2017’yi arkamızda bırakıyoruz. Bir yıl boyunca Tudem Edebiyat, Delidolu, Desen ve Uçanbalık markalarımızdan yaklaşık 100 kitabı okurlarımızla buluşturduk. Şubat ayında ABD ile aynı anda yayımladığımız George Saunders’ın ilk romanı Arafta, dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden biri olan Man Booker Ödülü’nü kazandı. Delidolu, kurmaca dışı eserlerle; Desen dünyaca ünlü yazar ve çizerlerin kitaplarıyla; Tudem Edebiyat ve Uçanbalık ise çocuk edebiyatının ödüllü yazarları ve kitaplarıyla üretim yapmayı sürdürdü. Sınavı değil öğrenmeyi esas alan yaklaşımıyla eğitim yayınlarımız da müfredat ve sistem değişikliklerine karşın öğretmen ve öğrencilerin ilk tercihi olmaya devam etti. 2017’yi uğurlarken 2018’de çıkaracağımız kitapların heyecanı içindeyiz. Yeni yılda güzel kitaplarda ve keyifli etkinliklerde buluşmak üzere… İyi yıllar!
36. İstanbul Kitap Fuarı'nda
Tudem Yayın Grubu'na yoğun ilgi  

Bu yıl 36.'sı gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı rekor sayıda kitapsever tarafından ziyaret edildi. Tudem Yayın Grubu, ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artış gösteren fuarın en çok ilgi gören yayınevleri arasındaydı. Dokuz gün süren fuara altı markası, 27 yazarı ve binlerce kitabıyla katılan Tudem, toplam 228 metrekarelik dört farklı standında çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere her yaştan okuru ağırladı.
Fuarda en çok onlar ilgi gördü
36. İstanbul Kitap Fuarı'nda, Tudem Yayın Grubu bünyesindeki altı ayrı markanın kitapları, sürpriz indirimlerle okurlarıyla buluştu. Tudem Edebiyat'ta Çizgili Pijamalı Çocuk, Babam Süt PeşindeSüper Gazeteciler-1, Kiralık Canavar, Ama Bu Çocuk Defolu, Babam Okulun En ÇalışkanıSonsuza Kadar Yaşamanın Yolları ve Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün; Delidolu'da Canavarın Çağrısı, Hayvanlara Niçin Bakarız?, Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı ve Arafta; Desen'de Bir Dileğim Var, Kardeşim ve Ben, Tılsım serisi ve Kadınların Nesi Var?; Uçanbalık'ta ise Atatürk Olmak, Kütüphanedeki Aslan, Bir Dostluk Masalı ve Masal Masal Aytül Akal, okurların en çok ilgi gösterdiği kitaplar arasında yer aldı.

Yazarlar okurlarıyla buluştu 
36. İstanbul Kitap Fuarı, kitapseverlere sevdikleri yazarlarla tanışma ve sohbet etme imkânı da sundu. Tudem Yayın Grubu'nun 27 yazarı, 57 imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya geldi. Aşkın Güngör, Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Can Göknil, Çiğdem Gündeş, Dilek Sever, Dilek Yardımcı, Dursun Ege Göçmen, Ferda İzbudak Akıncı, Güldem Şahan, Güzin Öztürk, Habib Bektaş, Hanzade Servi, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut, Niran Elçi, Pelin Güneş, Selen Somer, Seran Demiral, Seza Kutlar Aksoy, Simla Sunay, Suzan Geridönmez, Şafak Okdemir ve Toprak Işık, dokuz gün süren fuarda imza etkinlikleri, panel, söyleşi ve atölye çalışmalarında kitapseverlerle bir araya geldi.
Fuarda "hakikat sonrası çağ" tartışıldı
Delidolu Yayınları'nın 36. İstanbul Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirdiği “Hakikat Sonrası Çağ” panelinde, yalanın ve aldatmanın nasıl toplumsal refleksler haline geldiği, bu reflekslerin siyasal, sosyal ve iletişimsel alanı nasıl şekillendirdiği tartışıldı. Prof. Dr. Nilgün Tutal Chevron, Yrd. Doç. Dr. Deniz Özçetin ve Dr. Sarphan Uzunoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panel, Amerikalı araştırmacı yazar Ralph Keyes tarafından kaleme alınan ve Delidolu Yayınları tarafından dilimize kazandırılan Hakikat Sonrası Çağ kitabının odağında gerçekleşti. 
 



 

Çocuk edebiyatımızı başka coğrafyalara taşıyan Silva Literary Agency'nin kataloğu yenilendi
Tudem Yayın Grubu'nun, yazarlarını yurtdışında da tanıtmak ve kitaplarının yabancı dillerde yayımlanmasını sağlamak amacıyla kurduğu Silva Literary Agency'nin kataloğu yenilendi. Katalog, Tudem Yayın Grubu bünyesindeki Tudem Edebiyat, Uçanbalık ve Desen Yayınları markalarından çıkan çocuk kitapları ve yazarları hakkında ayrıntılı bilgiler içeriyor. Silva Literary Agency kataloğunu incelemek için tıklayın...
2017'de en çok onlar konuşuldu 
Tudem Yayın Grubu markalarının 2017 yılında okurlarla buluşturduğu 100 yeni eser, kitapseverler kadar kültür sanat çevreleri ve medyadan da yoğun ilgi gördü. George Saunders'ın Man Booker Ödülü'ne değer görülen ve Delidolu Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan romanı Arafta, bu yılın en çok konuşulan kitaplarından biri oldu. Yine Delidolu'nun "Ne Yapmalı?" temasıyla yayımladığı John Berger'ın Hayvanlara Niçin Bakarız?  ve Ralph Keyes'in Hakikat Sonrası Çağ: Günümüz Dünyasında Yalancılık ve Aldatma adlı kitapları edebiyat çevrelerinde adından söz ettirdi. Desen Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Jimmy Liao'nun Bir Dileğim Var, Mel Tregonning'in Küçük Şeyler, Jacky Fleming'in Kadınların Nesi Var?  ve Hicabi Demirci'nin Çizginin Çizgisi kitapları da bu yılın en çok konuşulan kitaplarından oldu. Tudem Edebiyat markasıyla yayımlanan Güzin Öztürk'ün Kuş Olsam Evime Uçsam, Kerem Işık'ın Özgür Çocuklar 1 - Davetsiz Misafir, Aytül Akal'ın Süper Çocuklar serisi, John David Anderson'un Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün, Nastasia Rugani'nin Böcek Tamircisi, Mavisel Yener'in Öykü Atölyesi ve Şiir Atölyesi  adlı eserleri özellikle yazılı basın ve sosyal medyada geniş yer buldu. Coralie Saudo'nun Babam Uyumak Bilmiyor  ile Babam Yerinde Durmuyor, David McKee'nin Zafer Kimin?  ve Didem Ünal'ın Ormanda Alfabe  kitapları da Uçanbalık'ın 2017'de en çok beğenilen eserleri arasında yer aldı.

Sevinç Koleji öğrencilerinin
masal coşkusu

İstanbul Sevinç Koleji Bahçeşehir, Beylikdüzü, Çekmeköy, Etiler ve Ümraniye Çamlık kampüslerinin 2. sınıf öğrencileri, 28-29 Kasım tarihlerinde, düzenlediği atölyelerde çocuklara masallar yoluyla yaratıcı düşünme yetilerini kullanmaları konusunda rehberlik eden Çiğdem Gündeş’le buluştu. Atölyeye katılan öğrenciler edebi bir tür olarak masal ve masal anlatıcılığı hakkında fikir edinip dikkatli dinleme, algılama ve anlamlandırma becerilerini geliştirdiler. 
"Süslü 'bilgi' devri"
Ali Bulunmaz,
Hakikat Sonrası Çağ - Günümüz Dünyasında Yalancılık ve Aldatma'yı
Cumhuriyet Kitap'a yazdı. 
"Jacky Fleming’den Kadınların Nesi Var?
Buket Usta,
Kadınların Nesi Var?' ı gaiadergi.com'da 
değerlendirdi. 
Satış Yöneticisi Güntülü Yılmaz sizin için seçti
Ekşilina'nın Hayret Verici Maceraları - Yıkık Dökük Krallığım

Bir krallık hayal edin: Dünyanın en uzun sofrasında kahvaltıların yapıldığı, tam seksen dört tür kaktüsün saksılarda yetiştiği ve gizemli seslerin dolaştığı muazzam bir krallık. Bu krallığın en büyük, en görkemli odasıysa büyümek için en fazla yere ihtiyaç duyan Ekşilina’ya ait. Fakat bir gün hepimizin krallığını terk etmek zorunda kalması gibi, o da artık tahtından ayrılmak durumunda kalıyor. Yeni hayatında Yarabere Jack’in -Ekşilina’nın dostu olan kedi- kaybolmasıyla başlayan gizemli olayları çözmesi ve en önemlisi de, ailesinin yıkık dökük krallığını toparlaması için güçlü bir kız olması ve mücadele etmesi gerekir. Çünkü kadim dostu Peynir Generali’nin -Ekşilina’nın dedesi- dediği gibi: Evren denen büyülü oyukta ancak “savoir vivre” ile iyileşebileceğini öğrenmesi gerekmektedir. Ekşilina sizin için yalnız iyi bir karakter değil, burnunuzu sızlatan ve gülümseten hikâyesiyle en güçlü kahramanınız olacak.
Böcek Tamircisi ile tanıştıktan sonra, etrafta uçuşan, sürünen veya vızıldayan hiçbir küçük canlıya kayıtsız kalamayacaksınız…
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @erennadiraksamoglu'na bu güzel fotoğraf ve değerlendirme için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merak ediyoruz.
Kasım ayında yayımlanan kitaplarımızı incelemek için tıklayınız.
Kasım ayındaki tekrar baskılarımızla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

Şimdi Pelin Güneş'in
 kitaplarını okuma zamanı
Çocuklara hayal kurma dersleri vermek gibi olağanüstü eğlenceli bir mesleğe sahip olmanın yanı sıra, öykü ve roman türlerindeki ödüllü yapıtlarıyla son yılların en üretken yazarlarından biri olarak anılan Pelin Güneş’in kitaplarını, Aralık ayı boyunca yüzde 30 indirimli olarak edinmek ister misiniz? Kampanyanın detayları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yazarın kitaplarını incelemek için tıklayın...
15. Tudem Edebiyat Ödülleri’ne başvuru için son günler…
Çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla 2003 yılından bu yana gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 15. yılında ilk kez yetişkin edebiyatı alanında ve roman dalında verilecek. Türkçe edebiyatın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışma, eserlerini yayımlatma imkânı arayan yazarlara fırsat sunuyor. Yarışmada ödül alan eserlerin yayın grubumuzun yetişkin markası Delidolu tarafından yayıma hazırlanması planlanıyor. Seçici kurulunda Feyza Hepçilingirler, Özcan Karabulut, Faruk Duman, Kemal Varol ve Hakan Bıçakcı’nın yer aldığı yarışmaya dosyalarınızı 15 Aralık 2017, saat 17.00'ye kadar ulaştırmanız gerekiyor. Yarışma şartnamesi için tıklayın...
Tudem Beşiktaş Kitabevi'nde
kitaplar konuşmaya, minik eller çalışmaya devam ediyor!

Atölye Pikolo işbirliğiyle hayata geçirilen Tudem Beşiktaş Kitabevi Atölye Çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. 16 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de, deneyimli atölye uygulayıcıları Aslı Ersoy ve Elif Üngör tarafından gerçekleştirilecek “Davetsiz Misafir” başlıklı atölye çalışması için kayıtlar alınmaya devam ediyor. 6-9 yaş arasındaki çocukların geri dönüşümlü ve organik malzemeler kullanarak tasarlayacakları sürpriz karakter, kitabevinin yeni sakini olmak için gün sayıyor. Türkali Mah. Ihlamurdere Cad. No: 67 adresindeki Tudem Beşiktaş Kitabevi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılım, Tudem Beşiktaş ve Kadıköy kitabevlerinden 60,00 TL ve üzeri alışveriş yapanlara armağan edilen kuponlarla sağlanıyor. Ayrıntılı bilgi için
tıklayın... 
Tudem Yayın Grubu,
Milliyet Sanat Kitap Günleri’nde

Tudem Yayın Grubu, Milliyet Sanat dergisinin 45. yıl kutlamaları çerçevesinde, 2-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne katılıyor. Beyoğlu, Demirören İstiklal - Social İstanbul’da gerçekleştirilen ve 10.00-22.00 saatleri arasında açık olan bu büyük sanat-kitap şenliğine, hem kitapseverler hem de sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor. Çizgi romandan öyküye, Tudem Yayın Grubu markalarına ait yayınların 1-2-3-4 numaralı stantlarda sergilendiği Milliyet Sanat Kitap Günleri kapsamında, Toprak Işık, Hicabi Demirci, Aşkın Güngör ve Mehmet Atilla okurlarıyla bir araya geliyor.
En güzel yılbaşı hediyesi kitaptır!
Yılın en sevilen ayı gelip çattı. Yılbaşı demek yeni umutlar, yeni heyecanlar demek. Tabii bir de hediyeler… Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz. Ama bizce en güzeli, en anlamlısı kitaplar. Tudem Yayın Grubu olarak sizlere ve sevdiklerinize en güzel armağanı verebilmek için hazırlıklarımızı tamamladık. Koleksiyon değeri taşıyan sert kapaklı kitaplarımız, özel kutulu setlerimiz ya da zevkinize göre seçeceğiniz yüzlerce kitabımızla Aralık ayı boyunca sizleri İstanbul Beşiktaş, Kadıköy ve İzmir Alsancak kitabevlerimize bekliyoruz. Eğer kitabevlerimiz size uzaksa sakın üzülmeyin! 7/24 açık olan online kitap satış mağazamız www.tudem.com'dan ânında alışveriş yapabilirsiniz. Üstelik yüzde 20 indirim ve 50 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo avantajıyla… 


 
Uçan Fare ile Hayalet Hayri'nin serüvenleri başlıyor 
Beyza Akyüzün hayat verdiği Uçan Fare ile Hayalet Hayri, birbirine zıt iki karakteri yan yana getirerek sıradışı bir dostluk hikâyesi anlatıyor. İçine kapanık Hayri, nam-ı diğer Hayalet Hayri’nin kaderini, beyin cerrahı olmak isteyen uçan fare ile buluşturan bu matrak roman küçük kitap kurtlarına eğlenceli bir okuma deneyimi sunuyor. Bilime meraklı farenin Hayalet Hayri ile birlikte okula gitme serüvenleri türlü maceralarla sınanırken, bitirim ikiliyi kâh berber dükkânından kaçarken kâh bir ağacın tepesinde kurtarılmayı beklerken görüyoruz. Neşeli bir serinin ilk halkası olan kitap, çocukları hayat üzerine düşündürmeyi de ihmal etmiyor.
Yokyüzler ile fantastik
bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Tudem Edebiyat, bilimkurgu ve fantastiğin iç içe geçtiği yepyeni bir seriyi okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
Usta yazar Habib Bektaş'ın kaleme aldığı “Yokyüzler” serisi, güncel toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımı ve hem eğlendiren hem de sorgulatan kurgusuyla dikkat çekiyor.
Doğayı barbarca tüketmenin zararları üzerine odaklanan serinin ilk kitabı İkiz Gezegenler, okurlarını yeni dünyalara doğru uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Yokyüzler'in ikinci kitabı Karanlıktan Kaçış ise iyi ile kötünün ezeli mücadelesini konu alıyor. 

 
Toplumsal yabancılaşmanın ve büyülü gerçekliğin izinde...
Dünya edebiyatında önemli bir yer edinmiş, eserleri pek çok dile çevrilmiş İtalyan yazar, ressam, şair, gazeteci Dino Buzzati'nin Yedi Ulak adlı kitabı Delidolu etiketiyle raflarda yerini aldı. Yazarın, hikâyelerini bir araya getirdiği ilk kitap olma niteliğini taşıyan Yedi Ulak’ta, 19 hikâye yer alıyor. Sıradanı olağanüstüne çevirmekte usta olan yazar Yedi Ulak’ta edebiyatının en tipik unsurlarını açığa çıkarırken, sıradan insanların dünyasını, onların kurnazlıkları ve kırılganlıklarını, yabancılaşmayı, melankoliyi ve bürokrasiyi ele alıyor, bu motifler üzerine söylenmiş her şeyi başka türlü dile getiriyor.

DiskDünya ile tanışırken
bu rehbere bir göz atın   

Delidolu Yayınları, Terry Pratchett'ın dünya çapında 85 milyonun üzerinde insana ulaşan 41 kitaplık "DiskDünya" dizisini hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Dizinin on ikinci kitabı Cadılar Dışarıda kasım ayında raflarda yerini almışken, Delidolu şimdi de Küçük Tanrılar'ı okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
Henüz DiskDünya evrenine dalmadıysanız ya da Delidolu'nun hızına yetişemeyip hangi kitaptan devam edeceğinizi bilemiyorsanız "
DiskDünya Okuma Rehberi"ne bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Desen Yayınları'ndan farkındalık yaratan eserler   
Desen Yayınları 2018'de resimli ve sessiz kitaplardan grafik romanlara, mangalardan karikatür kitaplarına, her yaştan okura hitap eden, farkındalık yaratan kitaplar yayımlamaya devam edecek. Dünyaca ünlü Fransız çizer Jean-Jacques Sempé'nin kent yaşamının içindeki koşuşturmayı muzip çizgileriyle anlattığı karikatür kitabı Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler, Desen’in mutfağında baskıya hazırlanan kitaplardan biri. 20. yüzyılın başındaki kadın hareketini ele alan Öncü Kadınlar ile tanıdığımız Mary Talbot'un, James Joyce'un kızı Lucia'nın yaşamını konu aldığı Joyce’un Sevgili Kızı, 2018’in öne çıkan grafik romanlarından biri olmaya aday. Latin Amerika edebiyatının önemli yazarlarından Isabel Allende’nin kaleme alıp Ana de Lima’nın resimlediği, hem öykü hem de boyama kitabı olan Porselen Peri ile Germano Zullo’nun yazıp Albertine’in resimlediği ve 2012 yılında New York Times tarafından “En İyi Resimli Kitap” seçilen İncelikli Şeyler, Desen'in 2018 yayın planındaki kitaplar arasında yer alıyor. Desen ayrıca 2018'de okurlarına bir de sürpriz yaparak, İspanyol sanatçı Paco Roca’dan harika bir grafik romanı kitapseverlerle buluşturacak. Birbirinden özel Desen kitaplarıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayın...
Bilin bakalım kim bu yaramaz? 
Mavisel Yener ve Esra İlter Demirbilek imzalı “Mimi’nin Serüvenleri”, dizinin 4. kitabı Kim Bu Yaramaz? ile yola devam ediyor. Kâğıtlardan yıldızlar yapıp gökyüzüne savuran, dans eden dinozorları görebilmek için yağmurun altında yürüyüşe çıkan Mimi, bu kez de komşularının bayramını kutlamak için sürpriz hediyeler hazırlayıp evlerinin kapılarına asıyor. Asıyor asmasına da kimsecikler ona teşekkür etmiyor! Mimi acaba bir şeyleri yanlış yapmış olabilir mi? Her kitabında farklı bir duyguyu ön plana çıkaran sevimli dostumuz, yeni serüveninde paylaşmanın önemini vurgularken hayal kırıklığıyla baş etmenin yollarını arıyor. 


 

Nitelikli liseler için nitelikli kaynaklar
Liseye girişte başarıyı hedefleyenlerin en büyük yardımcısı yine Tudem olacak. Sekizinci sınıflara yönelik Tüm Dersler Soru Bankası ve her derse özel hazırlanan Kazanım Odaklı Soru Bankası kitapları hem öğrendiklerini pekiştirmek hem sınavda başarıyı yakalamak isteyen öğrenciler için tasarlandı.
Devamı...

 
İyi Kitap'ın Aralık 2017 sayısı çıktı!
Okurlarını sekiz yıldır çocuk ve gençlik edebiyatına emek veren yetkin kalemlerle buluşturan İyi Kitap'ın yeni sayısı yayımlandı. Aylık derginin her sayısında çocuk ve gençlik kitaplarına ilişkin inceleme yazıları yer alıyor.
Tudem Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı www.iyikitap.net adresinden okuyabilir, dilerseniz pdf olarak bilgisayarınıza
indirebilirsiniz.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Tudem Yayın Grubu Bültenine üye olun, bültenimiz e-postanıza gelsin.
Sosyal Medyada TUDEM YAYIN GRUBU
Copyright © 2017, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

TUDEM YAYIN GRUBU
1476/1 Sokak No:10/51 35220 Alsancak, Konak / İzmir
Tel: 0(232) 463 46 40 Faks: 0(232) 464 11 73

www.tudem.com

Adres listemizden çıkmak için lütfen tıklayın: unsubscribe from this list  
Liste üyeliği tercihlerini değiştirmek için lütfen tıklayın: update subscription preferences