Yazın tam ortasındayız. Geçmiş ayların yorgunluğunu atıp gelecek aylara hazır olmak için güç topladığımız, araya illa ki bir seyahat sıkıştırdığımız, âdet yerini bulsun diye sıcaktan sızlandığımız ama bitecek diye içten içe hayıflandığımız bir aydır temmuz. Tudem Yayın Grubu için de durum farklı değil. Dışarıdan bakıldığında sessiz; ama eğitim ve kültür markalarımızdan güz döneminde yayımlayacağımız yüzlerce kitap için harıl harıl bir hazırlığın içindeyiz. Aylık bültenimizde hem bu hazırlıklarımızdan haberler hem de yaz aylarını okuyarak geçirmek isteyenlere önerilerimiz yer alıyor. Beklemek, okumak ve hazırlanmak için en güzel ay! Tadını çıkarmanız dileğiyle… 
Arafta 50 yılın en iyileri arasında
Dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden biri sayılan Man Booker Ödülü, 50. yılını bugüne kadar ödül alan tüm kitapların yarıştığı “Golden Man Booker” ile kutluyor. Ödül için yarışan beş kitaplık kısa listede George Saunders’ın Arafta romanı da yer alıyor. 
Devamı... 
Çizgili Pijamalı Çocuk
35. baskıda

Dünyaca ünlü yazar John Boyne'un ödüle doymayan romanı Çizgili Pijamalı Çocuk, 35. baskısına ulaştı! II. Dünya Savaşı sırasında yolları kesişen iki küçük çocuğun sıradışı dostluklarını anlatan sarsıcı roman, yepyeni kapak ve sayfa tasarımı, özel ciltli baskısı ve yeniden gözden geçirilen metniyle Tudem Modern Klasikler dizisinde de yerini aldı.
Kayıp Kitaplıktaki İskelet 
Bookbird
özel sayısında!

Aytül Akal ve Mavisel Yener’in “Kayıp Kitaplıktaki İskelet” üçlemesi Uluslararası Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği IBBY’nin yayın organı Bookbird 'de tanıtıldı. 
Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’ın çocuk ve gençlik edebiyatı çalışmalarının yer aldığı özel sayıda, Antik Roma kenti Efes’te geçen ve aynı zamanda yörenin ortak kültürel mirasına da tanıklık eden bu nefes kesici macera da yer aldı.
DiskDünya okurlarını
sevindiren çekiliş 

Fantastik, bilimkurgu, distopya-ütopya ve daha nice altkültür kabul edilen edebiyat türlerine gönül vermiş kişileri buluşturan Kayıp Rıhtım'ın sosyal medya hesaplarında düzenlediği çekiliş DiskDünya okurlarını sevindirdi. Kayıp Rıhtım'ın kült yazar Sör Terry Pratchett’ın 41 kitaplık “DiskDünya” serisini Türkiye'deki okurlarla buluşturan Delidolu Yayınları işbirliğinde gerçekleştirdiği ve kitapseverlerden yoğun ilgi gören çekiliş sonucunda farklı mecralarda toplam 10 kişiye serinin ilk kez Türkçeleştirilen kitabı Hanımlar ve Beyler armağan edildi. 


Alper Akal okurlarıyla bir araya geldi
Geçtiğimiz ay Tudem Edebiyat etiketiyle raflarda yerini alan Spor Gezginleri 1- Kaçış Oyunu'nun yazarı Alper Akal, Tudem Beşiktaş Kitabevi'nde kitapseverlerle buluştu. Serinin ilk halkasında okurlarını tarihin derinliklerinde macera dolu bir zaman yolculuğuna çıkaran Akal ile eğlenceli bir düşünme oyunu oynayan çocuklar yaratıcılıklarının sınırsızlığını keşfettiler.
Editörümüz Hilâl Aydın sizin için seçti:
İlmekler: Mülteci Krizinden Bir Kesit
Çağımızın ve ülkemizin göz ardı edilemez sorunlarından biri olan göç ve mültecilik konusunu işleyen İlmekler, taşıdığı belgesel nitelikle de ilgiyi hak eden özel bir grafik roman. İngiltere’ye varmak için yola çıkan mültecilerin sıkışıp kaldıkları Fransa’nın Calais kentindeki mülteci kampında yaşananlar, kitabın yaratıcısı Kate Evans’ın ilk elden gözlemleriyle aktarılıyor. Kitapta, dantelleriyle ünlü bir kentin ördüğü korku duvarlarına, yokluk içindeki mültecilerin insanlık adına utanç duymamıza yol açan bireysel hikâyelerine, kadın ve çocukların her yerde maruz kaldıkları çifte ezilişe tanık oluyoruz. Sürekli bir bekleyişin, tedirginliğin, kimsesizlik ve değersizlik duygusunun hâkim olduğu psikolojik atmosferin, gösterilen ufak bir yakınlıkla, önyargısız bir iletişim çabasıyla, yerini nasıl umut, neşe ve dostluğa bıraktığı gülümseten detaylarla anlatılıyor. Karanlık tabloya atılan bu ilmekler, koşullar ne kadar kötü, kültürel ayrılıklar ne kadar büyük olursa olsun, insanların aynı evrensel duyguları paylaştıklarını hatırlatıyor.
Silahların hüküm sürdüğü bir dünyada mülteci krizinin devam edeceği gerçeğinin altını çizen Evans, Avrupa devletlerinin ve siyasetçilerin, yaratımında pay sahibi oldukları soruna yönelik kutuplaştırıcı ve ırkçı politikalarına, bu yaklaşımlardan beslenen mülteci karşıtı söylemlere de yer veriyor. Okur, birçoğu savaşın ve baskıcı rejimlerin yol açtığı ölüm, yıkım ve tecavüzden kaçan; ailelerini, evlerini kaybetmiş bu insanlarla empati kurmaya davet edilirken, değişim yaratmaya gönüllü olanların karşılaştıkları zorluklar ve dikkat etmeleri gerekenler de gerçekçi bir bakışla sunuluyor. 
Çocuk ve gençlik yazınımızın bol ödüllü yazarlarından Miyase Sertbarut imzalı 10 kitaplık “Emre ile Cemre” ilk okuma serisi, akıcı metni ve gündelik hayattan seçtiği konularıyla ilk okuma çağındaki çocukları kitaplarla tanıştırıyor.
Yaz tatilinde kitap okumak gibisi yok!..
Bizler için yaz tatili demek, daha çok kitap okumak demek. Evde, bahçede, parkta, kumsalda, hatta sokaklarda tüm çocuklar ve gençler kitap okusun, yaz tatillerini kitaplarla renklendirsin istiyoruz. Bunu dileyen sadece biz değiliz kuşkusuz. Yazarlarımız da bizlerle hemfikir olacaklar ki her biri Tudem Yayın Grubu kataloğundan harika kitap önerilerinde bulundu. Aşkın Güngör, Betül Avunç, Hanzade Servi, Miyase Sertbarut ve Toprak Işık'ın sizin için seçtiği kitap önerilerini görmek için tıklayın...

"Bilinmezliğin bilge sesi: Chocky"
Nida Dinçtürk, gazeteduvar.com.tr'de
Chocky'yi inceledi. 

"Mülteciler, Kriz ve Gerçekler"
Doğuş Sarpkaya, İlmekler'i
kitapeki.com'da değerlendirdi. 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @kitaptanbirdunya'ya bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Haziran ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Haziran ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Tudem yazarları Uçanbalık Erken Öğrenme Setleri için seslendirecek
Uçanbalık Yayınları, 48+ ve 60+ ay çocukları için hazırladığı Erken Öğrenme Setleri'nde bulunan toplam 12 adet kültür kitabını yazarlarının sesiyle dinleme olanağı sunarak çocuklara okumayı sevdirecek. 
Uçanbalık 48+ Erken Öğrenme Seti'nin içinde yer alan kültür kitaplarından Nil Soru Soruyor Seza Kutlar Aksoy, Can Arkadaşımın Doğum Günü Aytül Akal, Pengu Yeni Bir Arkadaş Selen Somer ve Kim Bu Yaramaz? Mavisel Yener tarafından seslendirilecek.
Uçanbalık 60+ Erken Öğrenme Seti'nin içinde yer alan kültür kitaplarından Dans Eden Dinozorlar Mavisel Yener, Şiirler Mavisel Yener ve Aytül Akal, Ben Minicik Bir Bebektim, Ben Minicik Bir Bebektim 2 ve Sıska Kedimin Doğum Günü Aytül Akal, Pengu Deniz Kıyısında Bir Gün Selen Somer ve Uyku Ağacı Seza Kutlar Aksoy'un sesiyle çocuklara ulaşacak. 

 
Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurmak için hâlâ vaktiniz var
Çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri’ne başvurular devam ediyor. Tudem Edebiyat Ödülleri 16. yılında hem yetişkin hem çocuk edebiyatı alanında ve roman dalında eserlere verilecek. 
Son başvuru tarihi 2 Kasım 2018 olan yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek için
tıklayın...

 
Sevilen Tudem kitapları
şimdi özel kutulu setlerinde

Tudem Yayın Grubu’nun çoksatan serilerinden Süper Çocuklar ve Kapiland, indirimli fiyat avantajı ve özel saklama kutularıyla set halinde satışa sunuldu.
Aytül Akal'ın kaleme aldığı, Yusuf Tansu Özel'in resimlediği dört kitaplık Süper Çocuklar serisi, farklılıkların zenginliğine vurgu yaparak okurlarını kokuların peşinde, renklerin izinde, gizemli ve hareketli maceralara sürüklüyor. 
Miyase Sertbarut’un, kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği bir dünyayı resmettiği Kapiland Üçlemesi ise dünyaya hükmeden güçlerin boyunduruğu altında kalan ezilenlerin direnişine ortak oluyor.
Özgür ve bağımsız araştırmanın önemine dair bir kitap
İleri Araştırmalar Enstitüsü'nün kurucusu Abraham Flexner'ın "Faydasız Bilginin Faydası" isimli metni Delidolu Yayınları'nın kurmaca dışı kitaplar koleksiyonunun "Ne Yapmalı?" alt dizisindeki yerini aldı. Abraham Flexner’ın 1939 tarihli, zamanının çok ötesindeki makalesi "Faydasız Bilginin Faydası", şu an enstitünün başkanlığını yürüten Robbert Dijkgraaf’ın özgür düşünce ve merak temelli engelsiz araştırma üzerine yazdığı önsözle sunuluyor.
Flexner’ın, insan merakı üzerine yaptığı gözlemlerinin bugünün, hatta yarının dünyası için ne kadar yerinde ve güncel olduğuna dikkat çeken eser, özgür ve bağımsız araştırmanın önemini vurgulayarak pek çok buluşun bu temele dayandığını hatırlatıyor.
Sempé'nin çizgileriyle
medya gerçeği...

“Pıtırcık” serisi ile tanınan Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé’nin, medyanın insanlar üzerinde bıraktığı tahribatı muzip bir üslupla ele aldığı koleksiyon değeri taşıyan kitabı Medya ve Diğer Şeyler raflardaki yerini aldı. Sempé’nin yarattığı karikatür evreni, kimi zaman hemen köşe başındaki gazete bayinin dergi raflarında, kimi zaman çiftçi bir ailenin köy evinde, kimi zamansa akşam yemeği sofrasının karşısına kurulan televizyondan yükselen “Dünyada Açlık Sorunu” başlıklı bir haberde hayat buluyor. Sempé, çoğu zaman sözsüz, yer yer kısa cümlelerle tamamladığı karikatürleriyle medyayı eleştirel bir süzgeçten geçiriyor. 

Uçanbalık'tan çocuklara
öğrenmeyi sevdiren kitaplar

Uçanbalık Yayınları, öğretmenler ve ebeveynler tarafından büyük ilgiyle karşılanan erken öğrenme koleksiyonuna yeni bir seri ekliyor: "Öğrenmeyi Seviyorum". 7 kitaptan oluşan "Öğrenmeyi Seviyorum" serisi, 3-6 yaş grubundaki çocuklara eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunuyor. Seride yer alan Matematik, İngilizce ve Dolu Dolu Etkinlik Kitapları, eğlenceli aktivite ve oyunlarla çocukların gelişimlerine katkı sağlıyor. 2-3 yaş, 3-4 yaş, 4-5 yaş ve 5-6 yaş grubu için özel olarak hazırlanan Tüm Etkinlikler kitapları ise erken çocukluk dönemlerini kapsayan çizim, okuma yazma, matematik, çevreyi keşfetme bölümleri ile dikkat çekiyor. Yıl boyunca uygulanabilecek etkinlikleri kapsayan kitaplar çocukların gözlem yapma, düşünme, mantık yürütme ve el becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor. 
Çocuklar Uçanbalık ile hayata ve okula bir adım önde başlıyor
Uçanbalık Yayınları, erken öğrenme koleksiyonuna 48 ay ve üzeri çocuklara yönelik farklı öğrenme metotları sunan Erken Çocukluk Döneminde Matematik ve Erken Çocukluk Döneminde Görsel Algı ve Dikkat kitaplarını eklemeye hazırlanıyor. 
Zengin ve gerçek yaşantılardan alınmış görseller ve zevkli uygulamalar içeren Erken Çocukluk Döneminde Matematik, çocukların matematikle ilgili kavramları uygulama ve anlamalarında onlara yardımcı olacak. 
İlgi çekici görsellerle desteklenmiş eğitici çalışmalar içeren Erken Çocukluk Döneminde Görsel Algı ve Dikkat ise çocuklarda birçok alanın gelişimini, işlevini ve koordinasyonunu etkileyen görsel algı ve dikkat becerilerinin gelişimini destekleyecek. 


 

 
İngilizce öğrenmenin yeni adı: Equinox
Tudem Eğitim, İngilizce öğrenmek için gerekli tüm kaynakları "Equinox" markası altında topladı. 
Müfredata uygun olarak hazırlanan Equinox All in One, tasarımından içeriğine, görsellerinden alıştırmalarına kadar her yönüyle İngilizce öğreniminde çıtayı yukarı taşıyor. İngiliz eğitmenler tarafından seslendirilen dinleme ve tekrarlama alıştırmaları sayesinde "okuyorum ama konuşamıyorum" dönemi kapanıyor. İngilizce dersindeki kazanımlara göre düzenlenen kazanım testleri, kazanım pekiştirme testleri ve tekrar testlerinden oluşan Equinox Subject Oriented Test Book, okula ve merkezi sınavlara hazırlık sürecinde öğrenci ve öğretmenlere kolaylık sağlıyor. Mini Dictionary ise her sınıfın İngilizce kelimelerini tek kitapta topluyor. 
Ayrıntılı bilgi için
tıklayın...







 
BlokTest'ten öğretmenlere
yeni bir dijital destek

BlokTest, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yepyeni bir dijital desteği öğretmenlerin hizmetine sunuyor: Mobil Ölçme! Sınıfında Tekrar Testleri, 10x20 Kazanım Pekiştirme Denemeleri Seti ve ilkokul Öğrenme Kutusu kullanan öğretmenler, BlokTest'in yeni mobil uygulaması Mobil Ölçme ile öğrencilerin başarı durumunu saniyeler içinde ölçebilecek. Çek-kopar formatındaki testlerin sonuna eklenen optik forma öğrenciler yanıtlarını işaretleyecek; öğretmenler de yanıtları telefonlarına indirdikleri Mobil Ölçme ile okutarak testin sonucunu hemen öğrenebilecek. Tüm sonuçlar saklandığı için, öğrencilerin zaman içindeki gelişimlerini takip etmek ve değerlendirmek de kolaylaşacak. Ayrıntılı bilgi için
tıklayın...
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences