“Bu arada biz de ne kadar güçsüz olduğumuzu bir kez daha kavradık. Dağılmıştık çünkü. Oraya, buraya, kendi yalnızlıklarımıza...” diyor Mehmet Atilla, Delidolu’dan çıkan ve 80 dönemini, darbe sonrası bir kaçağın hikâyesini anlattığı son romanı Paramparça’da. Güçsüzlüğün daha iyi bir tanımı olabilir mi? Öyleyse “güçlü”, “burada ve birlikte” olduğumuzu göstermenin tam zamanı dostlar. Yine sizlere söyleyecek sözümüz, yeni kitaplarımız, Anadolu’nun dört bir tarafında okurlarımızla sözleştiğimiz üzere buluşmalarımız, yurt dışından ağırlayacak konuklarımız, tüm Tudem Yayın Grubu ailesini bir araya getirecek bayi toplantımız var. Hepsini önümüze koyduk, bir bir toplayıp size ulaştırdık. İyi okumalar.
Yayın dünyası İzmir'deydi
TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu yıl 22. kez düzenlenen İzmir Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü. Yayın dünyasını İzmir'de buluşturan fuar, 440 binin üzerinde ziyaretçi sayısıyla rekor kırdı. Tudem Yayın Grubu, fuarın en çok ilgi gören yayınevleri arasında yer aldı.  
Devamı...
İzmir, Loren Edizel'i böyle ağırladı
İzmir’in çokkültürlü kimliğinden ilham alarak kurguladığı İzmir Hayaletleri romanıyla edebiyat çevrelerinde beğeni toplayan Loren Edizel, 22. İzmir Kitap Fuarı için geldiği İzmir'de okurlarından yoğun ilgi gördü.
Devamı...

Simla Sunay ve Pelin Güneş Ankara'daki okurlarıyla buluştu

Simla Sunay ve Pelin Güneş, 22-23 Nisan tarihlerinde, Cer Modern tarafından ilk kez düzenlenen Çocuk Kitapları Şenliği’nin konuğu oldular. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, “Kitaplar çocukları, çocuklar dünyayı değiştirir” felsefesiyle hayata geçirilen şenlikte yazarlarımızla buluşan kitap kurtları sanatla iç içe bir edebiyat deneyimi yaşadılar. 
23 Nisan pazar günü, “Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu” isimli atölyesiyle minik sanatseverleri Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun izinde, renkli bir edebiyat yolculuğuna çıkaran Simla Sunay sözcükleri renklerle buluşturan interaktif bir çalışmaya imza attı. 22 ve 23 Nisan tarihlerinde iki ayrı söyleşi ve imza programı düzenleyen Pelin Güneş ise yeni romanı Sardunya, Sardalya ve Bizim Sokak’ın ışığında çocuklara hayal kurmanın incelikleri üzerine eğlenceli bir düşünme atölyesi gerçekleştirdi.

 

Mavisel Yener, Zirvenin Dibindeki Çocuk''Cumhuriyet Kitap Eki'ne yazdı:
"Çizgili Pijamalı Çocuk'un yazarı John Boyne'un kaleme aldığı Zirvenin Dibindeki Çocuk, İkinci Dünya Savaşı'nın gölgesinde yaşanan acıları vurgulayan, etkileyici bir roman."
Mehmet Atilla, 12 Eylül döneminin izini sürdüğü yeni romanı Paramparça'yı, BirGün Kitap için Başak Beykoz'a anlattı.
"Başka bir olağanüstü hal dönemi konu edilse de neredeyse günümüzün hikâyesi, Paramparça."
 
Hülya Dayan'ın seçimi, Editör
Dayanışma ve birliktelik üzerine fantastik bir hikâye: Özgür Çocuklar 1 - Davetsiz Misafir
“Birbirinden farklı çocukların gördükleri rüyaların ortak noktası: pardösülü, ifadesiz bakışlarıyla her defasında muhakkak bir yerde beliren ve adı gibi kendisi de garip olan bir başka çocuk, Rubarba. Onun büyük bir görevi var: Özgür Çocuklar'ın lideri Barış'ı, adım adım yaklaşan yok olma tehlikesine karşı uyarmak. Liderlik mi? Özgür çocuklar mı? Sıradan bir hayatı olan bir çocuğa göre bu ifadeler oldukça sıra dışı. Sonrasında yaşananlarsa fantastik ve komik!
Özgür Çocuklar, yetişkinler tarafından yönetilen çocukların durmaksızın istismar edildiği dünyada, kendi haklarını arayıp birbirlerini kollayan çocukların kurduğu bir topluluk. Kitap, dayanışma ve birliktelik mesajı verirken, hoşgörülü olduğu sürece farklılıkların bir zenginlik kaynağı olduğuna dikkat çekiyor.”
                                        

Türkçe edebiyatın güçlü kalemlerinden Mehmet Atilla, 80 dönemini ve darbe sonrası bir kaçağın hikâyesini ele alan yeni romanı Paramparça'yı anlattı. 

 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen binlerce paylaşım arasından birini seçtik. @mintykitap'a bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Nisan ayında çıkan yeni kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Nisan ayındaki tekrar baskılarımız ve kitaplarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Betül Avunç'un kitaplarını okuma zamanı!
Anadolu’nun tarihsel mirasını gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla kaleme aldığı kitaplarla çocuk ve gençlik edebiyatımızda kendine özgü bir yer edinen arkeolog, yazar Betül Avunç'un’un kitaplarını, Mayıs ayı boyunca "Ayın Yazarı" kampanyasından yararlanıp %30 indirimli olarak edinmek ister misiniz?
Kampanyanın detayları hakkında bilgi edinmek ve yazarın kitaplarını incelemek için
tıklayın...
Dimitris Sotakis Türkiye'de
Avrupalı edebiyat eleştirmenlerince çağının önemli yazarlarından bir olarak anılan Dimitris Sotakis, İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF) 2017 kapsamında, Delidolu Yayınları işbirliğiyle Türkiye’deki okurlarıyla buluşacak.
7 Mayıs pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde düzenlenecek imza gününde okurlarıyla buluşacak olan Sotakis, ilgi gören romanı Soluğun Mucizesi’nin yanı sıra, yeni romanı Bir Süpermarketin Hikâyesi’ni imzalayacak.

İTEF kapsamında 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde iki ayrı söyleşiye de katılacak olan Sotakis'in İstanbul programının ayrıntılarını öğrenmek için tıklayın...
24. Tudem Bayi Toplantısı Çeşme’de yapılacak
Tudem Yayın Grubu 24. Bayi Toplantısı, 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa’da yapılacak. Yayın grubunun tam kadro yer alacağı ve 400’ün üzerinde davetlinin ağırlanacağı toplantı programı oldukça yoğun. 100’den fazla yeni yayının tanıtılacağı toplantıya Tudem Bayileri, satış ekibi ve çalışanlarıya birlikte katılacak. 10 farklı oturumun gerçekleşeceği toplantıda, eğitim ve kültür yayınlarının tanıtımları, satış ve pazarlama eğitimlerinin yanı sıra, çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve sürpriz hediyeler dağıtılacak.
Fuarlarda buluşalım
Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen kitap fuarlarında okurlarıyla buluşan Tudem Yayın Grubu'nun mayıs ayı fuar ajandası oldukça dolu.
Tudem Yayın Grubu, 5-14 Mayıs tarihlerinde 6. Malatya Anadolu Kültür ve Kitap Fuarı, 9-13 Mayıs tarihlerinde 2. Gaziantep Kitap Fuarı, 12-21 Mayıs tarihlerinde 1. Hatay Kitap Fuarı ve 13-21 Mayıs tarihlerinde ise 9. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılacak.  
Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Tudem Edebiyat, Delidolu, Desen, Uçanbalık, Tudem Eğitim, BlokTest markalarına ait yayınların ve sevilen yazarların kitapseverlerle buluşacağı fuarlara ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek için 
tıklayın...
Tudem Kadıköy Kitabevi,
Mayıs'ta etkinliklerle renklenecek

"Çocuklar, her cumartesi Kadıköy'de buluşalım!" sloganıyla Mart ayında başlattığı etkinliklerle okurlarının ilgisini çeken Tudem Kadıköy Kitabevi, Mayıs ayında da birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Tudem Kadıköy Kitabevi, Hicabi Demirci ile "Karikatür Atölyesi", Mavisel Yener ile "Şiirli Düşler Atölyesi", Nazan Tacer ile "Ejderha Kuklası Atölyesi", Aşkın Güngör ile "Dedektiflik Atölyesi" ve Necmi Yalçın ile "Tılsım Seni Çağırıyor" etkinlikleriyle Mayıs ayında da okurlarına zengin bir program seçkisi sunuyor. 
Mayıs ayı boyunca, cumartesi günleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Tudem Kadıköy Kitabevi etkinliklerine katılım için 0216 541 93 03 numaralı telefondan kayıt yaptırılması gerekiyor. Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için 
tıklayın.
Hayallerinize sahip çıkın!
Kurduğunuz bütün hayaller tehdit altında! Hayallerin gerçekleştirilmesini sağlayan Ayküre, Karanlıklar Efendisi Korkus yüzünden bozulmak üzere. Korkus, yaptığı büyüyle küreyi kötü hayallerle doldurmanın peşinde. Peki, ya evrendeki bütün güzel hayaller savaşla, vahşetle, kederle dolup taşarsa!? Birileri tüm bu yaşananlara DUR demeli. Ama kim?..
Çocuk ve gençlik yazınımızın ödüllü yazarlarından Koray Avcı Çakman yeni romanı Hayal Küre’de okurlarını imgesel bir dünyada geçen fantastik bir maceraya çıkarıyor. Hayal kurmanın ve hayallerin peşinden koşmanın önemini vurgulayan yazar, herkesi hayallerine sahip çıkmaya çağırıyor…
Dehşetengiz bir hortlaklar geçidine hazır olun!
Bir kitap hem güldürüp hem hüzünlendirip hem de ürpertebilir mi? Eğer Hanzade Servi’nin kaleminden çıkmışsa hepsi mümkün.
Gecenin kör karanlığını bölen korkunç bir kâbus, ağzında broşla pencerede beliren bir karga, aniden ortaya çıkan esrarengiz bir amca ve kazadan mucize eseri kurtulan bir kedi… On beş yaşındaki Andaç’ın hayatı, amcasının Kanakar Köyü’ndeki evine adım atar atmaz değişir. Burada karşılaşacağı tek sorunun çekmeyen telefon olmayacağına artık adı gibi emindir. Ya Hortlaklar Geçidi’ni özgürlüğüne kavuşturacak ya da sonsuza dek bulunduğu yerden çıkamayacaktır. Olağanüstü resimlerle bezeli bu etkileyici ilk gençlik romanı, sarsıcı öyküsüyle korku dolu bir hortlaklar resmigeçidine dönüşüyor. 
Bir Süpermarketin Hikâyesi
Soluğun Mucizesi isimli kitabından tanıdığımız Dimitris Sotakis, son yapıtı Bir Süpermarketin Hikâyesi ile Türkiye'deki okurlarıyla buluşuyor. Sotakis, yeni romanında çağdaş bir Robinson Crusoe anlatısı sunuyor.
Geçimini köşe yazarlığından sağlayan ve Yeni Gine’deki bir öğrenci ayaklanmasını rapor etmek üzere bindiği gemi okyanusun ortasında batan kırklı yaşlarındaki Roviros, hayatta kalan tek kazazede olarak kendisini ıssız bir adada bulur. Adadaki ilk anlarından itibaren yaşamının ne kadar değersiz olduğunu fark eder. Artık büyük hayalini gerçekleştirme vakti gelmiştir: bir süpermarket açmak. Bir Süpermarketin Hikâyesi, günümüz insanının kibrinden ve peşinde koştuğu arzulardan söz ederken aynı zamanda derin yalnızlığını da ele alıyor.
Beyazperdenin büyüsü DiskDünya’nın üzerinde!
Fantastik edebiyatın üstadı Sör Terry Pratchett’ın kült serisi DiskDünya’nın onuncu macerası Hareketli Resimler, kameralarını bu kez beyazperdeye çeviriyor ve sinema tutkunlarının en dipteki nostaljik duygularını bile dürtecek bir parodi ortaya çıkarıyor. Ortalama sihirbaz Victor Tugelbend, Simyacılar Loncası’nın acayip icadı peliküllerle tanışıyor ve önünde ansızın, hiç beklemediği bir kariyer yolu açılıyor. Ancak Holy Wood tanrıları o kadar da masum değil; dikkatli olmazlarsa, tüm dünyayı yok edecek bir büyüyle baş etmeleri gerekebilir… yine. 
Hareketli Resimler, sinema tarihindeki kült filmlerden efsanevi oyunculara kadar bir dolu atıfla, eğlence dolu okuma deneyimi yaşatmaya geliyor…
üstelik bin fille birlikte!..
Desen Yayınları'nın kataloğu çıktı!
Desen’in 2017-2018 yayın kataloğunda resimli ve sessiz kitaplardan grafik romanlara, mangalardan karikatür kitaplarına, her yaştan okura hitap eden özel bir koleksiyon sunuluyor. Çizgiyle hikâyeyi buluşturan Desen kitaplarının yer aldığı katalog, her incelemede yeni bir şey keşfedebileceğiniz özel bir yayın niteliğinde. Desen kitaplığında yer alan eserlerin yanı sıra, 2017 ve 2018’de okurla buluşacak olan hazırlık aşamasındaki kitaplarla ilgili hiçbir yerde bulamayacağınız özel bilgilerin de yer aldığı kataloğunu incelemek için tıklayın...
Bilin bakalım, kim bu yaramaz?
Çocuk ve gençlik edebiyatımızın bol ödüllü yazarı Mavisel Yener’in beğeniyle okunan “Mimi’nin Serüvenleri”i serisi hız kesmeden devam ediyor. Uçanbalık Yayınları, Masalları Çok Severim, Dans Eden Dinazorlar ve Sevgili Anneannem'in ardından serinin dördüncü kitabı Kim Bu Yaramaz'ı yayıma hazırlıyor. Esra İlter Demirbilek’in göz alıcı resimleriyle canlanan serinin yeni kitabında da Mimi, minik okurları rengârenk bir yolculuğa çıkarıyor.  
Beklenen yayın geldi! 
Öğretmen ve velilerin dört gözle beklediği Kazanım Odaklı Tüm Dersler Hepsi Bir Arada, Tudem Eğitim’in 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yayınları arasındaki yerini aldı.
İlkokul 2, 3 ve 4.sınıf öğrencileri için hazırlanan Tüm Dersler Hepsi Bir Arada kitapları tamamen kazanım odaklı bir yapıya sahip. Hepsi Bir Arada kitapları, konuları kazanım yoluyla işleyen çağdaş yapısı, kısa konu anlatımı ve bol alıştırmalarıyla öğrencinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilecek ve sınıf öğretmenlerinin en büyük yardımcısı olacak.
Öğretmenlere ulaşan örnek kitaplar, gördüğü ilgiyle daha şimdiden yeni eğitim öğretim yılının yükselen yıldızlarından biri olacağını kanıtladı.
BlokTest’ler öğretmenlere sunuldu
Öğrencilerin yaz tatiline adım adım yaklaştığı şu günlerde idareciler ve eğitimciler yeni eğitim öğretim yılına odaklanmış durumda.
Kitap seçimleri ve yayın incelemelerinin tüm hızıyla sürdüğü Nisan ve Mayıs aylarında, BlokTest yayınlarının örnek kitapları da öğretmenlere ulaştırıldı.
Öğretim programlarındaki değişikliklere göre güncellenen 4 + 4 Deneme Setleri, Kazanım Defterleri, 10x20 Kazanım Pekiştirme Denemeleri Seti, Tüm Dersler Soru Bankası ve Yaprak Testler'in örnek kitapları öğretmenlerden tam not aldı.  
İyi Kitap'ın Mayıs 2017 sayısı çıktı!
Sekiz yıldır, okurlarını çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık olarak yayımlanan derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitapwww.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73
www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences