmiyor. Her şeyi bırakıp çizim yapmak istediğiniz günler, hatta belki haftalar oluyor. Bu, zihinsel olarak sizi yorabiliyor ama onsuz olmayı da düşünemeyeceğiniz bir şey hâline dönüşüyor.

Zülal Öztürk'ün paletinden genelde ne tür işler çıkıyor? Çizim serüveninizde sizi etkileyen özel bir isim oldu mu?
Benim illüstrasyon tarzımın iki farklı alanı var diyebilirim. İlki tabii ki çocuk kitapları. Üniversitenin ilk yılında çalışmaya başladığım ve hep çok sevdiğim bir alan burası. Kendi çocukluk imajımdan ilham aldığım ve asla uzaklaşmak istemediğim bir yer. Diğeri ise daha farklı teknikler denediğim, çok daha kişisel ve yetişkinlere yönelik çalışmalarımın bulunduğu bağımsız bir alan. Elbette çizimleriyle ve tarzlarıyla beni etkileyen birçok yetenekli illüstratör var, fakat kendi çalışmalarımda daha çok sezgisel ilerlemeyi tercih ediyorum. Çizim tarzım belirli bir plan üzerine kurulmadı. Kendimi yakın ve rahat hissettiğim bir tarz kendiliğinden oluştu diyebilirim.

Tudem Yayın Grubu ile yollarınız nasıl kesişti?
Tudem Yayın Grubu ile 2018 yılında çalışmaya başladım. Zaten 2012'den beri çeşitli yayınevleri ve dergiler ile ortak projeler üretiyordum. Tudem'le birlikte yürümek, hazırladığımız her kitapta memnuniyetimin arttığı bir sürece dönüştü. Bakış açımı ve çizim tarzımı çok iyi anladıkları için bana gönderilen hiçbir projede zorluk yaşamadım. Aksine, sanki o proje benim resimlemem için özel olarak hazırlanmış gibi keyifle yer aldım içinde. Bu arada, Telif Eserler Yayın Koordinatörü Hülya Dayan'ın ismini anmadan geçemeyeceğim. Projeler üzerinde bu kadar severek ve huzurla çalışabilmemde kurduğumuz güzel iletişimin payı büyük. Şimdiye kadar yaptığım hiçbir işi birbirinden ayıramam, çünkü hepsi ayrı değerli. Son derece kıymetli, disiplinli ve anlayışlı bir ekiple birlikte yol aldığım için çok şanslıyım. Eserlerini her okuduğumda beni çocukluğuma geri götürmeyi başaran yazarların kitaplarını resimlemek büyük mutluluk kaynağı. Son dönemlerde biraz daha kişisel işlerime zaman ayırıyor olsam da çocuk kitapları adına çok heyecanlandığım, şimdilik beklettiğim bazı özel projelerim var. Yeni kitaplarda buluşmak dileğiyle...
 
 
Çevirmeni Kerem Işık'ın gözünden Wardstone Günlükleri - ''Hayalet'' serisi


Edebiyat bir yanıyla da kelimeler aracılığıyla yeni bir dünya inşa etmektir. Okuduğumuz her metin bizi gündelik yaşantımızdan çekip alarak en azından bir süreliğine kendi dünyasına konuk eder. Söz konusu seri kitaplar olduğundaysa bu konukluk hâli daha uzun sürer ve konukluğumuz uzadıkça kendimizi o yeni dünyanın bir parçası gibi hissetmeye başlarız. Tom, Alice, Hayalet ve daha pek çok derinlikli karakterin bize eşlik ettiği bu serinin okurlar üzerindeki etkisi işte tam da böyle. Bunu hem çeviri süreci esnasında okurlardan gelen mesajlardan hem de kendi okuma deneyimimden biliyorum.

Ciddi anlamda okumaya fantastik edebiyat ve bilimkurguyla başladım. Ortaokul ve lise yıllarım boyunca kapağının iç kısmında harita bulunmayan kitap okumuyordum desem yeridir. Dolayısıyla Joseph Delaney'nin ''Wardstone Günlükleri''ni çevirirken kendimi o yıllarda okuduğum serileri ve bu romanlar aracılığıyla konuk olduğum birbirinden farklı ve ilgi çekici dünyaları anımsarken buldum. Uzun seriler bir yandan okurlarını konukluktan çıkararak neredeyse o yeni dünyanın bir sakiniymiş gibi hissetmelerini sağlayabilme gücüne haizken, diğer yandan bir edebiyat metni için büyük önem taşıyan karakterlerin handiyse kanlı canlı varlıklara dönüşebilmelerine olanak sağlayan geniş mi geniş bir alana da sahiptirler. Böylelikle, okurlar serinin başkahramanı Tom ile sevinip üzülebilir, onun başarılarını alkışlarken onunla birlikte korkudan tüylerinin diken diken olduğunu hissedebilirler. Bu da metnin okurla arasında çok özel -ve güçlü- bir bağ kurulmasıyla sonuçlanır. Çeviri sürecinde kendimi yakın hissettiğim pek çok karakter oldu ve bir süre sonra metni okurken kendimi karakterlerin bir sonraki adımlarının ne olacağına dair tahminler yürütürken bulmaya dahi başladım.

Ezcümle, ''Hayalet'' serisi bana yalnızca kendi ilk gençliğimde okuduğum fantastik metinlerin heyecanını yeniden yaşattığı için değil, ömrüm boyunca zihnimde yer edecek yepyeni karakterlerle tanışmamı sağladığı için de özel bir yere sahip. Dolayısıyla, bu heyecan verici dünyayla ilk defa tanışacak okurları hayatları boyunca zihinlerinin bir köşesinde taşımaya devam edecekleri çok özel bir okuma deneyimi beklediğini söylersem kesinlikle abartmış olmam.

Şimdiden iyi okumalar! 


* Wardstone Günlükleri - 15 kitap / Yazan: Joseph Delaney / Türkçeleştiren: Kerem Işık / Tudem Yayınları / Roman / 12 yaş ve üzeri
 
 

Dünyaca ünlü Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali'nden ödülle dönen Parantez, yirmili yaşlarının başındaki bir genç kızın yaşadığı hastalıkla mücadelesini, iniş çıkışlarını, belleğin ve hatırlamanın önemini anlatıyor.

Video için
tıklayın
 
 

Turhan Selçuk ve siyasetin değişmeyenleri!

Zeynep Oral, Turhan Selçuk Seçkisi: Siyasetin Göbeği'ni Cumhuriyet Kitap'ta değerlendirdi.

Küçük Mavi Sandalye'nin şaşırtan hikâyesine dair

Ümit Mutlu, Küçük Mavi Sandalye
'yi Kitap Eki dergisinde inceledi.  

 

• Şükran Soner, Turhan Selçuk Seçkisi: Siyasetin Göbeği'ni Cumhuriyet Kitap için değerlendirdi: ''Siyasetin göbeğine çizgiyle keskin vuruşlar''

• Serkan Parlak, Editör Ne İş Yapar? KitapEki için yazdı: ''Bir başucu kitabı''


Ölü Dilde Bir Hayalperest, Kayıp Rıhtım'ın ''2020'nin EN'leri'' oylamasında ''Yılın En İyi Yabancı Öykü Kitabı'' seçildi.

• Gürer Mut, Hakim'in Yolculuğu - 1 Suriye'den Türkiye'ye 
isimli grafik romanı Duvar Kitap'a yazdı: ''Yiten umutların, sonsuz yolculukların ilk adımı''

• Adnan Saraçoğlu, Şakıyan Kemikler'i Cumhuriyet Kitap'ta değerlendirdi: ''Shaun Tan'dan Şakıyan Kemikler''

• Hicabi Demirci, sanat yolculuğu ile Çizginin Çizgisi ve Çizgili Dünya isimli kitaplarını ajandakolik.com'a anlattı: ''Karikatür çocukluğunu kaybetmeyen çizerlerin varlığıyla ilerler''

• Ömer Ünal, Kar Kurdu ve Canavargazetesanat.com'da değerlendirdi: ''Canavar ve çocuk''

Aytül Akal, yazın serüvenini ve eserlerini ajandakolik.com'a anlattı: ''Resimli kitap yazmak kolay sanılıyor''

• Adnan Saraçoğlu, Kapiland'ın Külleri'ni İyi Kitap'ta inceledi:
''Kaos çiftçisi olarak insanın öyküsü''

• Nilay Kaya, Sonunda 12 Yaşİyi Kitap'ta değerlendirdi: ''Yaş 12 olmuş, kemale ermiş''

• Anıl Basılı, Saçımla Derdim Var'ı İyi Kitap'a yazdı: ''Bitmek bilmeyen dertler''
 
 
Tudem Beşiktaş Kitabevi satış sorumlusu Binnur Özturan sizin için seçti:


CEMAL SÜREYA VE ÇOCUK
Erol Büyükmeriç - Zeynep Özatalay

Bugün size Erol Büyükmeriç'in kaleme aldığı Cemal Süreya ve Çocuk kitabından bahsetmek istiyorum. Benim de çok sevdiğim, İkinci Yeni şiir hareketine yön veren bir şair olan Cemal Süreya ile küçük Berk'in arkadaşlığını anlatıyor bu naif eser.

10 yaşındaki Berk, öğretmeninin verdiği ödev için Afrika ile ilgili bir kitap arar. Kadıköy'ün kitap kokan sokaklarını arşınlarken bir sergiye denk gelir. Aradığını bulma umuduyla yanaşır tezgâha. Oysa bu sergi, onun sadece ödevini hazırlamasına değil, hayatı boyunca unutamayacağı bir şairle tanışmasına da vesile olacaktır. Süreya ve Berk, bir zamanlar Kadıköy'ün en büyük kitabevlerinden biri olan Gençlik Kitabevinde pekiştirirler dostluklarını. Onların şiire ve sanata doyum olmayan muhabettine tanıklık ederiz öykü boyunca. Orada olmak, o sıcacık sohbetin, samimi ortamın bir parçası olmak isteriz âdeta...

Cemal Süreya ödevi için Berk'e yardımcı olmakla kalmaz, çok güzel kitaplar da önerir ayrıca. Bunların hangi kitaplar olduğunu ise sadece Cemal Süreya ve Çocuk kitabını okuyanlar bilir pekâlâ.

Keyifli okumalar!


* Cemal Süreya ve Çocuk / Yazan: Erol Büyükmeriç / Resimleyen: Zeynep Özatalay / Tudem Yayınları / 2019 / 48 sayfa / Öykü / 9 yaş ve üzeri
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @kutuphaneannesi'ne bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 
Masallar yeryüzünün çeşit çeşit esintilerini bana getirmeye başladığında henüz küçük bir çocuktum. Okumayı bilmiyordum. Kitapları bana başkaları okuyordu, ama yine de yazının gücünü ufak ufak sezer olmuştum. Sonra o kargacık burgacık harfleri yazmayı öğrendim. Ne kadar becerebildim bilmiyorum ama hep düzgün yazmaya çalıştığımı anımsıyorum. Yazdığım sözcüklerin de masallardaki gibi sihirli olmasını istemiş olabilirim belki. Bence yazı öyle harika bir şeydi çünkü.
 
Ortaokulda ve lisede denizle, çamlarla dip dibe, büyük bahçeli okullarda okudum. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum şimdi. O zamanlar güzel havalarda, bazı derslerde bizi sınıfça bahçeye çıkarır ya da yakındaki çamlık yamaçlara götürürlerdi. Yerlere oturur, karşımızdaki manzaranın resmini yapar, kompozisyon yazardık. Aşağılarda dantel gibi kıyılar uzanırdı. Dalgalı denizler, adalar, rüzgârlı bulutlar... Baktığımız yerler aynıydı. Ama sanırım yazdıklarım biraz farklıydı. O farkı bir ayrıcalık olarak fısıldadı kulağıma, beni her zaman yakından izleyen, hiç unutmadığım öğretmenlerim.

Suyu, toprağı ve rüzgârı gördüğüm, tanıdığım, hissettiğim gibi yazmaya alıştım böylece. Gözlerim hep enginleri, ufku arar oldu.

Denizde benimle yüzen balıklara, gemileri bekleyen deniz fenerlerine, susam tarlalarına, buğday başaklarının olgunlaşmasına, kuşlara, kelebeklere, karıncalara, balıkçılara, toprakta çalışan insanlara, çocuklara ve kendime büyük bir merakla, hayretle baktım. Sonra kentlerin kalabalık caddelerine, sinema salonlarına, meydanlarına karıştım. Karmaşayla düzeni, zenginlikle yoksulluğu, acıyla sevinci, suskunlukla kavgayı iç içe, sarmaş dolaş gördüm. Kıyısında büyüdüğüm denizler gibi çalkantılı bir şeydi yoğun kalabalıklar içinde yaşamak. Çatışmalıydı. İyiydi, kötüydü, zalimdi, rengârenkti, fırtınalıydı, değişkendi. Bazen bir savaş alanı, bazen de bayram yeriydi hayat. Ama güzeldi, çok güzel bir şeydi yaşamak.

Bunca olguyu, düşünceyi, duyguyu kendime saklamak istemedim belki de. Bir geçit törenindeymiş gibi öylece geçip gitmelerine göz yumamadım sanırım. Yanlarına masallardaki gibi sihirli sözcüklerle yazılmış gerçek hikâyeler katmak istedim. Böyle sürüp gitmeliydi bu serüven. Çoğalarak, zenginleşerek ve farklılaşarak. Başka türlüsü eksik kalır, hiç tamamlanamazdı.

Anlıyorsunuz ya...
Yazmasam olmazdı.

 
Ferda İzbudak Akıncı                                                                           
 
 
 
OCAK ayında yayımlanan yeni kitaplarımızı
incelemek için tıklayın.
 
OCAK ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın.
 
 
Baharı yeni kitaplarla karşılamanın sevincini paylaşıyoruz...

Bütün insanlığı ortak bir deneyimde buluşturan ve birlikte çözüm üretmenin önemini hatırlatan böylesine benzersiz bir dönemde, sorunlara yaratıcı çözümler bulmanın ve gerçekçi umutlar üretmenin yollarını okurlarımız, yazarlarımız, çizerlerimiz ve çevirmenlerimizle omuz omuza arıyoruz. Sizlerden aldığımız ilhamla, 2021 baharına, tazelenmiş umutlar ve keşfedilmeyi bekleyen yepyeni kitaplarla hazırlanıyoruz. Tudem Edebiyat markası altında okurla buluşacak yeni kitaplarımızın, genişleyen koleksiyonlarımızın ve okuma kültürünün serpilmesi için projelendirdiğimiz güncel çalışmalarımızın tanıtıldığı Yeni Çıkanlar Kataloğumuzu mutlaka inceleyin. Eminiz, ilginizi çekecek eserler olacaktır.

Baharda da yeni fikirleri ve umutları birlikte üretmeye devam diyoruz...

Tudem Bahar 2021 Yeni Çıkanlar Kataloğu'nu incelemek ve PDF formatında yüklemek için tıklayın.
''Sevginin Yaşı Yok!'' diyenlere kaçırılmayacak 14 Şubat kampanyası!

Sevmenin ve sevilmenin bir başka anlam kazandığı şubat ayında, Tudem Yayın Grubu'nun ''sevgi'' temalı kitapları üçlü setler hâlinde, hem çocuk hem de yetişkin okurlar için indirimli olarak satışa sunuluyor.

82 TL yerine sadece 49 TL'ye satışa sunulan çocuk setinde; Alman çocuk ve gençlik edebiyatının yetkin kalemlerinden Andreas Steinhöfel'in sevgiyi olabilecek en naif şekilde anlatmayı başardığı şiirsel öyküsü Gecen Gündüzüm Olsa, Tayvanlı sanatçı Jimmy Liao'nun her yaştan okurun kalbine uzanan sihirli hikâyesi Bir Dileğim Var ve ünlü Fransız filozof yazar Oscar Brenifier'nin beğeniyle okunan ''Filozof Çocuk'' dizisinin Sevgi Nedir? adlı kitabı yer alıyor.
 
102 TL yerine sadece 59 TL'ye satışa sunulan yetişkin setinde ise; Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Doris Lessing'in anaerkil bir uygarlığın kraliçesiyle, ataerkil bir uygarlığın kralının evliliklerini merkezine taşıyan bilimkurgu başyapıtı Evlilikler, üretken yazar Mehmet Atilla'nın, İkinci Dünya Savaş'ında Bodrum açıklarında yaşanan dramı ve savaşın gölgesinde kalan bir aşkı merkezine aldığı İs Kan Dil ve ünlü Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé'nin, aşkı, âşıkları ve maşukları anlattığı karikatürlerinin bir derlemesi olan Âşıklar ve Diğer Şeyler bulunuyor.
 
Yüreklerinize dokunacak bu kitapları okuduktan sonra ''sevginin yaşı olmadığına'' bir kez daha inanacaksınız!

İndirimli satış kampanyası, şubat ayı boyunca www.tudem.com'da ve Tudem Kitabevlerinde devam edecek.
8. sınıflar için kaçırılmayacak fırsat!

Tudem'den, LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik büyük kampanya!
Beceri Temelli Yeni Nesil Sorulardan oluşan Tudem 8. Sınıf LGS Tüm Dersler Soru Bankası ile BilgiKüpü 8. Sınıf LGS Deneme Sınavı Seti şubat ayı boyunca 84 TL yerine sadece 49 TL.

1. Dönem Konularından oluşan soru bankası ve sınav seti ile öğrenciler dönem boyunca öğrendiklerini pekiştirme ve bilgilerini sınama fırsatı kazanıyor.

İndirimli satış kampanyası, şubat ayı boyunca www.tudem.com'da ve Tudem Kitabevlerinde devam edecek.
Tudem 8. sınıf çözümlü deneme sınavı setlerinde büyük indirim!

Beceri Temelli Yeni Nesil Sorulardan oluşan 8. Sınıf 10x40 Sayısal Deneme Sınavı Seti ile 8. Sınıf 10X50 Sözel Deneme Sınavı Seti şubat ayı boyunca 98 TL yerine sadece 59 TL.

Sınav kitapçıklarının arka kapaklarında yer alan skor tabloları, sınav cevaplarının işaretleneceği 10 adet optik cevap kâğıdı, tüm soruların çözümlerini içeren çözüm kitapçığı ve puan hesapla aracı şifresi ile fark yaratan bu setler sayesinde LGS'ye hazırlanmak artık çok kolay!

İndirimli satış kampanyası, şubat ayı boyunca www.tudem.com'da ve Tudem Kitabevlerinde devam edecek.
8. Sınıf Beceri Temelli Tüm Dersler Soru Bankası kitaplarında kaçırılmayacak indirim!

Bilgi, beceri ve yeterliliği ölçen yeni nesil sorulardan oluşan 8. Sınıf Sözel, Beceri Temelli Tüm Dersler Soru Bankası ile 8. Sınıf Sayısal, Beceri Temelli Tüm Dersler Soru Bankası kitapları şubat ayı boyunca 114 TL yerine sadece 65 TL.

Beceri Temelli Tüm Dersler Soru Bankası kitapları ile öğrenciler, okuduğunu anlama ve yorumlama, akıl yürütme, problem çözme gibi becerilerini geliştiriyor, test çözmede hız kazanıyor.

İndirimli satış kampanyası, şubat ayı boyunca www.tudem.com'da ve Tudem Kitabevlerinde devam edecek.
Yarıyıl tatili kampanyasında son hafta!

Yarıyıl tatilinin bitmesine az bir zaman kalsa da fırsatı henüz kaçırmadınız!

Tudem Yayın Grubu, tatil süresince çocuklar evde sıkılmasın; eğlenceli kitaplar okusun, yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirebilsin diye çok özel bir kampanya hazırladı.
15 Ocak - 15 Şubat tarihleri arasında, www.tudem.com'da geçerli olacak bu kampanya ile Tom Gates Sınıfın Birincisi, Majanda 2021 ve Noel Baba'nın Takma Sakalı 118 TL yerine sadece 75 TL'den satışa sunuluyor.

Stoklarla sınırlı bu özel kampanyayı kaçırmamak için son bir hafta!
Baobab Yayınları kitaplarına ulaşmak artık çok daha kolay!

Avare Tanrı, Beklediğim Sen Değildin, Hariciye Günlükleri, Cahiller, Kaybolan O Günler, Anne Frank'ın Hatıra Defteri ve daha pek çoğu...

2017'den bu yana, çizgi roman ve grafik roman alanında dünyaca ünlü yazar ve çizerlerin özgün, ufuk açan ve zihinde iz bırakan eserlerini okuyucularla buluşturmayı sürdüren Baobab Yayınları, Tudem Yayın Grubu ile özel bir satış anlaşması gerçekleştirdi. Bundan böyle, Baobab Yayınları kitaplarına www.tudem.com üzerinden ya da İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak'taki Tudem Kitabevlerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Çocukların saf ve temiz dünyaları üzerinden yetişkinlerin cüretkâr davranışlarına anlam yüklemeye çalışan Selin Beni Terk Etti, şiddetten arındırılmış bir dünya için herkesi sevginin mucizesine inanmaya çağıran Kar Kurdu ve Canavar, çeşitli nedenlerle ötekileştirilmiş, çevreleri tarafından dışlanmış çocukların büyüme ve kendileriyle barışma öykülerini anlatan Vur Patlasın Çal Oynasın Orkestrası...

Fatih Debbağ, Güzin Öztürk ve Dursun Ege Göçmen'in 2018 Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye giren romanları, sevginin ve dayanışmanın iyileştiriciliğine inanan her yaştan kitapsever tarafından keşfedilmeyi bekliyor!

Gelin, duyarlı kalemleriyle ödüle değer görülen yazarlarımızın yapıtlarını daha yakından tanıyalım.  
Tudem Edebiyat Birincilik Ödülü
Selin Beni Terk Etti
120 sayfa, roman

Selin Beni Terk Etti, okurunu düşünsel ve görsel bir yolculuğa çıkaran çokkatmanlı bir roman. Kitaptaki olay örgüsü gereği İstanbul'un muhteşem fonu bir film atmosferine dönüşürken, okur, kentin değişimine kahramanın gözünden tanıklık ediyor.

Bireyin yakından uzağa doğru yaptığı sorgulamalar aynı zamanda kendi değişimini ve dönüşümünü de gözler önüne seriyor. Bunun için öncelikle kendi duygu durumunu fark eden kahramanımız terk edilişini anlamaya çalışırken bir özeleştiri sürecinden geçiyor. Asıl dönüşümü de bu aşamadan sonra başlıyor. Ailesi, arkadaşları ve çevresi ile olan ilişkilerini ele alma biçimi aynı zamanda okura empati yapabileceği yollar gösteriyor.

Günümüzün kadın-erkek ilişkilerindeki erkek egemen anlayışı sorgulamaktan kaçınmayan roman, her yaştan okur için etkileyici bir anlatı sunuyor.  
Tudem Edebiyat İkincilik Ödülü
Kar Kurdu ve Canavar
112 sayfa, roman

Kar Kurdu ve Canavar, bir kız çocuğunun aile içi şiddet karşısında hissettiklerini, çözüm arayışlarını sade ama çarpıcı bir dille anlatıyor. Hassas konuları okura göstermeden hissettirme gayretindeki bu katmanlı roman, bir yandan aile içi şiddettin bir çocuğu ve aileyi nasıl olumsuz etkilediğini gözler önüne sererken diğer yandan Kar Kurdu'nun yaşama hakkı, kız çocukların okumasının önemi hakkında düşündürüyor; Ani Harabeleri'ndeki gizli sığınağı keşfe çıkarıyor.

Canavar kimdir, kime denir? Sevmeyi bilmeyen ve Mizginler'in evine yerleşen zalim canavar mı yoksa kümeslere dadanan Kar Kurdu mu? Kurgu gereği hikâye boyunca kol kola yürüyen bu iki soru okura farklı pencerelerden bakma fırsatı sunuyor. Her çocuğun sevgi ve saygı dolu ve pek tabii ki şiddetten uzak bir ailede büyümeye hakkı vardır. Roman da bu gerekliliği anımsatıyor bizlere. Kar Kurdu ve Canavar'ı okuyan çocuklar ve özellikle de yetişkinler, baştan sona heyecan duyarak, düşünerek sevginin iyileştirici gücüne inanmayı öğrenecekler. 
Tudem Edebiyat Üçüncülük Ödülü
Vur Patlasın Çal Oynasın Orkestrası

120 sayfa, roman

Vur Patlasın Çal Oynasın Orkestrası, akran zorbalığına, ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı neşeli bir direniş öyküsü. Kitabın kahramanı olan Şahap, adı nedeniyle sınıf arkadaşları tarafından alay konusu olan, ''ezik'' diye aşağılanan bir çocuktur. Akranları tarafından sözlü şiddete uğrayan Şahap öyle üzgündür ki, sırf bu nedenle okula gitmek bile istemez. Ancak, sınıfa yeni gelen İpek bu durumu değiştirir. İpek'in sorunlardan kaçmak yerine savaşan karakteri, yalnızca Şahap'a değil, başka çocuklara da ilham verir.

Büyüme sancılarını bir çocuğun gözünden anlatan bu kitap, iyilik-kötülük, kazanmak-kaybetmek, pes etmek-mücadele etmek gibi kavramlarla ilgili felsefi tartışmalara kapı aralıyor.

Yaşamda zaman zaman herkes yenilgiye ya da başarısızlığa uğrayabilir. Ama önemli olan inandığın şeyler için mücadele etmektir. Çünkü yenilen değil, vazgeçen kaybeder!
Bu indirim kaçmaz!

Yarıyıl tatili tüm hızıyla sürüyor. Üstelik bu kez çocukların evde geçirecek bolca vakitleri de var! 
Tatil kitapsız geçmez, #TatildeKitapOkumakGibisiYok diyenlere müjdemiz var!

İnternet kitabevimiz www.tudem.com'da şubat ayı boyunca TUDEM EDEBİYAT, TUDEM BAŞVURU, DELİDOLU, DESEN, UÇANBALIK ve BİLGİKÜPÜ markalarımıza ait tüm kitaplar
yüzde 30, TUDEM EĞİTİM, BLOKTEST ve UÇANBALIK EĞİTİM markalarımıza ait tüm kitaplar ise yüzde 20 indirimde!

​Üstelik 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!

Bu büyük fırsatı sakın kaçırmayın, çocukları kitapsız bırakmayın!

Unutmayın, #TatildeKitapOkumakGibisiYok
230 e-kitabımızla Storytel ve Google Play Books'tayız!

Pandemi süreciyle birlikte iyiden iyiye uyum sağladığımız dijital dönüşüm, okuma kültürümüzü ve alışkanlıklarımızı da zenginleştirdi, çeşitlendirdi. Her ne kadar basılı kitap aidiyeti kolay kolay değişmeyecek gibi görünse de; son aylarda yaşadığımız olağanüstü gerçeklik, yayıncılık sektörünü farklı arayışlara, yeni kanallara yönlendirdi. Evlerimizde her zamankinden bolca vakit geçirdiğimiz bugünler belki de uzun süredir uyum sağlamak için direttiğimiz e-kitaplara yakınlaşmak için kaçırılmayacak bir fırsat.

Son beş yıldır e-kitap üretimini hızlandıran ve değişik platformlar üzerinden e-kitap satışı yapan Tudem Yayın Grubu, okur kitlesini genişletip dünyanın dört bir yanındaki okurlara ''anlık'' ulaşım sağlayabilmek adına Storytel ve Google Play Books'la işbirliği yaptı. 

Çizgili Pijamalı Çocuk'tan Çöplük'e, Süper Gazeteciler'den Sonsuzluk Kütüphanesi'ne Tudem Edebiyat ve Delidolu markalı 230 e-kitabımız şimdi de Storytel'in ve Google Play Books'un e-kitap koleksiyonunda!

Tudem Edebiyat'tan 180, Delidolu'dan ise 50 kitabın hâlihazırda satışta olduğu e-kitap koleksiyonumuz yepyeni eserlerle büyümeyi sürdürecek.
 
''İyi kitap''ların tadını benzersiz bir dijital okuma deneyimiyle buluşturmak için herkesi e-kitap arşivimizi keşfetmeye çağırıyoruz.
 
Storytel'in koleksiyonunda yer alan e-kitaplarımız için tıklayın.
Google Play Books koleksiyonunda yer alan kitaplarımız için tıklayın.
Yazarlarımız, çevrimiçi okul etkinliklerinde okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Okul etkinliklerinde yeni bir dönem başladı! Covid-19 salgını, her alanda olduğu gibi okulların yazar etkinliği anlayışında da önemli değişikliklere vesile oldu. Uzaktan eğitim döneminde hayata geçirilmeye başlanan çevrimiçi programlar, alışılagelmiş okul etkinliklerine deyim yerindeyse çağ atlattı. Başlangıçta, evde oturan öğrencilere sosyokültürel katkı sunmayı hedefleyen bu yayınlar, kısa bir sürede kendi dinamiklerini kurup âdeta yıllardır hayatımızdaymışçasına kök saldı. Yazarlar ve etkinlik yöneticileri tek bir oturum ve kısa zamanda yüzlerce çocuğa aynı anda seslenebilme olanağı buldu. Zengin etkinlik seçkisiyle her eğitim öğretim yılında binden fazla faaliyete imza atan Tudem Yayın Grubu yazarları, mart ayından bu yana pek çok etkinlik gerçekleştiriyor. Aynı gün Şanlıurfa'daki, Edirne'deki ve Yozgat'taki öğrencilerle bir araya gelebilmek yazarlara tarifi mümkün olmayan bir coşku hissettiriyor. 

Değişen düzene ve beklentilere hızla ayak uyduran Tudem Yayın Grubu, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başlangıcından bu yana, yazarları ve çizerleri ile birlikte Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde hatta köylerinde çevirmiçi etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor. 

Çevrimiçi etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için bizimle iletişime geçebilirsiniz: [email protected]

Dopdolu içeriğiyle sektörde adından bahsettirecek Tudem Yayın Grubu Etkinlik Rehberi'ni incelemek ve PDF formatında yüklemek için tıklayın
Şubat ayında Tudem kitabevlerine uğramayı unutmayın, 3 AL 2 ÖDE fırsatını kaçırmayın!

Tudem Yayın Grubu, İstanbul Beşiktaş ve KadıköyAnkara Kızılay ve İzmir Alsancak'ta yer alan kitabevleriyle, her yaştan okurlara renkli ve ''güvenli'' bir alışveriş deneyimi vadediyor!

Üstelik şubat ayı boyunca tüm kitaplarda
3 AL 2 ÖDE fırsatıyla!

Uzman eğitimcilerimiz tarafından özel olarak hazırlanan yeni nesil soru bankaları, deneme sınavı setleri, onbinlerce okura ulaşan edebiyat eserleriyle bini aşkın eğitim ve kültür kitabının aktif olarak satışa sunulduğu Tudem kitabevleri ocak ayı boyunca, sokağa çıkma sınırlandırması kararına bağlı olarak, hafta içi belirli gün ve saatler aralığında hizmet vermeye devam ediyor.

Not: 3 AL 2 ÖDE kampanyası tüm markalarımızda geçerlidir. Düşük fiyatlı ürünün bedeli alışveriş tutarından düşülecektir.

Tudem kitabevlerinde buluşmak dileğiyle...

**************************************************************************

Sizin sağlığınız, bizim sağlığımız!

Normalleşme sürecinde, güvenle ve keyifle hayatımıza devam edebilmek için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Tudem kitabevleri olarak sizleri daima ''iyi kitap''larla buluşturabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Basit önlem ve kurallara uyarak kitabevlerimizde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.  

Tedbir amacıyla tüm ekip arkadaşlarımızın ve ziyaretçilerimizin maske takma zorunluluğu bulunduğu kitabevlerimize, sosyal mesafelendirme kuralları gereğince aynı anda en fazla iki müşteri kabul edilmektedir.  

Tüm kitabevlerimizde, çalışma takvimlerine göre açılıştan önce ve kapanıştan sonra olmak üzere gerekli hijyen önlemleri uyarınca düzenli olarak dezenfeksiyon çalışması yapılmaktadır.

Özlediğiniz kitap kokusunu yeniden içinize çekebileceğiniz keyifli bir alışveriş için tüm dostlarımızı kitabevlerimize bekliyoruz...
 
ŞUBAT 2021 - TUDEM KİTABEVLERİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Tudem Beşiktaş Kitabevi: Hafta içi her gün / 10.00-18.00
Tudem Kadıköy Kitabevi:
Hafta içi her gün / 10.00-18.00
Tudem Kızılay Kitabevi: Hafta içi her gün / 10.00-18.00
Tudem Alsancak Kitabevi: Hafta içi her gün / 10.00-18.00
Sürmeli Kedi'nin anlatacaklarına kulak verin...

Çizgi film senaryoları ve hikâye anlatıcılığından tanıdığımız Beyza Akyüz'ün yazıp Zülal Öztürk'ün resimlediği Sürmeli Kedi'nin Arayışı, gerçeküstü öğelerle süslü, gizem dolu bir keşif hikâyesi anlatıyor.

Vakti zamanında, ülkenin birinde, herkesin çok sevdiği bir anlatıcı vardır. Ancak bir gün ortadan ansızın kaybolur. Kimseler izini bulamaz. Zaten bir süre sonra da unutulur gider... Oysa anlatıcıyı unutmayan ve onun izini sürmek isteyen bir kedisi vardır: Sürmeli Kedi. Bir anlatıcı kaftanı giyer ve İplik Hatun'un salık verdiği üzere ustasını aramak için ondan miras kalan on iki hikâyeyi ayın döngüsüne göre anlatmaya koyulur. Bu efsunlu yolculukta Sürmeli Kedi de, ayın tamamlanması gibi, kendi hikâyesini tamamlayacaktır. 
İşte yine seninle ''tamamlanacak'' bir kitap.

Çocuk ve gençlik edebiyatımızın üretken kalemlerinden Mavisel Yener'den, hayatınızın sahnelerini özgürce yazabileceğiniz; dolayısıyla sayfalarına bizzat katkı sunabileceğiniz rengârenk bir başvuru kitabı: Günlük de Neyin Nesi?

Yaşadıklarımızı neden kayıt altına alırız? Kişisel tarihimiz neden önemli? Günlük, anı yazısı, otobiyografi arasında ne fark var? Edebiyatın günlük ve anı türündeki en iyi örneklerini biliyor muyuz? Tanınmış insanların küçük günlüklerindeki büyük hikâyeler neler?  Çizimler aracılığı ile günlük tutulabilir mi? tüm bu soruların ve çok daha fazlasının yanıtı bu kitapta!..

Günlük de Neyin Nesi? çocuklara okumayı ve yazmayı sevdirecek; farklı yazın türlerine dair kıymetli bilgiler içeren, Mavisel Yener'in anıları eşliğinde eğlenceli etkinliklerin de bulunduğu
bir yol haritası.
Gelecek belki de sizin ellerinizde!

Tehlikesavar Matematik Cambazları, Felaketsavar Bilim Tutkunları ve Destansı Mühendislik Faciaları adlı eserleriyle ''Başvuru Kitaplığı'' kavramına farklı bir boyut kazandıran İngiliz yazar Sean Connolly, Dudak Uçuklatan Teknoloji Maceraları kitabıyla, teknolojinin insan hayatına nasıl ''hizmet'' ettiğine yönelik geniş bir perspektif çiziyor; meraklı, becerikli ve yaratıcı gençlere modern teknolojinin geldiği son noktayı gösteriyor.

Günümüz teknolojisi ile gelecekte ortaya çıkabilecek ileri teknolojilerin bir sentezini 26 ayrı bölümde irdeleyen bu ufuk açıcı kaynak, gıda boyası kullanarak genomları dize getirmekten bir bardak sütle güneş enerjisini öğrenmeye uzanan birbirinden heyecanlı ve eğlenceli 27 adet bilimsel deneyle bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunuyor.
Uyku vakti mi?
Bir daha asla!


Kitapları 25 milyondan fazla satan ve 40 dile çevrilen İrlandalı yazar Eoin Colfer'ın yazıp ünlü çizer Katy Halford'un resimlediği Geceden Kaçış, Tudem'in, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı ''SEN de OKU'' koleksiyonundaki yerini alıyor!
 
Minik Mercan, çok yetenekli ve üretken bir mucittir. Tüm sorunlara bir çözümü vardır; bir tanesi hariç: geceleri çalışmasını engelleyen Uyku Vakti Problemi! 

Mercan'ın, fikirlerini hayata geçirebilmek için uyanık kalması ve hemen bir çözüm bulması gerekiyor. Bu, roket destekli uçuş giysisiyle dünyanın etrafında sayısız tur atmasını gerektirse de...
Okumayı oyun hâline getirip eğlenceli kılmanın yolları bu kitapta!

Dil ve konuşma alanında uzmanlaşmış Treysi Terziyan ile Stefani Terziyan'ın akademik araştırmaları, kişisel deneyimleri ve pratik uygulamaları ile ortaya çıkan Ses Farkındalığı; eğitim, dilbilimi, dil bozuklukları, gelişimsel psikoloji gibi farklı disiplinleri harmanlayan, kapsamlı bir rehber.
 
Okuma güçlüğü çeken (disleksik), okumaya yeni başlayan ve okuma becerisini geliştirmek isteyen çocuklara yol göstermek amacıyla yayıma hazırlanan kitap, ses ve sembol ayrımlarında farkındalık kazandıran görsel, işitsel ve yazınsal alıştırmalardan oluşuyor.

Kitap, disleksi tanısının nasıl konulduğundan fonolojik farkındalık yetilerinin artırılmasına uzanan zengin içeriğiyle, bu alandaki kaynak eksikliğini gideriyor. Sunduğu alıştırma seçkisi; ''Heceleme'', ''İlk ve Son Ses'' ve ''Zor Ses'' olmak üzere, kolaydan zora doğru üç seviyede sıralanıyor.
Mutlu sonları gerçekten istiyorsak, bunu nasıl hak ederiz?

Çağımızın en büyük öykücülerinden George Saunders, bu kez zekâ dolu bir fablla çıkıyor karşımıza: İnsanları baştan ayağa dürüstçe anlatan bir tilkinin hikâyesiyle!

Tilki 8'in yeri başka. Özel bir Tilki o. Sürüdeki herkes de bunun farkında. Hayalperest öncelikle. Bir hayli meraklı da. Üstelik, çat pat da olsa İnsan dilini öğrenmeyi başarmış ve şimdi, İnsanların arasında, çok özel bir şeyi daha arıyor: sevgiyi. Fakat aradığı şeyin ne kadar nadir olduğunu hiç bilmiyor...

Tilki 8'in dostane öyküsü, insanların durup düşünmesine neden olacak, kendilerini ve doğaya karşı saygısızlıklarını sorgulatacak cinsten.

Chelsea Cardinal'ın resimleriyle bütünlenen ilginç hikâyesiyle merak uyandıran kitap, aynı zamanda çevreci bir tutum takınıyor: İnsanlığın, pek değer verdiğini her daim iddia ettiği doğayı sistematik bir şekilde nasıl tahrip ettiğine tanıklık ettiriyor.
Dostluk, iki yürek arasında kök salan bir ağaç gibidir...
 

Elma Surat'ın Akılalmaz Hayatı, dünyaca ünlü Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé'nin zarif çizgileriyle örülmüş, enfes bir dostluk hikâyesi.
 
Zıtlıkların mükemmel uyumundan ilham alan ve farklılıkların birlikteliğine vurgu yapan kitap, kalplerde yeşerttiği duygularla büyük küçük herkesin yüzünü gülümsetmeyi başarıyor.
 
Okurlarını, sıradışı iki çocuğun anılarına ortak edip nostaljik bir yolculuğa çıkaran Sempé; hayat serüvenimizi anlamlı ve katlanılır kılan dostlarımızı yâd etmeye fırsat tanıyor, ''edebî'' dostluğun sırlarını yeni baştan keşfetmenin hazzını yaşatıyor.  
Ders derste öğrenilir, Evde 30 Dakika ile pekiştirilir

Tudem'in öğretim programlarına uygun olarak hazırladığı ev çalışması seti olan Evde 30 Dakika, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde ilkokul öğrencileri ve öğretmenlerinin işini kolaylaştırıyor.  

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf müfredatında yer alan tüm derslerden 192 ev çalışması içeren Evde 30 Dakika kitapları, öğrencilerin 30 dakika gibi kısa bir sürede öğrendiklerini pekiştirmesini sağlıyor ve öğretmenlerin bir öğretim yılındaki tüm ev çalışması ihtiyacını gideriyor. 

Kitaplarda yer alan doğru-yanlış, boşluk doldurma, öykü tamamlama, görsel okuma, projeler ve açık uçlu sorular gibi 18 farklı tür alıştırma, öğrencinin okuduğunu anlaması, anladığını yorumlayabilmesi, yorumladığını kullanabilmesini sağlıyor. Haftalık kazanımlara odaklanan kitaplar sayesinde öğretmenler öğrencilerin gelişimlerini daha iyi takip edebiliyor.

İster çek kopar, ister ciltli kullanılabilen Evde 30 Dakika kitaplarında yer alan çalışmaların her biri 100 puan üstünden değerlendirilebilen kolay bir puanlama sistemine sahip. Veli ve öğretmen kontrolü için düzenlenmiş imza alanları, aile ve öğretmen işbirliğiyle öğrencilerin ev çalışması sürecini destekliyor.  
Genel yetenekleri ölçme ve değerlendirmede yol gösteren kitaplar

BilgiKüpü Genel Yetenek kitapları, alternatif öğrenme yaklaşımlarıyla öğrenci ve öğretmenlerin tercihi oluyor.

İlköğretim öğrencileri için özel olarak hazırlanan Genel Yetenek kitapları sayesinde sözel, sayısal ve çoklu yetenekler ile şekil yeteneği kolayca ölçülüp değerlendirebiliyor. 

Sınavlara hazırlıkta yararlanılabilecek alternatif bir kaynak olan bu kitaplar, öğrencilerin bildiklerini sınamasına ve yeni ufuklar keşfetmesine yardımcı oluyor.
Sarmal sistemli yeni nesil deneme!

BlokTest'in ortaokul öğrencileri için hazırladığı Tüm Dersler Kılavuz Deneme Setleri, beceri temelli yeni nesil sorular içeren deneme sınavlarından oluşuyor.

5, 6 ve 7. sınıf Tüm Dersler Kılavuz Deneme Setleri 8 adet 80 soruluk deneme sınavından,
8. sınıf Tüm Dersler Kılavuz Deneme Seti ise, LGS konu-soru dağılımına uygun olarak, 10 adet 40 soruluk sayısal ve 10 adet 50 soruluk sözel deneme sınavından oluşuyor.

Yıllık öğretim planı ve müfredata uyumlu olarak ilerleyen, konulara göre ardışık şekilde planlanan Kılavuz Deneme Setleri, sarmal sistemiyle öğrencinin yeni kazanımları öğrenmesini, önceki kazanımları ise sistematik biçimde tekrar etmesini sağlıyor.

Sınıfında Kılavuz Deneme Setleri'ni kullanan öğretmenler ayrıca mobil cihazlara indirdikleri BlokTest Mobil Ölçme uygulamasıyla öğrencilerin cevap formunu tek tuşla okutuyor, tüm sonuçları saklayabiliyor, öğrencilerin ve sınıfların gelişim düzeyini hatasız şekilde ölçebiliyor.
Mobil Ölçme uygulaması sayesinde öğrenciler de cevap formlarını okutarak bireysel başarılarını görebiliyor.
İyi Kitap'ın 131. sayısı yayında!

Her daim ''iyi kitap''ların izini süren İyi Kitap'ın 131. sayısı, önceki yedi sayıda olduğu gibi, küresel salgın nedeniyle bir kez daha elektronik ortamda okurlarıyla buluşuyor.

Birbirinden renkli kitaplar ve nitelikli inceleme yazılarıyla dolu Şubat 2021 sayımızda, okurlarımızı her zamanki gibi ''iyi kitap''larla buluşturmaya devam ediyoruz.  
 
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap
www.iyikitap.net ve Magzter üzerinden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İyi Kitap'la ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
 
 
Copyright © 2021, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 
 
TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com 

 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.