Tudem Yayın Grubu'nun 2017 ajandası yine kitaplar, edebiyat, eğitim ve dostlukla dolu. Yayın planımız, çalışma takvimimiz, etkinlik programlarımız, her şey hazır. 2017'nin ilk fuarları olan Ankara ve Çukurova Kitap Fuarlarında sizlerle buluşacağımız için çok heyecanlıyız. En iyi bildiğimiz işi yapmaya, gelecek için üretmeye devam edeceğiz. İyi haberler, güzel gelişmeler ve yeni bültenlerde görüşmek üzere...

Tudem Yayın Grubu 2016'da
159 yeni yayını okurlarıyla buluşturdu

Eğitim ve kültür alanındaki nitelikli yayınları, her biri kendi alanında değer taşıyan markalarıyla çocuk, genç, yetişkin ve her yaştan okura seslenen Tudem Yayın Grubu, 2016 yılında 159 yeni yayını okurlarıyla buluşturdu. Devamı...

Yaşar Üniversitesi "Kariyer Söyleşisi"ne konuk olduk

Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Delidolu ve Desen markalarınn Yayın Yönetmeni Dr. Ayşegül Utku Günaydın, çevirmen Kerem Işık ve yazar Özlem Sözbilir, Yaşar Üniversitesi Edebiyat Topluluğu tarafından düzenlenen 
Kariyer Söyleşisi'ne konuk oldu. 

"Tılsım"lı bir buluşma

İllüstrasyon, animasyon, reklam, sinema ve çizgi roman çalışmalarıyla tanınan çok yönlü sanatçı Necmi Yalçın, “Kalemin Ucundaki Tılsım” isimli çizgi roman atölyesinde, Terakki Vakfı Okulları’nın Levent ve Tepeören yerleşkelerinde eğitim gören 6. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Tudem Yayın Grubu’nun "Ayın Yazarı" uygulaması kapsamında, Ocak ayının yazarı olarak belirlenen Japon asıllı Amerikalı çizgi roman sanatçısı Kazu Kibuishi’nin “Tılsım” serisininin yedinci kitabı Saklı Hafızaların Peşinde raflardaki yerini aldı. Seriden uyarlanan çizgi roman atölyesi, üç gün boyunca, 250’yi aşkın öğrenciye renkli bir çizgi roman serüveni yaşattı. Sanat kariyerinin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Grafik Bölümü’nde dersler de veren Necmi Yalçın, “Tılsım” dizisinden hareketle gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına 2017'de devam edecek.

Yekta Kopan, Parantez'Milliyet Kitap'ta yazdı:
"...Bütün bir toplum, hafızamızı kaybetmek üzereyiz. Kendimizle yüzleşeceğimiz bir kitap, hatırlamak konusunda ısrarcı olmak ve bir bardak demli çay hepimize iyi gelecek."

 
Mavisel Yener, Cumhuriyet Kitap'a Ama Bu Çocuk Defolu'yu yazdı:
"Çocuğa saygı, toplumsal klişeler, hırslar. kapitalizm, dışlanmışlık, popüler kültür ve daha pek çok konu, kurgunun derin köklerine kadar uzanıyor."
 
Burhan Düzçay'ın seçimi, Editör

DiskDünya: Sıradışı bir gerçeklik, olağanüstü bir mizah
Fantastik edebiyatı mizahla zekice buluşturan yazar Terry Pratchett, kendine has bir dünya yaratmış ve kültürel, politik olaylara yaptığı göndermelerle hayata dair ne varsa dalgasını geçmiştir. Yazar 41 kitaplık seriyle okurunu hayalgücünün sınırsız dehlizlerinde keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Gülmek garanti:)
Tudem Modern Klasikleri, Yazarlarından Dinleyin
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen binlerce paylaşım arasından birini seçtik. @dahafazlakitap'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak biz de merak ediyoruz.
Aralık ayında çıkan ve ocak ayında raflarda olacak yeni kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Aralık ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarla ilgili detaylar için tıklayınız.

Şimdi Kazu Kibuishi kitaplarını okuma zamanı!
Dünya çapında milyonlarca okuru etkisi altına alan “Tılsım” serisinin yedinci kitabı Saklı Hafızaların Peşinde raflardaki yerini almışken "Ayın Yazarı" kampanyamızdan yararlanıp serinin tüm kitaplarını %30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
Ankara ve Çukurova Kitap Fuarlarında buluşalım!
Tüm markalarımız, sevilen yazarlarımız ve yepyeni kitaplarımızla 11. Ankara Kitap Fuarı ve 10. Çukurova Kitap Fuarı'ndayız. Tüm kitapseverleri bekleriz. İmza etkinliklerinin yanı sıra söyleşilerin yer aldığı ayrıntılı fuar programı için tıklayın.
Koleksiyonerler için gerçek bir başucu kitabı!
Ödüllü Kanadalı yazar Cary Fagan’ın eşsiz kitabı Şapkada Eriyen Bay Karp, Ocak ayında okuruyla buluşuyor. Dünyaca ünlü çizerimiz Selçuk Demirel tarafından resimlenen kitapta, küçük koleksiyoner Randolph ve üst kat komşuları "büyük" koleksiyoner Bay Karp’ın samimi ve sıradışı dostluğu ele alınıyor. Bay Karp’ın gizemli koleksiyonu, Randolph’u derinden etkilemekle kalmıyor, ona sağlam da bir hayat dersi veriyor. İyi de, Bay Karp ne biriktiriyor? Pul mu? Kaşık mı? Yoksa küçültülmüş kafalar mı!?
Genç okurların yanı sıra her yaştan edebiyatseverin ilgisini çekecek nitelikteki Şapkada Eriyen Bay Karp, koleksiyonerler için gerçek bir başucu kitabı olmaya aday. 
Yalnızlık çeken çocuklara ilaç olacak bir dostluk öyküsü
Tudem Edebiyat, Ocak ayında Çek yazar Iva Prochàzkova'nın tuhaf ve naif kitabı Büyükannem Cebimde'yi okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Kitapta Elias'a "ufak, minik, küçücük bir anneanne" eşlik ediyor. Elias çok dertli. Neden mi? Çünkü arkadaşlarının aksine, onun bir büyükanne ve büyükbabası yok. Oysa, "Büyükanne ve büyükbabalar, insana her daim zaman ayırabilirler. Çocukluk anılarını ardı ardına on kez severek anlatabilirler; sabahları çok erken uyanırlar ve yataklarına misafirliğe gittiğinizde de, sabahın beş buçuğu olsa bile, size masal anlatmaya hiç üşenmezler."
Kâğıt katlama sanatının inceliklerini ustasından öğrenin 
Origami ustası Nazan Tacer’in yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken kitaplarına bir yenisi daha eklendi: Origami Hayvanlar. Tacer'in kâğıt katlama sanatının inceliklerine dair verdiği ipuçlarını uygulayarak küçücük bir kâğıt parçasını birden bire kanat çırpan bir kuşa, zıplayan bir kurbağaya ya da geveze bir kargaya dönüştürebilirsiniz. Origami Hayvanlar okuruna yalnızca hoşça zaman geçirmeyi vadetmiyor, aynı zamanda bambaşka bir dünyanın kapılarını da aralıyor. Uyarıyoruz, bir kere bu dünyaya adım attınız mı kolay kolay çıkamayacaksınız!
George Saunders'ın ilk romanı
Amerika ile aynı anda Türkçede

Dünyanın yaşayan en iyi öykücülerinden sayılan George Saunders'ın kitaplarını Türkiye'deki okurlarıyla buluşturan Delidolu Yayınları, yazarın Arafta isimli ilk romanını, Amerika ile aynı anda 14 Şubat 2017'de yayımlamaya hazırlanıyor. Saunders'ın Amerikan Birleşik Devletleri'nin efsanevi başkanı Abraham Lincoln'ün yedi yaşındaki oğlunu kaybetmesinden yola çıkarak yazdığı Arafta, kayıp ve yas üzerine etkileyici bir roman. Saunders, yazdığı bu ilk romanda teatral bir atmosfer ve farklı anlatım teknikleriyle deneysel bir tarz benimseyerek klasik roman kalıplarının da dışına çıkıyor.  
DiskDünya'da keşfedilmemiş maceralar sizi bekliyor
Terry Pratchett'ın 41 kitaplık DiskDünya dizisini okurlarıyla buluşturmaya devam eden Delidolu Yayınları, 2016'da Hasbüyü, Çobanın Tacı, Ucube Kocakarılar, Küçük Özgür Adamlar, Piramitler ve Gökyüzü Dolu Şapka'yı yayımlayarak Diskseverlerin yüzünü güldürdü. 2017'ye de hızlı bir başlangıç yapan Delidolu, önümüzdeki günlerde Muhafızlar! Muhafızlar!'ı yayımlamaya hazırlanıyor. 
DiskDünya'nın "Bekçi Romanları" serisinin ilk kitabı olan Muhafızlar! Muhafızlar!, okurun önünde sıfır model karakterlerle keşfedilmemiş maceralar açıyor. Bir yandan yepyeni bir seriyi başlatırken, bir yandan da bunu, ancak Terry Pratchett’ın altından kalkabileceği bir dil cambazlığıyla, muhteşem bir şekilde anlatıyor.
Raina Telgemeier’in Sisters kitabı Desen’in mutfağında!
New York Times En Çok Satanlar Listesinde yer alan Amerikalı çizgi roman sanatçısı Raina Telgemeier’ın kendi hayatından yola çıkarak yazıp çizdiği Gülümse’yi sevenlerin yüzünü güldürecek bir haberimiz var! Çizgi roman sektörünün Oscar’ı olarak da kabul edilen Eisner Ödüllü Telgemeier’ın Sisters kitabı çok yakında Desen etiketiyle raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Raina tarzı rafine bir mizahın başrolde bulunduğu Sisters, iki kız kardeşin tatlı-ekşi ilişkilerini ve gündelik aile yaşantılarını esprili bir şekilde resmediyor.
Çocuklara alfabeyi öğretmenin kolay ve eğlenceli yolu
Uçanbalık Yayınları, çocuklara harfleri tanıtırken onların hayal gücünü de geliştirecek Ormanda Alfabe isimli bir kitap yayımlamaya hazırlanıyor. Didem Ünal'ın kaleme aldığı Oğuz Demir'in resimlediği kitap, okul öncesi çocuklara, alfabeyi oyun oynar gibi  öğretmek üzere kurgulanmış. Kitabın her sayfasına eklenen yeni görsel ve harflerle, miniklerin alfabe ve sesleri kolayca kavraması hedeflenmiş. Tasarımıyla ön plana çıkan Ormanda Alfabe, Şubat ayında Uçanbalık etiketiyle raflardaki yerini alacak.
 
Evde 30 Dakika'nın 2. dönem kitapları hazır!
Tudem Eğitim'in ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin derste öğrendikleri konuları pekiştirmelerini sağlayan Evde 30 Dakika ev çalışması setlerinin ikinci dönem kitapları hazırlandı. Öğretim programlarındaki değişikliklerle uyumlu olan setler temel derslerden oluşuyor ve haftada 6, dönemde 96 ev çalışması içeriyor. 
TEOG'un ikinci maratonuna BlokTest ile hazırlanın
Öğrencinin ihtiyacını, seviyesini ve öğretim programlarını esas alan yayınlarıyla dikkat çeken BlokTest, ikinci dönem ortak deneme sınavı TEOG 2'ye yönelik yepyeni bir yayın hazırladı. Tüm kazanımları içeren 45 ortak sınav denemesinden oluşan BlokTest Tüm Dersler Soru Bankası, TEOG 2 maratonunda en büyük yardımcınız olacak.
Tudem Yönlendirme Sınavı için geri sayım başladı!
Tudem Türkiye Geneli Yönlendirme Sınavı, 63 ildeki 157 sınav merkezinde 7 Ocak Cumartesi günü yapılacak. 3. sınıflar için saat 10.00'da, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için 14.00'te başlayacak olan sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz. 
İyi Kitap'ın Ocak 2017 sayısı çıktı!
Yedi yılı aşkın süredir, çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle okurlarını buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık olarak yayımlanan derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor. Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2016, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73
www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences