Resim: Ahmet Uzun
2021'nin son bülteni ile karşınızdayız! Acısıyla tatlısıyla ve pek tabii ki pandemi koşullarının yarattığı dalgalanmalarla geçen bir yılı geride bırakıyoruz. Yayıncılık dünyası için parlak bir dönem olmasa da 2021'nin getirdikleri götürdüklerinden yeğdir diyor ve 2022'yi tazelenmiş umutlarla karşılamaya hazırlanıyoruz. 

Ajandamızın hayli yoğun geçtiği kasım ayında, 12 yeni kitap ve 34 tekrar baskıyla okurlarımızın yine yanı başındaydık. Kim Bu / Lady Who kitaplarının lansmanı, Delidolu mutfağındaki The Promise'in 2021 The Booker Prize'a değer görülmesi, Handan Gökçek'in Katre kitabında da yer alan ''Bebek-ler'' adlı öyküsünün sahne uyarlamasının prömiyeri, uzun süredir merakla beklenen Kitap Yapma Sanatı'nın raflara girmesi, üniversiteye hazırlanan gençlerin yeni yayınladığımız TYT Soru Banklarına gösterdiği büyük ilgi derken, kasım ayını yüzümüzde tatlı bir gülümsemeyle kapatmanın huzurunu yaşadık.

Aralık bültenimiz sürprizlerle dolu! Majanda'nın yaratıcıları M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya, ''Neden herkesin bir Majanda'sı olmalı?'' sorusuna haklı gerekçeler sunuyor. 10 Aralık ''Dünya İnsan Hakları Günü'' kutlamalarına paralel hazırladığımız okuma önerileri kitapseverlerin ufkunu açıyor. Efsane ''Yalınayak Gen'' serisi 10. cilt Asla Vazgeçme ile tamamlanıyor. Yılbaşında sevdiklerine ne armağan edeceğine henüz karar veremeyenler için özenle oluşturduğumuz hediye kitap önerileri keşfedilmeyi bekliyor. Bu arada, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki Tudem Kitabevleri, geçen yıllarda da olduğu gibi yine #EnGüzelHediyeKitap coşkusuyla ziyaretçilerine ışıl ışıl bir alışveriş deneyimi vadediyor. Üstelik değişik oranlardaki indirim avantajıyla...

Yeni yıl için geri sayım yaptığımız bugünlerde, ruhumuzu canlandıran ''yenilik'' duygusunun katlanarak artması ve edebiyatla yeniden hayat bulması en büyük dileğimiz. Umarız 2022, tüm okurlarımıza olağanüstü edebî keşifler yaşatacak, sağlık ve mutluluk dolu bir yıl getirir. Herkesin, kendine ve sevdiklerine kitap armağan edeceği, mutlu bir yılbaşı geçirmesi temennisiyle. 

Yeni yılda da hep kitaplarla, sağlıkla ve Tudem'le kalın.
19. Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurular sona erdi.

Çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurular 1 Kasım tarihinde kapandı.

19. yılında resimli kitap dalında düzenlenen yarışmaya toplamda 99 dosya başvurdu.

Seçici kurulunda Ayla Çınaroğlu, M. Korkut Öztekin, Nazlı Gürkaş, Tülin Kozikoğlu ve Zeynep Özatalay'ın yer aldığı yarışmada dereceye giren eserler, 2022 baharında açıklanacak. 
The 2021 Booker Prize'ın galibi ''The Promise'', Delidolu'nun mutfağında!

Edebiyat dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen The Booker Ödülü'nü, The Promise adlı romanıyla Güney Afrikalı yazar Damon Galgut kazandı. Yayımlanmış 9 kitabı bulunan Galgut, 50 bin sterlinlik para ödülünün de sahibi oldu.

Yazar The Promise'te, Güney Afrikalı beyaz bir ailenin Apartheid döneminden günümüze uzanan 40 yıllık hikâyesini anlatıyor. Kitabın Türkçe çevirisinin 2022 baharında yayınlanması planlanıyor.
''Kim Bu / Lady Who'' lansman etkinliğinin ardından...

8 Kasım akşamı, Tudem Yayın Grubu olarak, Joan Kim Erkan'ın kaleme aldığı ''Kim Bu / Lady Who'' kitaplarının lansman davetindeydik.

Erkan'ın ailesi tarafından, Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de düzenlenen buluşmaya iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Lansmanda kitaplarını imzalayan Joan Kim Erkan, davetlilere yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin 60 yılına tanık olduğum yaşantımda bu ülkede değişen şeylerin hayatımın seyriyle yakından ilişkili olduğunu fark ettim. Bana kitap yazma ilhamını da bu verdi; bu sayede torunlarım yıllar önce beni bir yabancı olarak bağrına basan Türkiye'yi yakından tanıyabileceklerdi. Kaderimde hayatım boyunca birçok olağanüstü insanla tanışmak varmış; 'yabancı gelin' olarak çıktığım yolculuğu zenginleştiren isimlerden bazılarını bu kitapta anlattım,'' dedi.
Üniversiteye hazırlananlar Tudem TYT Soru Bankalarını tercih ediyor...

Tudem Yayın Grubu, ana markası Tudem'le TYT, AYT ve lise yayınlarına da kaliteyi getirmenin haklı gururunu yaşıyor. 

Tudem TYT Soru Bankaları üniversite sınavına girecek adaylara başarının yolunu açıyor.

Tudem'in, alanında uzman eğitmenleri tarafından, ÖSYM'nin düzenlediği tüm sınavlar analiz edilerek hazırlanan Tudem TYT Soru Bankaları, yeni nesil sorularla zenginleştirilmiş ve sayıları TYT'deki ağırlığa göre belirlenmiş farklı zorluk seviyesindeki testlerden oluşuyor. Ayrıca, kitaplardaki tüm soruların video çözümlerine testlerin başındaki karekodlarla ulaşılabiliyor.

Tudem TYT Soru Bankalarının konulara göre düzenlenen her bölümünde, zorluk seviyeleri değişen dört tür test yer alıyor.
''Sahne Eseri Yazma Yarışması'' 2021 Özel Ödülü Ata Tuncer'in oldu.

Nilüfer Kent Tiyatrosu - Mitos Boyut Tiyatro Yayınları işbirliği ile bu yıl beşincisi düzenlenen ''Sahne Eseri Yazma Yarışması''nın kazananları belli oldu.

Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Ayşe Lebriz Berkem, Günay Ertekin, Gürol Tonbul ve Pınar Hande Ağaoğlu'ndan oluşan seçici kurulun toplam 97 başvuru arasından yaptığı değerlendirmede; Delidolu yazarlarından Ata Tuncer, ''Kontes Diyez'' adlı oyunuyla Sahne Eseri Yazma Yarışması 2021 Özel Ödülü'ne değer görüldü.

Değerli yazarımızı yürekten kutluyoruz.
''Kitap yapma sanatı''nın incelikleri bu kitapta! 

Yazarın aklına gelen harika bir fikir, nasıl adım adım kitaba dönüşüyor?

Bir kitabın yayın yolculuğunda, kim hangi görevleri üstleniyor? 


Kitap Yapma Sanatı, bir kitabın okura ulaşma serüveninde başından geçenleri açıklayıcı kısa bilgiler ve eğlenceli görseller eşliğinde paylaşan, yayıncılık dünyasını tüm çarklarıyla okura tanıtmaya çalışan bir kaynak.  

Ufacık bir fikrin, işinin ehli ellerde nasıl filizlenip olgunlaştığını örneklerle gösteren Becky Davies-Patricia Hu ikilisi; yayıncılığı sektörel boyutta ele alıyor, bir kitaba emek veren tüm paydaşların işkollarını anlaşılır bir dille tanımlıyor.
Üç ciltlik ''Turhan Selçuk Seçkisi'' tamamlandı! 

Desen'in gururla takdim ettiği ''Turhan Selçuk Seçkisi'', Türkiye'de sözsüz karikatürün öncüsü olan Turhan Selçuk'un mizahını genç nesillere tanıtıyor; büyük ustanın kendi zamanının çok ötesindeki çizgilerine farklı bir bakış imkânı sunuyor.

Üç ciltlik seçki, sanatçının yıllar içinde çeşitli kitaplarda ve mecralarda yayımlanan siyah beyaz karikatürlerini ayrıntılı bir kataloglama ve tematik düzenleme çalışmasının ardından yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

Geçtiğimiz ay raflara giren İnsan Denen Garip Hayvan, Selçuk'un 1951-2001 yılları arasında Türkiye'nin ve dünyanın seçkin gazete ve dergilerinde kendine yer bulan, bazıları farklı dönem ve mecralarda tekrar tekrar yayımlanarak yankı uyandırmış 86 karikatürünü bir araya getiriyor. 
Okulda başarının yeni adı: 3 Boyut

İlkokul ve ortaokul öğrencileri, öğrenmenin üç temel ilkesini bir araya getiren 3 Boyut kitaplarıyla artık okulda daha başarılı!
 
Yapılan araştırmalar, düzenli tekrar ve alıştırmanın öğrenmede kalıcılığı artırdığını gösteriyor. Bu noktada öğrenme süreçlerini destekleyici yardımcı materyaller, özellikle de eğitim yayınları önem kazanıyor. 

3 Boyut kitapları, 2. sınıftan 8. sınıfa, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin öğrenme süreçlerini destekliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda benimsenen ''Beceri Temelli Eğitim Modeli''ne uygun olarak hazırlanan 3 Boyut kitapları, içerdiği bilgi grafikleri, pekiştirici alıştırmalar-etkinlikler ve beceri temelli yeni nesil testlerle öğrenmenin üç temel ilkesi olan bilgi, beceri ve yeterliliği bir araya getiriyor.
''Sen de Oku Klasikler'' koleksiyonu yeni kitaplarla genişliyor...

Okuma güçlüğü çeken çocuklara benzersiz bir kitaplık oluşturma fikrinden yola çıkan ''Sen de Oku'' projesinin bir uzantısı olan ''Sen de Oku Klasikler'' koleksiyonu yeni kitaplarla genişliyor.
 
Yılları aşıp klasikleşen ama kimi zaman sayfa sayılarının çokluğu kimi zamansa dilbilgisi ve sözcük seçimlerindeki bazı zorluklar nedeniyle çocukların okuma fırsatı bulamadıkları Peter Pan, Alis Harikalar Diyarında, Mercan Adası gibi klasik eserler, orijinalliğinden ve edebî lezzetinden hiçbir ödün vermeden, usta yazarlarımızın ellerinde yeniden hayat buluyor!

Koleksiyon, sevilen klasiklere artı değer katmayı sürdürerek yayın serüvenine devam edecek.
Fırat Güllü, ABD'den Mirror-Spectator gazetesiyle söyleşti...

Tiyatro alanındaki akademik çalışmaları, makaleleri ve çeviri eserleriyle tanınan Fırat Güllü, New York merkezli haftalık Mirror-Spectator gazetesi ile ''Writing on Armenians Real and in Fiction'' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Artsvi Bakhchinyan'ın sorularını yanıtlayan yazar, Tudem Edebiyat Ödüllü romanı Adı Olmayan Adam'ı kaleme alma serüveni üzerine de konuştu.

Adı Olmayan Adam, Türkiye'de egemen kültüre mensup olmayan her türlü ''azınlık'' kültürünün Türkiyeli olma mücadelesini; İstanbul Ermeni toplumunun kültür hayatından sürgün edilmiş, suskunluğa itilmiş, adı olmayan insanlarından yalnızca biri olan oyun yazarı Arman Vartanyan'ın yaşamından kesitler sunarak paylaşıyor.

Söyleşiyi okumak için tıklayın.
Beyza Akyüz, Cemal Reşit Rey Konser Salonu sahnesindeydi!

Hikâye anlatıcısı, yazar Beyza Akyüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ''Türk Dünyası Ülkeleri 30. Yıl Sanat Kutlamaları'' kapsamında özel bir masal dinletisi gerçekleştirdi.

14 Kasım Pazar akşamı, ''Türkmenistan Günü'' etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzisyenler Halime Atalay ve Kanıkey Güvenç ile birlikte sahne alan Akyüz, ''Türk Dünyası Müzikleriyle Masallar'' isimli bir dinleti sundu. 

Etkinliğe katılan izleyiciler, Beyza Akyüz'ün anlattığı masallarla efsunlu bir yolculuk yaşadı.
Bebek-ler perde açtı!

Handan Gökçek'in kaleme aldığı Bebek-ler adlı  tiyatro oyunun prömiyeri, 19 Kasım Cuma akşamı İzmir Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

ÖBTT (Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu) tarafından Yılmaz Tüzün yönetmenliğinde sahnelenen oyun, izleyicilerden tam not aldı.

Başrolünü Yasemin Şimşek Tüzün'ün üstlendiği Bebek-ler, toplum dışına itelenen, ötekileştirilen üç kadının kendileriyle ve toplumla yüzleşmelerini Patlıcan Bebek, Bez Bebek ve Porselen Bebek imgesiyle anlatıyor. 

Prömiyeri kaçıran İzmirli sanatseverler oyunu 17 Aralık Cuma akşamı saat 20.30'da Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi'nde izleyebilirler.

Biletler için tıklayın.
Joan Kim Erkan, Beşiktaş Tudem Kitabevi'nde okurlarıyla buluştu.

Geçtiğimiz aylarda raflara giren Kim Bu / Lady Who kitaplarının yazarı Joan Kim Erkan, 27 Kasım Cumartesi günü Beşiktaş Tudem Kitabevi'nde okurlarıyla bir araya geldi. 

Rengârenk kitaplarla çevrelenmiş sıcacık bir ortamda, sosyal mesafelendirme kuralına uygun şekilde gerçekleştirilen imza gününde Erkan, okurlarının sorularını yanıtladı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Delidolu'nun iki dilde eşzamanlı olarak yayımladığı Kim Bu / Lady Who, 1959 yılında Galler'den, önce İstanbul'a sonra Aydın'a yerleşen Joan Kim Erkan'ın Türkiye'deki altmış yıllık hikâyesine odaklanıyor.
Can Göknil, TRT Radyo 1'in konuğuydu!

Geçtiğimiz ay Desen'den çıkan yeni kitabı Burçlar Kuşağı ile okurlarıyla buluşan uluslararası sanatçı Can Göknil, 29 Kasım pazartesi günü, TRT Radyo 1'in ''Günebakan'' adlı programına konuk oldu.

Yazıp resimlediği kitapları ve geçmişten günümüze uzanan sanatsal çalışmaları üzerine sunucu Ebru Erkekli ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Göknil, sessiz kitabı Kimi Uçar Kimi Kaçar'ın yaratım süreciyle ilgili pek çok bilinmeyeni de paylaştı. 
 
 
 
KASIM ayında yayımlanan yeni kitaplarımızı
incelemek için
tıklayın.

 
 
KASIM ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın.
 
 
 
İnsan hakları, kişiyi özü ile yaşatan kurallardır. 

10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilmesinden bu yana, 10 Aralık günü Birleşmiş Milletler'e üye ülkeler tarafından ''Dünya İnsan Hakları Günü'' olarak kutlanıyor.

Eşit, adil ve onurlu bir yaşam için, insan haklarının korunması büyük önem arz ediyor. Bunun için de hepimizin üstüne bazı sorumluluklar düşüyor...

Tudem Yayın Grubu olarak, Dünya İnsan Hakları Günü'nde özellikle çocuk hakları ve mülteci haklarına dikkat çekmek istiyoruz.

Bu nedenle de, bu anlamlı günü okullarda ve çeşitli kurumlarda hayata geçirilecek etkinlerle kutlamak isteyenlerin ufkunu genişletecek, farklı yaş gruplarına yönelik bir okuma listesi hazırladık.

Resimli kitaptan grafik romana uzanan seçkimizi incelemek için
tıklayın.
10 kitaplık ''Yalınayak Gen'' serisi Asla Vazgeçme ile tamamlanıyor!

Keiji Nakazawa tarafından yaratılan ''Yalınayak Gen'' serisi, çok yakında raflara girecek 10. kitap Asla Vazgeçme ile tamamlanıyor. 

İnsanlığın yeni nesli için bir güç kaynağı umuduyla hayat bulan Gen'in 25 dile çevrilen ve dünya çapında yankı uyandıran hüzünlü öyküsü; nükleer silahlanmaya ''hayır'' diyecek gücü geleceğe taşıyor, 20. yüzyılın en büyük vahşetlerinden birini unutmuyor ve unutturmuyor.

Sınırların olmadığı bir dünyada, bir ülkeden diğerine gökkuşağından köprüler inşa etmenin ne kadar muhteşem olacağını vurgulayan 10 ciltlik seri, insanların bu köprüleri özgürce geçip birbiriyle dostça konuştuğu savaşsız, huzur dolu bir dünya düzeni vadediyor.
Aralık ayında Tudem Kitabevlerinde buluşalım!

#EnGüzelHediyeKitap


Yılın en sevilen ayı gelip çattı. Yılbaşı demek yeni umutlar, yeni heyecanlar demek. Tabii bir de hediyeler... Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz. Ama bizce en güzeli, en anlamlısı kitaplar.

Tudem Yayın Grubu olarak sizlere ve sevdiklerinize en güzel armağanı sunabilmek için hazırlıklarımızı tamamladık. Koleksiyon değeri taşıyan sert kapaklı kitaplarımız, özel kutulu setlerimiz ya da zevkinize göre seçeceğiniz yüzlerce kitabımızla aralık ayı boyunca sizleri İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak kitabevlerimize, ayrıca 7/24 açık olan internet kitabevimiz www.tudemkitabevi.com'a bekliyoruz.

Unutmayın, en güzel hediye kitaptır...
Majanda ile 2022'yi planlamaya hazır mısınız?

Majanda; bir günü, bir haftayı ve bütün bir ayı kapsayan etkileşimli içeriğiyle, çocuklara zaman yönetimi ve planlama becerisi kazandırmayı hedefleyen çok yönlü bir kişisel gelişim rehberi.
 
Klasik ajanda anlayışına kattığı artı değerlerle başarısı okurlarca tescillenen Majanda, genel kültür sayfaları ve dopdolu etkinlik seçkisiyle yeni yılda yine eğlenceyi garantiliyor.

2022'de de ''Hayatı Majandalamayan kalmasın!'' diyerek, sözü Majanda'nın yaratıcıları M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya'ya bırakıyoruz... 

NOT: Majanda 2022 aralık ayı boyunca Tudem Kitabevleri ile www.tudemkitabevi.com'da yüzde 35 indirimde! Sakın kaçırmayın!
2022'ye Majanda'yla girmeye hazırlananları neler bekliyor?  
 
Daha önceki Majanda'lardaki gibi elbette önce doyasıya eğlence bekliyor. 2022 temamız ''Anlat Kendini!'' olduğu için Majandistler (Majanda kullanıcılarına verdiğimiz isim) kendilerini türlü biçimlerde ifade etmenin yollarını keşfedecekler önümüzdeki yıl. Kendi içlerine dönüp bakabilecekleri, ânı yakalayabilecekleri, takıp takıştırabilecekleri, çalıp oynayabilecekleri, yazıp boyayabilecekleri, dışarı çıkabilecekleri, gördüklerini gösterebilecekleri ve ürettikleri her şeyi başkalarıyla paylaşabilecekleri bir yeni yıl bekliyor dostlarımızı.

Haftalık ve aylık takvim planlaması, zaman ve para yönetimi, alışkanlıklar ve duygu takibi gibi Majanda alametifarikaları da yine Majandistlerin hayatını kolaylaştıracak tabii ki.

M. Banu Aksoy
Neden herkesin bir Majanda'sı olmalı?
 
Hep dediğimiz şeyi yineleyeyim: Bu bir ajanda değil Majanda! Sıradan ajandalar boş ve ruhsuzdur; aylar ilerledikçe doldurulması külfet olmaya başlar. Oysa Majanda, her bir köşesi hevesle doldurulan ifade alanlarıyla dolu. Onu ''Bir Yıllık Eğlence Defteri'' olarak tanımlamamızın nedeni de işte bu! 

Diyelim ki gelecek hafta bir dişçi randevunuz var. Bunu sıradan bir ajandaya da Majanda'ya da not edebilirsiniz. Peki, bekleme salonunda sizi hangisi oyalar? Dişçinin, o vızır vızır aletleriyle ağzınızda bir toplu konut projesine girişeceği gerçeğinin yarattığı gerginliği kim unutturur? Yanıtınızı duyar gibiyim. Âdeta bir stadyum dolusu insan ''Majanda, Majanda!'' diye yeri göğü inletiyor. Haklısınız. Zira o bir ajanda değil, Majanda! Tam da bu nedenle herkesin bir Majanda'sı olmalı.

Yıldıray Karakiya
Yılbaşında sevdiklerinize modern bir klasik armağan etmeye ne dersiniz?

Tudem'in, Türk ve dünya edebiyatından özenle seçtiği ve zaman içerisinde okurların gözünde birer klasiğe dönüşen kitapları, özgün kapak ve sayfa tasarımları, özel ciltli baskıları ve yeniden gözden geçirilen metinleriyle ''Tudem Modern Klasikler'' adı altında toplanıyor. 

Yıllar içinde yüz binlerce okura ulaşma imkânı bulan bu özel kitaplarla ilk kez tanışacak olanların hayranlıkla karşılayacakları, seçkide yer alan eserleri daha önceden okuma fırsatı bulanların ise koleksiyonlarına katma ihtiyacı duyacakları ''Tudem Modern Klasikler'', aynı zamanda yılbaşı, doğum günü gibi anlamlı günler için de değerli bir armağan niteliği taşıyor. 

''Tudem Modern Klasikler'' koleksiyonunu keşfetmek için tıklayın
Seri kitaplarımız özel saklama kutularında okurlarını bekliyor.
Üstelik aralık ayı boyunca yüzde 40 indirim fırsatıyla!


Defalarca okumanıza rağmen her seferinde ayrı bir keyif aldığınız ''Süper Gazeteciler'' serisinin ikinci kitabını nereye kaldırdığınızı hatırlamıyor musunuz? Peki ya kimselere ödünç vermeye kıyamadığınız ''Kapiland'' serisini uzun yıllar muhafaza edebilmek için ne yapmalısınız? Tudem'in çoksatan serileri, indirimli fiyat avantajı ve özel saklama kutularıyla set hâlinde satışta!
 
Koleksiyon değeri taşıyan kutulu setlerimiz; hayranlıkla okuduğu serilere kütüphanesinde bir bütün olarak yer vermek isteyen kitapkurtları, klasikleşmiş serileri keşfetmek isteyen yeni okurlar ve kitap hediye etmekten hoşlanan edebiyatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat!

Kutulu setlerimizi keşfetmek için tıklayın
2022 okuma listenizi hazırlarken ''Okuma Günlüğü'' eklemeyi unutmayın!

Ziyaret ettiğiniz kitaplar sizde nasıl izler bırakıyor? Kitapların iç dünyanızdaki yansımalarını yazıya döker misiniz? Peki, yeni yılda bir okuma günlüğü tutmak okuma alışkanlıklarınıza neler katabilir?

Okuma Günlüğü, okuduğunuz kitaba dair unutmak istemediğiniz ayrıntıları, yorumları, anahtar sözcükleri, alıntıları ve sizde uyandırdığı çağrışımları not edip yıllar boyunca saklayabilmeniz için tasarlanan sade ve kullanışlı bir günlük.

Dört ayrı kapak tasarımıyla yayımlanan Okuma Günlüğü, özel baskılı cildi ve itinalı iç tasarımıyla, kitap tutkunları için hoş bir armağan seçeneği olarak da düşünülebilir. 

Okuma Günlüğü'nü incelemek için
tıklayın.
Yeni yılda okuduğunuz kitapları kayıt altına almaya ne dersiniz?

Geçenlerde okuduğunuz kitabı bir arkadaşınıza mı önermek istiyorsunuz? Hani şu, özgün hikâyesi ile sizi cezbeden, resimleri de çok etkileyici olan... Yazarı İngiliz miydi acaba? Yoksa Arjantinli mi? Sahi, çizeri kimdi?
Daha yeni okumuştunuz oysa...

2022 yılında okuduğunuz kitapları unutmak yok!

Bunun için size harika bir önerimiz var: Kitap Günlüğüm.

Gelin, azıcık şımartın kendinizi ve bu muhteşem günlük ile 2022'de okuma alışkanlıklarınızı bambaşka bir boyuta taşıyın!

Kitap Günlüğüm'ü incelemek için tıklayın
Bu yılbaşı çok özel bir yılbaşı olsun istemez misiniz?

Yılbaşı için geri sayıma başladığımız bugünlerde aklımızdaki en büyük soru işareti sevdiklerimize ne hediye edeceğimiz. Aslında sevgiyle verilen her hediye güzeldir. Ama bizce en anlamlısı tabii ki kitaplar.

Söylesenize; hangi hediye bize Sonsuzluk Kütüphanesi'nin kapılarını sonuna kadar açabilir? Hangi hediye, Tom Gates'le karla karışık bir kış macerası yaşatabilir? Kitap yapma sanatının inceliklerini başka hangi hediye bizimle paylaşabilir? Yahut kim gelip de bizi masallar diyarında bir yolculuğa çıkarabilir ya da Noel Baba'nın takma sakalının ardında yatan sırrı kulağımıza fısıldayabilir? Tabii ki kitaplar!

O hâlde, okurlarımız için hazırladığımız hediye kitap önerilerine bir göz atın, çocukları mutlu etmenin yolunun bazen (bizce her zaman!) kitaplardan geçtiğine tanık olun!

Hediye kitap önerilerimiz için
tıklayın.
Çocukları düşünürüz de yetişkinleri unutur muyuz hiç? 

Dino Buzzati'nin, elli iki yıl boyunca gizlediği ressam kimliğini gün yüzüne çıkaran Fırçanın Ucundaki Hikâyeler, Eduardo Galeano'nun, her yaştan düş görenlere adadığı Helena'nın Rüyaları, Can Göknil'in, çağlar boyu yıldızlara emanet ettiğimiz kaderlerimizin öyküsünü anlattığı Burçlar Kuşağı, Isabel Allende'nin, okuruyla renklenen hikâyesi Porselen Peri ya da Terry Pratchett'ın, kadim yılbaşı geleneklerinin ''büyülü'' atmosferinde geçen ışıltılı bir kurtarma operasyonuna odaklandığı Domuz Baba adlı eserleri...

Resimli kitaptan romana ve hatta biyografik eserlere uzanan seçkimizle her yaştan kitapseveri mutlu etmek mümkün.

Hediye kitap önerilerimiz için tıklayın.
 
 

Stafford'un huzursuz öyküleri!

Jean Stafford'ın iki cilt olarak yayımlanan Toplu Öyküler'inde, okuru afallatacak öykülerinin hepsi aynı tuhaf hissi taşıyor: Hepsi karanlık ve alaycı, hepsinde hüzünlü ve iğneleyici bir biçem var. 


Gökçe Yavaş, Jean Stafford Toplu Öyküler'i 
Cumhuriyet Kitap için inceledi.
''Çok pahalı bir kâbusun içinde yaşıyorum…''

Ailelerin kendi isteklerini çocuklarına dayatmalarının ne gibi sonuçlar doğurabileceğine ve hayallerin peşinden gitmenin, inandıkların uğruna savaşmanın insana büyük mutluluklar getireceğine dair güzel ayrıntılara temas eden bir kitap Yol Arkadaşım Banjo



Aynur KolbayYol Arkadaşım Banjo'yu Diken'de değerlendirdi.
Y. Bekir Yurdakul''Süper Gazeteciler'' serisini Cumhuriyet Kitap'ta mercek altına aldı: İhtiyacımız olan şeyler

Adnan Saraçoğlu, Sürmeli Kedi'nin Arayışı üzerine Nida Dergi'ye yazdı: Masal Anlatmak: Dinleyen kulağı sulamak, hisseden kalbe söz ekmek

Devrim Yılmaz, Prens Burnubüyük'ü Hürriyet Kitap Sanat'ta değerlendirdi: Kralın züppe oğlu 'arkadaş' ararsa


Emek YurdakulYol Arkadaşım Banjo'yu Cumhuriyet Kitap için inceledi: Pahalı bir kâbustan banjoya

Ceyhan Usanmaz, Burçlar Kuşağı hakkında İyi Kitap'a yazdı: Burçlarla ilişkimiz karışık

• Songül BozacıSakın Korkma!'yı Gazete Sanat Çocuk'ta değerlendirdi: Sakın korkma! Ben dostum

Parşömen Sanal FanzinHoda Barakat'ın Akdeniz Sürgünü adlı romanı için çevirmeni Mustafa İsmail Dönmez'le söyleşti: Çevirmenine sorduk 

Y. Bekir Yurdakul, Merhaba Ben KitapGazete Yenigün için yorumladı:
Merhaba ben kitap


Olcay Mağden Ünal, Ayışığı'nın Gökyüzü Atlası'nı İyi Kitap için inceledi: Ayışığı altında hareketli masallar
 
 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @bilgesbooks'a bu güzel fotoğrafı ve değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 
Isabel Allende'den renklenecek bir hikâye!

Hem herkesi içine alan bir hikâye hem de benzersiz bir boyama kitabı olan Porselen Peri, yalnız bir adamın ansızın değişen hayatına ayna tutuyor. İham verici bir değişimin kapılarını aralayan eser, okurun yaratıcılığını harekete geçiriyor. 


Video için 
tıklayın
 
 
İyi Kitap'ın 139. sayısı yayında!

Her daim ''iyi kitap''ların izini süren İyi Kitap yine dopdolu bir içerikle karşınızda!

Birbirinden renkli kitaplar ve nitelikli inceleme yazılarıyla dolu Aralık 2021 sayımızda, okurlarımızı her zamanki gibi ''iyi kitap''larla buluşturmaya devam ediyoruz.  
 
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı 
www.iyikitap.net
Dergilik ve Magzter üzerinden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İyi Kitap'la ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
 
 
​Copyright © 2021, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.