36. İstanbul Kitap Fuarı'nda
Tudem Yayın Grubu'na yoğun ilgi
Bu yıl 36.'sı gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı rekor sayıda kitapsever tarafından ziyaret edildi. Tudem Yayın Grubu, ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artış gösteren fuarın en çok ilgi gören yayınevleri arasındaydı. Dokuz gün süren fuara altı markası, 27 yazarı ve binlerce kitabıyla katılan Tudem, toplam 228 metrekarelik dört farklı standında çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere her yaştan okuru ağırladı.
|
|
Fuarda en çok onlar ilgi gördü
36. İstanbul Kitap Fuarı'nda, Tudem Yayın Grubu bünyesindeki altı ayrı markanın kitapları, sürpriz indirimlerle okurlarıyla buluştu. Tudem Edebiyat'ta Çizgili Pijamalı Çocuk, Babam Süt Peşinde, Süper Gazeteciler-1, Kiralık Canavar, Ama Bu Çocuk Defolu, Babam Okulun En Çalışkanı, Sonsuza Kadar Yaşamanın Yolları ve Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün; Delidolu'da Canavarın Çağrısı, Hayvanlara Niçin Bakarız?, Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı ve Arafta; Desen'de Bir Dileğim Var, Kardeşim ve Ben, Tılsım serisi ve Kadınların Nesi Var?; Uçanbalık'ta ise Atatürk Olmak, Kütüphanedeki Aslan, Bir Dostluk Masalı ve Masal Masal Aytül Akal, okurların en çok ilgi gösterdiği kitaplar arasında yer aldı.
|
|
Yazarlar okurlarıyla buluştu
36. İstanbul Kitap Fuarı, kitapseverlere sevdikleri yazarlarla tanışma ve sohbet etme imkânı da sundu. Tudem Yayın Grubu'nun 27 yazarı, 57 imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya geldi. Aşkın Güngör, Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Can Göknil, Çiğdem Gündeş, Dilek Sever, Dilek Yardımcı, Dursun Ege Göçmen, Ferda İzbudak Akıncı, Güldem Şahan, Güzin Öztürk, Habib Bektaş, Hanzade Servi, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut, Niran Elçi, Pelin Güneş, Selen Somer, Seran Demiral, Seza Kutlar Aksoy, Simla Sunay, Suzan Geridönmez, Şafak Okdemir ve Toprak Işık, dokuz gün süren fuarda imza etkinlikleri, panel, söyleşi ve atölye çalışmalarında kitapseverlerle bir araya geldi.
|
|
Fuarda "hakikat sonrası çağ" tartışıldı
Delidolu Yayınları'nın 36. İstanbul Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirdiği “Hakikat Sonrası Çağ” panelinde, yalanın ve aldatmanın nasıl toplumsal refleksler haline geldiği, bu reflekslerin siyasal, sosyal ve iletişimsel alanı nasıl şekillendirdiği tartışıldı. Prof. Dr. Nilgün Tutal Chevron, Yrd. Doç. Dr. Deniz Özçetin ve Dr. Sarphan Uzunoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panel, Amerikalı araştırmacı yazar Ralph Keyes tarafından kaleme alınan ve Delidolu Yayınları tarafından dilimize kazandırılan Hakikat Sonrası Çağ kitabının odağında gerçekleşti.
|
|
Çocuk edebiyatımızı başka coğrafyalara taşıyan Silva Literary Agency'nin kataloğu yenilendi
Tudem Yayın Grubu'nun, yazarlarını yurtdışında da tanıtmak ve kitaplarının yabancı dillerde yayımlanmasını sağlamak amacıyla kurduğu Silva Literary Agency'nin kataloğu yenilendi. Katalog, Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Tudem Edebiyat, Uçanbalık ve Desen Yayınları markalarından çıkan çocuk kitapları ve yazarları hakkında ayrıntılı bilgiler içeriyor. Silva Literary Agency kataloğunu incelemek için tıklayın...
|
|
|
2017'de en çok onlar konuşuldu
Tudem Yayın Grubu markalarının 2017 yılında okurlarla buluşturduğu 100 yeni eser, kitapseverler kadar kültür sanat çevreleri ve medyadan da yoğun ilgi gördü. George Saunders'ın Man Booker Ödülü'ne değer görülen ve Delidolu Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan romanı Arafta, bu yılın en çok konuşulan kitaplarından biri oldu. Yine Delidolu'nun "Ne Yapmalı?" temasıyla yayımladığı John Berger'ın Hayvanlara Niçin Bakarız? ve Ralph Keyes'in Hakikat Sonrası Çağ: Günümüz Dünyasında Yalancılık ve Aldatma adlı kitapları edebiyat çevrelerinde adından söz ettirdi. Desen Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Jimmy Liao'nun Bir Dileğim Var, Mel Tregonning'in Küçük Şeyler, Jacky Fleming'in Kadınların Nesi Var? ve Hicabi Demirci'nin Çizginin Çizgisi kitapları da bu yılın en çok konuşulan kitaplarından oldu. Tudem Edebiyat markasıyla yayımlanan Güzin Öztürk'ün Kuş Olsam Evime Uçsam, Kerem Işık'ın Özgür Çocuklar 1 - Davetsiz Misafir, Aytül Akal'ın Süper Çocuklar serisi, John David Anderson'un Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün, Nastasia Rugani'nin Böcek Tamircisi, Mavisel Yener'in Öykü Atölyesi ve Şiir Atölyesi adlı eserleri özellikle yazılı basın ve sosyal medyada geniş yer buldu. Coralie Saudo'nun Babam Uyumak Bilmiyor ile Babam Yerinde Durmuyor, David McKee'nin Zafer Kimin? ve Didem Ünal'ın Ormanda Alfabe kitapları da Uçanbalık'ın 2017'de en çok beğenilen eserleri arasında yer aldı.
|
|
Sevinç Koleji öğrencilerinin
masal coşkusu
İstanbul Sevinç Koleji Bahçeşehir, Beylikdüzü, Çekmeköy, Etiler ve Ümraniye Çamlık kampüslerinin 2. sınıf öğrencileri, 28-29 Kasım tarihlerinde, düzenlediği atölyelerde çocuklara masallar yoluyla yaratıcı düşünme yetilerini kullanmaları konusunda rehberlik eden Çiğdem Gündeş’le buluştu. Atölyeye katılan öğrenciler edebi bir tür olarak masal ve masal anlatıcılığı hakkında fikir edinip dikkatli dinleme, algılama ve anlamlandırma becerilerini geliştirdiler.
|
|
"Süslü 'bilgi' devri"
Ali Bulunmaz,
Hakikat Sonrası Çağ - Günümüz Dünyasında Yalancılık ve Aldatma'yı
Cumhuriyet Kitap'a yazdı.
|
|
|
Satış Yöneticisi Güntülü Yılmaz sizin için seçti
Ekşilina'nın Hayret Verici Maceraları - Yıkık Dökük Krallığım
Bir krallık hayal edin: Dünyanın en uzun sofrasında kahvaltıların yapıldığı, tam seksen dört tür kaktüsün saksılarda yetiştiği ve gizemli seslerin dolaştığı muazzam bir krallık. Bu krallığın en büyük, en görkemli odasıysa büyümek için en fazla yere ihtiyaç duyan Ekşilina’ya ait. Fakat bir gün hepimizin krallığını terk etmek zorunda kalması gibi, o da artık tahtından ayrılmak durumunda kalıyor. Yeni hayatında Yarabere Jack’in -Ekşilina’nın dostu olan kedi- kaybolmasıyla başlayan gizemli olayları çözmesi ve en önemlisi de, ailesinin yıkık dökük krallığını toparlaması için güçlü bir kız olması ve mücadele etmesi gerekir. Çünkü kadim dostu Peynir Generali’nin -Ekşilina’nın dedesi- dediği gibi: Evren denen büyülü oyukta ancak “savoir vivre” ile iyileşebileceğini öğrenmesi gerekmektedir. Ekşilina sizin için yalnız iyi bir karakter değil, burnunuzu sızlatan ve gülümseten hikâyesiyle en güçlü kahramanınız olacak.
|
|
Böcek Tamircisi ile tanıştıktan sonra, etrafta uçuşan, sürünen veya vızıldayan hiçbir küçük canlıya kayıtsız kalamayacaksınız…
|
|
- Arafta, sabitfikir.com editörlerinin belirlediği "2017'nin En İyi 50 Romanı" listesinde yer aldı.
- Hazal Çamur, İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte'yi kayiprihtim.com'da değerlendirdi: "Düşene bir de biz vuruyoruz."
- Yankı Enki, Şikeste'yi sabitfikir.com'da inceledi: "Uzay boşluğunda insan."
- Krizalitler''i kitapdusleri.com'a yazan Buket Özsanat'a göre kitap "yeni bir dünyaya açılan kapının anahtarını sunuyor."
- Erkut Tezerdi, Arafta'yı karar.com'a yazdı: "Klasik romandan çok Antik Yunan tragedyası."
- Alev Karakartal, Şikeste'yi t24.com.tr'de yorumladı: "Yaklaşmakta olan şeylerin önce gölgesi düşer."
- Adnan Bostancıoğlu, NTV Radyo'daki "Köşedeki Kitapçı" programında, İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte'yi değerlendirdi.
- Ali Bulunmaz, İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte'yi kulturservisi.com'a yazdı: "George Saunders’ın ilk öyküleri."
- Hazal Çamur, Şikeste'yi Hürriyet Kitap Sanat için yorumladı: "Galaktik bakış açısıyla bir dünya alegorisi."
- Deniz Sun, Üç Yaşam'ı BirGün Kitap'ta değerlendirdi: "Üç yaşam, üç kadın."
- Delidolu, Murathan Mungan'ın İstanbul Kitap Fuarı öncesinde önerdiği 13 yayınevi arasında yer aldı: "Fuar nedeniyle okur dikkatine."
- Elif Tanrıyar, George Saunders'ın Man Booker Ödülü'ne değer görülen Arafta romanını Milliyet Kitap'ta değerlendirdi: "İki dünya arasında."
- Şirin Etik, Hayvanlara Niçin Bakarız?'ı Hürriyet Kitap Sanat'a yazdı: "Hayvanlar bugün hayatımızın neresinde?"
- Cem Tunçer, İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte'yi, t24.com.tr'de inceledi: "Gerçeğin çölüne hoş geldiniz."
- Kadınların Nesi Var?, kronikokur.blogspot.com.tr'ye konuk oldu: "Jacky Fleming, bu kitabında kadının toplumdaki yeri, kadına bakış açısı gibi konulara hızlı bir tarihsel bakış sunuyor."
- Kadınların Nesi Var?, KAGİDER'in önerdiği kitaplar arasında yer aldı: "Bu kitap çok sayıda kadın içerir."
- Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün, lokumcocukkutuphanesi.com'a konuk oldu: "Bu hikâyeden aklımda en çok şu cümle kaldı: Seni sürekli başka bir şey yapmaya çalışan bir dünyada kendin olabilmek en büyük başarıdır."
- Bürkem Cevher, Farklı'yı Agos Kitap Kirk'e yazdı: "Bu kitabı gerek dili, gerek konusu ile gerçekten 'farklı' ve nitelikli bir kitap okumak isteyen herkese tavsiye ediyorum."
- Dilek Sever'in kaleme aldığı "Gerçeklerin Peşinde" serisinin ilk kitabı Büyük Yarış, onedio.com'un "2017 Yılında Piyasaya Çıkmış 22 Çocuk Kitabı" listesinde yer aldı.
- Buz Bebekler, cocukyazini.com'un dosya konusu oldu.
- Mehmet Fırat Pürselim, Ben Bir Hayaletim'i BirGün Kitap'ta değerlendirdi: "Deniz karanlık olsa da fener aydınlatır yolu."
- Efruze Esra Alptekin, Çizgili Pijamalı Çocuk ve Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk'u, cocukyazini.com için hazırladığı "Çocuk edebiyatında hangi öteki" dosyasında inceledi.
- Güzin Öztürk, yeni kitabı Ben Bir Hayaletim'i Sözcü Kitap'a anlattı: "Farklılıklarımızı çocuklara anlatan yazar."
|
|
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @erennadiraksamoglu'na bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
|
|
|
|
Kasım ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
|
|
Kasım ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.
|
|
|
|
|