Resim: Burcu Koçer Oruç
Bahar geldikçe, doğa canlandıkça bir başka bağlanıyoruz kitaplara. Ağaç dallarını saran tomurcuklar misali yeniden çiçek açıyoruz siz değerli okurlarımızla. Havada mis gibi bahar kokusu, içimizde kırlara koşup kitap okuma hevesi...

74 kitabımızı tekrar baskıya gönderdiğimiz mart ayının ardından yeni ayı, merakla yolu gözlenen bahar dönemi kitaplarımızla karşıladık. Dilge Güney'in son romanı İçimdeki Kurbağa, büyüme çağındaki Turna'nın, duygularıyla yüzleşmesinin hoplamalı zıplamalı hikâyesini anlatıyor. Efsane yazar Michael Rosen'ın SEN de OKU için kaleme aldığı ibret dolu masalı Kara Kedi Dehşet, zorbalarla mücadele ederken birlik olmanın önemini vurguluyor. Çok yönlü Fransız sanatçı Mahi Grand'ın elinden çıkan Akademi İçin Bir Rapor, eskiden maymun olan bir adamın anı kırıntılarını takip ederek insanlık yolunda attığı ürkek adımları cesur çizgilerle buluşturuyor. Gazeteci-yazar Barış İnce'nin duayen oyuncu Rutkay Aziz'in tiyatro serüvenini gün yüzüne çıkardığı söyleşi kitabı Sahnede Yaşamak da yine bu ay raflara yerleşiyor.

Bültenimizin öne çıkan diğer önemli satır başları ise şöyle: Geçtiğimiz ay İstanbul'da konuk ettiğimiz İspanyol çizer Paco Roca'nın ödüllü kitabı Ev beyazperdeye uyarlandı. Değerli yazarlarımızdan Güzin Öztürk, 23 Nisan Dünya Kitap Günü için özel bir mesaj kaleme aldı. Bu arada, nisan ayı fuar ve seminer programlarıyla dolup taşıyor! İzmir Kültürpark'ı uzun bir aradan sonra özlediğimiz kitap kokusuyla saracak İZKİTAP Fest, 21. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri derken yine okurlarımızla, eğitimci dostlarımızla bir araya geleceğimiz keyifli bir ay bekliyor bizi. 

Gelecek sayımızda buluşuncaya değin sevgiyle kalın. Mutlu Bayramlar!
Tudem Bahar 2024 Yeni Çıkanlar Kataloğu yine dopdolu!  

Bahar mevsimini yeni yazarlar, merakla yolu gözlenen kitaplar ve okuma kültürüne katkı sunan çok özel koleksiyonlarla karşılamanın heyecanını yaşıyoruz.   

Toprak Işık, ''Zamansızlar'' adını verdiği yeni serisinin ilk halkası Çip Dünya'da gençleri geleceğe götürüyor ve yapay zekâdan nasibini almış insanlığın distopik bir panoramasını çiziyor. Ailemize yeni katılan Altay Öktem, hayata gülen gözlerle bakmamızı sağladığı Kahkaha Kasabası ile gökyüzünü saran kara bulutları güneşin güleç yüzüyle dağıtıyor. Efsane yazar Michael Morpurgo, Kum Adam ile Kaplumbağalar'da hayal ile gerçek arasında gidip gelen, masal tadında bir yaz macerasına dümen çeviriyor. Aytül Akal, Güzin Öztürk, Michael Rosen, Louis Sachar ve çok daha fazlası yepyeni kitaplarıyla bahar aylarını güzelleştirmeye hazırlanıyor.

Kataloğu incelemek için
tıklayın.  
Bursalı okurlarımızla hasret giderdik.

2-10 Mart tarihleri arasında 21'incisi düzenlenen Bursa Kitap Fuarı yine renkli an ve anılara ev sahipliği yaptı.  

Yepyeni kültür ve eğitim kitaplarımızın sergilendiği standımızda, ödüllü yazarlarımızdan Aytül Akal, Miyase Sertbarut, Nuri Kurucu, Sevtap Ayhan, Sümeyra Balıkçı, Toprak Işık ve Tuba Aktaş Deli Bursa ve çevresindeki okurlarıyla bir araya gelme fırsatını yakaladı. 

Çeşitli kültür-sanat etkinlikleriyle programını renklendiren Bursa Kitap Fuarı, gelecek yılın mart ayında yeniden kapılarını açmak üzere okurlara veda etti.  
Tudem yazarları Bahçeşehir Koleji Yaratıcı Yazarlık Festivali'ne konuk oldu.

Bahçeşehir Koleji tarafından bu yıl 7. kez hayata geçirilen Yaratıcı Yazarlık Festivali, ''Çocuk ve Barış'' temasıyla, 9-10 Mart tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşti.

Tudem Yayın Grubu yazarlarından Güldem Şahan ile Seran Demiral'ın eğitmen, Ferda İzbudak Akıncı'nın ise seçici kurul üyesi olarak görev üstlendiği festivale Türkiye'nin dört bir yanından yüzü aşkın Bahçeşehir Koleji öğrencisi katıldı. Bu yılki başlığıyla, savaşın çocuklar üstündeki olumsuz etkilerine dikkat çeken festivalde yarışan öyküler, ilerleyen aylarda yayımlanacak özel bir anı kitabında toplanacak. 
Paco Roca'nın Ev'i şimdi de beyazperdede!

Geçtiğimiz ay İstanbul'da ağırlama şansına eriştiğimiz İspanyol sanatçı Paco Roca'nın beyazperdeye uyarlanan kitaplarına bir yenisi daha ekleniyor. Roca'nın 2020 Eisner Ödüllü grafik romanı EvLa Casa adıyla Álex Montoya tarafından filme çekildi. David Verdaguer, Luis Callejo, Olivia Molina gibi ünlü oyuncuların başrollerini paylaştığı yapımın çekimleri Paco Roca'nın kitabına da esin kaynağı olan evde çekildi. 

Prömiyerini 5 Mart günü Málaga Film Festivali'nde yapan ve En İyi Senaryo, En İyi Orijinal Film Müziği ve İzleyicilerin Seçimi - En İyi Film dallarında ödüle değer görülen La Casa, 1 Mayıs günü İspanya'da vizyona girecek. Filmin Türkiye'deki gösterim tarihi ise henüz netlik kazanmış değil.

La Casa'nın fragmanını izlemek için 
tıklayın.
Aytül Akal ilk kez SEN de OKU için yazdı.

Aytül Akal'ın kaleme aldığı Kitaplarıma Yer Yok, okumaya mesafeli duran çocukları kitapların dünyasına yaklaştıran SEN de OKU koleksiyonundaki yerini aldı.

Akal bu incelikli öyküsünde, okumayı çok seven bir ufaklığın evindeki dağınıklığından bahis açarak bir kitaplığın nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair küçük ama etkili ipuçları sunuyor.
 
Günümüzün ''her şeye sahip'' çocuklarını paylaşma ve yardımlaşma duygularıyla tanıştırmayı önceleyen kitap, sorunları kendi kendilerine çözmeleri ve yapıcı ilişkiler kurmaları için okurları yüreklendiriyor.  
Büyük şefler ve Fransız gastronomisinin belkemiği

Fanny Briant, Emmanuelle Delacomptée ve Christian Regouby'nin ortak imzasını taşıyan Büyük Şefler, Vedat Milor'un Hürriyet Cumartesi ekindeki ''Lezzetli Hayat'' isimli köşesine konuk oldu! 

''Etkileyici çizimlerle anlatılan ve Fransa'nın en büyük mutfaklarında baş döndürücü bir gezintiyi konu alan Büyük Şefler kitabı açıkçası zor bir işi başarmış. Çünkü kitapta tasvir edilen yemeklerde kullanılan birçok ürün, ot ve bileşimin karşılığı Türkçede yok. Yabanmersini veya hindibada olduğu gibi farklı ürünlerin Türkçe karşılığı hep aynı...''

Yazının tamamını okumak için
tıklayın.
21 dilde yayımlanan ''Tılsım'' serisinin dokuzuncu halkası Dalgaların Hâkimi, ABD ile eşzamanlı olarak raflara yerleşti!

Kazu Kibuishi, milyonları bulan Tılsım hayranlarına hafızalara kazınacak epik bir finalle veda etti. 7 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan Dalgaların Hâkimi, gizemli şehirlerden okyanusun derinliklerine uzanan tehlikelerle dolu bir maceraya açılıyor.

Özgün tiplemeleri, sinematografik çizimleri ve sürükleyici temposuyla hem çocuk hem de yetişkin çizgi severlerin beğenisini kazanan ''Tılsım'' serisi büyülü ormanlar, sıradışı yaratıklar, konuşan bilge ağaçlarla çevrelenmiş destansı bir hikâye anlatıyor. 

Hayao Miyazaki'nin eserleriyle yarışacak nitelikteki çizimleriyle eşine az rastlanır bir fantastik evren sunan Tılsım, aylar boyunca New York Times çoksatanlar listesinin zirvesinde yer almış ve pek çok ödüle değer görülmüştü.

Seriyi incelemek için
tıklayın.
 
 
 
 
MART ayında yayımlanan yeni
kitaplarımızı incelemek için
tıklayın.

 
 
MART ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın. 
 
 
 
Bologna Çocuk Kitapları Fuarı'ndayız!

8 Nisan günü kapılarını açacak 61. Bologna Çocuk Kitapları Fuarı için hazırlıklarımızı tamamladık.

Editör ekibimizle birlikte, 11 Nisan tarihine kadar dünyanın farklı ülkelerinden yayıncı, yazar, çizer ve telif ajanslarıyla bir araya gelip yayıncılık dünyasındaki en yeni gelişmeleri yerinde takip etmeyi hedefliyoruz.

Bu büyük kitap buluşmasına 14. kez katılıyor olmanın verdiği heyecanla, Türkçe çocuk edebiyatını yurtdışında başarıyla temsil etmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. 

Fuar izlenimlerimizi bir sonraki bültenimizde okuyabilirsiniz.
 
Hayat sanatla bir başka güzel!

2012'den bu yana her yıl nisan ayının 15'inde kutlanan Dünya Sanat Günü, Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle anılıyor. 

15 Nisan günü müzikle, resimle, sahne gösterileriyle, edebiyatla, kısacası sanatın farklı türleriyle renklenme zamanı! 

Tudem Yayın Grubu olarak biz de bu anlamlı günü, içinden sanat geçen kitaplarımızla kutlayıp size çok özel bir seçki hazırlamak istedik. 

Öyküden romana, resimli kitaptan karikatüre uzanan seçkimizde, hem çocuklar hem de yetişkinler için harika okuma önerileri sunuyoruz.

İçinden sanatın akıp geçtiği kitaplarımızı çok seveceksiniz!

Seçkimizi incelemek için
tıklayın.
İZKİTAP Fest'te buluşalım!

İZKİTAP, festival tadında bir açık hava fuarıyla Kültürpark'a taşınıyor. 19-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek organizasyon, sanatın farklı dallarını kucaklayan rengârenk bir program seçkisi sunuyor.

Kültürpark'ın 9 Eylül ve Lozan kapıları yönünde yer alacak iki ayrı stantla katılım göstereceğimiz festivalde, yazarlarımız da bizlerle birlikte olacak: Asuman Portakal, Aytül Akal, Barış İnce, Dilge Güney, Ferda İzbudak AkıncıGülşen Manisalı, Güzin ÖztürkHanzade Servi, İclal Dikici, Mehmet Atilla, Toprak Işık ve Ümit Mutlu festival boyunca okurlarıyla buluşacak.
 
Bu yıl ilki düzenlenecek olan etkinliğin özellikle pandemiden bu yana Kültürpark'taki kitap fuarından uzak kalan İzmirli kitapseverler tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor.
 
Festivalle ilgili güncel gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. 
Bazı kitapların verdiği tat bir ömür boyu unutulmaz.

Kitaplar, başka kültürlere, hayatlara, hayallere, gidip göremediğimiz yerlere, var olmayan ülkelere açılan penceremiz. Bugüne kadar bir kitap sayfasını çevirmediysen ve kokusunu içine çekmediysen işte o gün bugün. Elini yavaşça rafa uzat ve Alis ile birlikte tavşan deliğine düş ya da Üç Çocuk Bir Öğretmen ile birlikte unutulmaz bir gün yaşa.

''Yazdıklarımı okuduklarıma borçluyum,'' diyor Terry Pratchett. Çocukken uydurduğum hikâyelerde okuduğum kitaplardaki hayal gücünün etkisi çoktu. Bir gün parkta, kaydıraktan kaymak veya salıncakta sallanmaktan sıkılınca, arkadaşlarıma evimizin altından ta Çin'e kadar bir tünel kazdığımı ve o tünelde zamanın farklı işlediğini, her sabah Çin'deki arkadaşlarımı ziyarete gidip geldiğimi anlatmıştım. Bana gerçekten inanmışlardı ve kendi evlerinin altına bir tünel kazmaları için yardım etmemi istemişlerdi. İşte o gün onlara, elimde bir kitap olsaydı onu vermek ve ''Şimdi Çin'e hatta Var Olmayan Ülke'ye bile gidebilirsiniz,'' demek isterdim.

Okurken zihninizde canlanan karakterler, yerler, hayal gücünün insanı şaşkına çeviren zenginliği sayesinde sizi o kitapta yaşamış, sevinmiş, üzülmüş, başarmış, anlamış ve anlaşılmış gibi hissettirir. Gerçekten de öyledir. Kitaplar sizi cesaretlendirir, yalnız olmadığınızı gösterir, heyecanlandırır ve en güzeli de yaratıcılığın o eşsiz ormanında gezintiye çıkarır. Kitaplar tatlıdır ve hatta bazılarının verdiği tat bir ömür boyu unutulmaz. 
 
Her zaman anlatılacak ve okunacak çok şey vardır. Kitaplardan ve okumaktan korkmayın. İnanın bana, okumak; Çin'e tünel kazmak gibi yorucu ve zor değil. Şimdi sakince bakışlarınızı kitaplığa yöneltin ve hangi kitabın sizi davet ettiğine bakın. Derin bir nefes alıp cesaretinizi toplayın. Seçtiğiniz kitabın kapısını aralayın ve bir adım atın. Kitapların büyüleyici dünyasına hoş geldiniz!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaya hazırlandığımız nisan ayında, Atatürk'ü daha iyi anlamak ve anlatmak için iki kıymetli yol göstericimiz var: 

Aytül Akal'ın kaleme aldığı Atatürk Olmak, Mustafa Kemal'in pek çok özelliğini kısa ama akılda kalıcı bir kitaba sığdırırken, büyüyünce Atatürk gibi olmak isteyen bir çocuğun sevimli, samimi ve öğretici öyküsünü anlatıyor. Mavisel Yener'in imzasını taşıyan Atatürk'le Birlikte Düşünelim! ise, Atatürk'ün hayatını, kişiliğini, düşünce dünyasını, devrimlerini, ilkelerini; şiirler, fotoğraflar, anılar, yaratıcılığı tetikleyen etkileşimli sayfalar ve bulmacalar eşliğinde çocuklara sunan, benzersiz bir atölye kitabı olarak karşımıza çıkıyor. 

Kitapları incelemek için
tıklayın. 
Ankara için kitap zamanı!

Ankara Kitap Fuarı, 26 Nisan Cuma günü ATO Congresium'da 20. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 5 Mayıs Pazar akşamına kadar devam edecek fuar, edebiyatseverlere yine dopdolu bir program vadediyor.

Yepyeni kültür ve eğitim kitaplarımızın sergileneceği 513 numaralı standımızda, sevilen yazarlarımızdan Asuman Portakal, Aytül Akal, Figen Gülü, Koray Avcı Çakman, Miyase Sertbarut, Pelin Güneş, Sevtap Ayhan ve Toprak Işık okurlarıyla bir araya gelme fırsatını yakalayacak. 

Fuarla ilgili güncel gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.  
Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri'nde buluşalım!

27 Nisan Cumartesi günü, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) tarafından düzenlenecek Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri'nin 21'incisinde eğitimcilerle bir araya gelmeye hazırlanıyoruz.  

''Yapay Zekâ ile Eğitimin Değişimi'' temasıyla İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü'nde gerçekleştirilecek bu özel organizasyonda, biz de standımızla hazır bulunacağız!

Katılımcılar gün boyunca, alanında uzman, vizyoner konuşmacıların konuk edileceği ana oturumların yanı sıra, eşzamanlı gerçekleştirilecek sunumları da izleyebilecekler.
IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı'nın sponsorları arasındayız!

27 Nisan Cumartesi günü, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından ''Öğrenmeyi Dönüştüren Güç'' başlığı ile düzenlenecek Eğitim Teknolojileri Konferansı'nda öğretmenlerle buluşuyoruz.

Yurt genelinden eğitim teknolojileriyle ilgilenen her branştan öğretmenin, idarecinin ve karar alıcının katılım göstereceği konferansta biz de eğitimin geleceğine kılavuzluk eden Tudem Dijital isimli platformumuzla katılacağız.

Doğuş Üniversitesi'nin Çengelköy yerleşkesinde gerçekleştirilecek konferansta yapılacak sunumlar ve çalıştaylar, teknolojinin etkin kullanımı konusundaki iyi örneklerin ve bu konudaki bilgi ve tecrübelerin paylaşılması hususunda yapıcı bir zemin sunacak.   
 
 
Bir portakal en fazla kaça bölünebilir?

Güzin Öztürk'ün kaleme aldığı Kaça Bölersin?, dolapta kaderine terk edilmiş son portakalı yemek için birbirleriyle yarışan çekirdek bir ailenin deli dolu hikâyesini anlatıyor. 

Tek bir günde ve mekânda geçen bu ağızları sulandıran öykü, renkli karakter tiplemeleri ve komik diyaloglarıyla okuru âdeta bir tiyatro sahnesinin içine çekiyor. 

Adil davranmanın önemi hakkında düşündüren kitap, paylaşma duygusunu bütünleyen hak, ihtiyaç ve istek kavramlarını ise mizahi bir üslupla tartışmaya açıyor. 
İçinizdeki kurbağanın sesine kulak verin!

Dilge Güney'in imzasını taşıyan İçimdeki Kurbağa, büyüme çağındaki Turna'nın, duygularıyla yüzleşmesinin hikâyesi. Bu dönemde sıkça karşılaşılan korku, utanma, kıskançlık, öfke, sevinç gibi duyguları günlük yaşamın sıradan akışı içinde okuruyla tanıştırıyor. 

Abisi, Turna'yı deredeki kurbağa yumurtalarının ''hızlı büyüten meyve'' olduğuna ikna eder ve ona bir tanesini yutturarak kötü bir şaka yapar. Turna, kurbağa yumurtası yuttuğunu öğrendikten sonra içinde bir kurbağanın büyümekte olduğuna inanır.

Artık Turna'nın önemli bir sorunu vardır. Peki, işin sonunda kahramanımız içinde hoplayıp zıplayan davetsiz misafirden kurtulabilecek mi dersiniz?
Sahnede yaşamak dedikleri bu olsa gerek!

Yazar Barış İnce'nin yayıma hazırladığı Sahnede Yaşamak, çağdaş Türk tiyatrosunun dev çınarı Rutkay Aziz'le tiyatro, sanat ve hayat üzerine, gençlere ilham verecek bir söyleşi kitabı.

İlk kez ne zaman sahne tozunu yuttu? Ailesi oyunculuk mesleğini seçmesine nasıl tepki verdi? Hayatının kırılma noktası ne oldu? Barış İnce sordu, ''Tiyatro ölümsüzdür çünkü tiyatro duygularla yaşar,'' diyen Rutkay Aziz yanıtladı. 

Atatürk'ü oynama onuruna erişmiş, onlarca oyun sahnelemiş, nice ödüller almış, binlerce kez sahneye çıkmış bir ustanın sanat yaşamına ayna tutan bu renkli eser, Türk tiyatrosuna yıllarca emek vermiş Aziz'e duyduğumuz sevginin katlanarak artmasını sağlayacak, arşivlik bir çalışma. 
Adı Dehşet olan bir kediye güvenilir mi hiç?

Ödüllü yazar Michael Rosen'ın ibret dolu masalı Kara Kedi Dehşet, zorbalarla mücadele ederken birlik olmanın önemini vurgulayan, ezber bozan bir kitap!

Dehşet'i gören fareler ânında kaçıyor. Hem de her gün! Fakat Dehşet, bu bitimsiz savaşta yeni bir sayfa açmaya hazır: Artık fare yakalamak yok. Savaş sona erdi. Artık barış var! Peki fareler, bu numaracı kediye gerçekten güvenebilir mi?

Çizgi film tadındaki hikâyesiyle SEN de OKU koleksiyonundaki yerini alan bu eğlenceli fabl, ''Birlikten kuvvet doğar'' atasözünü doğrular nitelikteki anlatısı ve çokkatmanlı yapısıyla zorbalara karşı dayanışma ve mücadelenin önemini vurguluyor.
Bulutların arasından el sallayan şu ''davetsiz'' misafir de kim?

Michael Petrowitz'in yazıp Patrick Wirbeleit'in resimlediği Uzaylı Dostum, 13 milyar ışık yılı uzaktan Dünya'ya uzanan bir yolculuğu türlü çeşit oyunla hareketlendiren, gezegenler arası bir macera!

Arkadaşlığın ve yardımlaşmanın gücüyle her sorunun üstesinden gelinebileceğini gösteren bu kovalamacası bol öykü, farklılıkların zenginliğine vurgu yaparak ister Dünyalı ister uzaylı olsun ''Çocuk her yerde çocuktur'' görüşünü destekliyor.

Sürekli homurdanıp duran ''şapşal'' bir köpek, şaşkın bir dondurmacı ve bineni tepetaklak eden süper ötesi bir salıncakla renklenen kitap; eğlenceli anlatısının arka planında bilim, teknoloji, uzay gibi merak uyandırıcı konulara da değiniyor. 
Permakültürü hayata geçirme vakti!

Çocuklara doğa bilinci kazandırma amacıyla hazırlanan ''Gezegenimizi Koruyalım!'' dizisinin yeni halkasında, hayatımızı permakültüre göre nasıl şekillendirebileceğimiz eğlenceli oyunlar ve resimler eşliğinde, sade bir dil kullanılarak anlatılıyor; uygulaması kolay çeşitli yöntemler ve ipuçları veriliyor.

Dünyamızı korumak ve ona iyi bakmak için herkesin kolaylıkla atabileceği adımlar var. Bunlardan biri de permakültürü hayata geçirmek. Permakültür kavramını a'dan z'ye ele alarak çocuklarla tanıştıran bu kitap; ekosistem, geri dönüşüm, tüketimi azaltma, kendi sebzeni yetiştirme gibi konularda akılda kalıcı bilgiler paylaşıyor. 
Amanın! Bu koku da nesi?

Elif Yonat Toğay'ın yazıp Burcu Koçer Oruç'un resimlediği Yaklaşma Pırtlarım, çok ama çok uzaklardan dünyamıza gelen mavi benekli biriyle tanıştırıyor minik okurlarını.

Gezegenimize bir yabancının gözünden bakan bu neşeli öykü, hayvanları doğal ortamlarında resimleyerek beslenme alışkanlıkları ve boşaltım sistemleri hakkında renkli bilgiler veriyor.

Ritmik dili ve ele avuca sığmayan çizimleriyle kıpır kıpır bir anlatı sunan kitap, her okunduğunda bambaşka keşiflere kapı aralayarak ufaklıkları şaşırtmayı başarıyor.  
Öykünün kalbine bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? 

Son yirmi yıldır Syracuse Üniversitesi'ndeki yüksek lisans öğrencilerine Rus öyküsü üzerine ders veren George Saunders, Yağmur Altında Yüzmek isimli çalışmasında iyi bir öyküyü oluşturan elementlerin neler olduğunu anlatıyor. 

Çehov, Turgenyev, Tolstoy ve Gogol'un klasikleşmiş öykülerine eğilen kitaptaki yedi deneme, kurmacanın nasıl işlediğini ele alıyor. Seçilen öyküler aracılığıyla anlatının nasıl işlediğini, bazen neden bir hikâyenin içinde kaldığımızı veya neden ona direndiğimizi ve bir yazarın geliştirmesi gereken temel erdemleri açıklıyor.

Öykü severlerin arşivlerinde mutlaka yer vermek isteyecekleri bu kurmaca dışı eser, sadece iyi bir yazının nasıl işlediğini değil, aynı zamanda okurken zihnin nasıl çalıştığını da derinlemesine inceliyor.
Özgürleşmenin yolu ille de insanlaşmadan mı geçiyor?

Çok yönlü Fransız sanatçı Mahi Grand'ın elinden çıkan Akademi İçin Bir Rapor, etkileyici çizimleri ve göz alıcı renklendirmesiyle okurun zihninde şimşekler çaktıran bir başkalaşım hikâyesi. 

Franz Kafka'nın pek bilinmeyen bir öyküsünden uyarlanan bu çarpıcı grafik roman, eskiden maymun olan bir adamın anı kırıntılarını takip ederek insanlık yolunda attığı ürkek adımları cesur çizgilerle buluşturuyor. 

İnsanın gerçekten isteyince, hele de çıkış yolu bulması buna bağlı olunca, nasıl kolay öğrenebildiğini gösteren kitap; başkalarının boyunduruğu altına girmenin kaçınılmaz sonuçları üstüne ince ince düşündürüyor.
 
 
Farklı zorluk düzeyindeki denemelerle TYT'de fark yaratın!

YKS'nin ilk ayağı olan TYT'de kolaydan zora doğru ilerleyen sistemde denemeler çözmek, hedef odaklı çalışma için bir zorunluluktur. TYT Türkçe, TYT Matematik, TYT Sosyal Bilimler ve TYT Fen Bilimleri Denemeleri bu ihtiyaca yönelik olarak temel düzey, orta düzey ve ileri düzey olmak üzere farklı zorluk düzeylerindeki denemelerden oluşuyor. 

TYT Türkçe ve TYT Matematik Denemeleri'nde her biri 40 soruluk 12 adet, TYT Sosyal Bilimler Denemeleri'nde her biri 25 soruluk 20 adet, TYT Fen Bilimleri Denemeleri'nde ise her biri 20 soruluk 20 adet deneme sınavı yer alıyor. Her bir denemede, hedeften haberdar etme amaçlı, ayrıntılı konu analizi yer alıyor. Tamamı video çözümlü olan denemelerde yer alan mobil optikler, Mobil Analiz uygulaması ile okutulduğunda anında dönüt alınabiliyor. 

TYT'ye Tudem ile hazırlanan, TYT'de fark yaratıyor!

Kitapları incelemek için
tıklayın.
Sarmal sistemli Tüm Dersler Kılavuz Deneme kitaplarıyla başarı tesadüf değil! 

Ortaokulda öğretim programında konular, sarmal düzende ilerliyor. Bu nedenle yeni öğrenmeler, eski öğrenmeler ile birlikte, sarmal bir düzende gerçekleşiyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde hazırlanan Tüm Dersler Kılavuz Denemeler, tam da bu öğrenme düzenine uygun bir kurguyla oluşturuldu. 

5, 6 ve 7. sınıf Tüm Dersler Kılavuz Denemeler, her biri 80 soruluk 8 adet deneme kitapçığından oluşuyor. 

8. sınıf Tüm Dersler Kılavuz Deneme'de ise LGS'ye uygun olarak 10 adet 50 soruluk sözel, 10 adet 40 soruluk sayısal deneme kitapçıkları yer alıyor. 

Her bir denemede, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden, LGS soru tarzına uygun olarak beceri temelli yeni nesil sorular bulunuyor. Ürünlerin arka kapaklarında yer alan kılavuz tablolar, her bir denemenin ayrıntılı konu analizine ait bilgi vererek ölçme değerlendirme sürecine rehberlik ediyor.

Denemelerin ilk sayfasındaki mobil optikler, Mobil Analiz uygulamasıyla okutulduğunda anında dönüt alınabiliyor. 

Tüm Dersler Kılavuz Denemeler, hem ortaokulda başarıyı destekliyor hem de ortaokul öğrencilerini LGS'ye hazırlıyor.

Kitapları incelemek için tıklayın. 
 
 
Yaşadığım 'an'a daha çok önem veriyorum!
 
Yaşanmış hikâyeleri yazıya dökmek hep ilgimi çekmiştir. Birinin tanıklığını almak ve hikâyeyi birinci ağızdan dinlerken, onu grafik roman formunda nasıl yorumlayabileceğimi görmek istiyordum. Yaşanmış bir hikâyeyi grafik roman formatında aktarmak uzun süredir aklımdaydı. Yaşamı deneyimleme biçimlerimizi, hem olumsuz hem de olumlu olaylarla nasıl başa çıktığımızı anlatmak gibi bir arzum vardı. Ve şimdi...

Fabien Toulmé, son kitabı Unutulmazlar ile ilgili merak edilenleri Cumhuriyet Kitap'tan Defne Beköz Beygiret'e
anlattı. 
Grafik romanların tüm unsurlarını kullanarak herkesin okuyabileceği ilginç hikâyeler anlatmaya çalışıyorum.
 
Mart sonunda bir dizi etkinlik düzenlemek için İstanbul'a gelen ünlü İspanyol sanatçı Paco Roca, Litera Edebiyat'tan Aynur Kulak'ın sorularını yanıtladı.
41'inci yılında 41'inci kitapla Diskdünya...

41 kitap boyunca, hatta aradaki yan kitapların da katkısıyla, içinde yaşadığımız dünyanın, bu bedbaht 'Küredünya'nın hemen her kurumunu, her kişisini, her tarihi olgusunu, her sanat akımını, yani işte hemen her şeyini odağına alıp eleştiren, parodileştiren ve parodileştirirken giderek derinleşen bir külliyat var karşımızda. Yüzbinlerce paragraf, milyonlarca sözcük, atmosfere salınmış milyonlarca kahkaha... Dev bir külliyat, tartışma götürmez bir vakıa... 
 
Ümit Mutlu, Diskdünya'nın tamamlanmasına bir kala efsane seriyi ve Türkçedeki yeni kitabı Burunotu'nu 10 Haber okurları için değerlendirdi. 
Normal insanların küçük hikâyelerini seviyorum. İnsanların birçok durumda mağlup olmaya mahkûm olsalar da onurları için mücadele ettiği hikâyeler hoşuma gidiyor. Kaçınılmaz olanla mücadele nostaljik bir hava verir ve bunu severim.
 
Songül Bozacı, Ajandakolik takipçileri için İspanyol çizer Paco Roca ile renkli bir söyleşi gerçekleştirdi. 
Olayların distopik bir atmosferde gerçekleşmesine rağmen Arıların Tarihi'nin bir distopya romanı olduğu söylenemez; çünkü yazar umut kapılarını açık tutmayı ihmal etmiyor.

Toprak Işık, Norveçli yazar Maja Lunde'nin çoksatan romanı Arıların Tarihi'ni Posta Kitap için inceledi.
 Ayşegül Utku Günaydın'ın geçtiğimiz ay İstanbul'da konuk ettiğimiz Paco Roca ile yaptığı söyleşi Sanatatak'ta yayımlandı: Hepimizin hayatına dokunan hikâyeler...

• Ödüllü çizer Paco Roca, BirGün gazetesinden Aslı Uçar Yıldız'ın sorularını yanıtladı: Hepimizin hikâyeleri...

Defne Beköz Beygiret, Damon Galgut'un Türkçedeki son kitabı Domuzların Güzel Çığlıkları'nı Posta Kitap için yorumladı: Travmatik bir zihin.

• Audrey Magee'nin Türkçedeki yeni romanı Yüzleşme, Edebiyat Haber'in manşetlerine yerleşti: Savaşta insan kalabilmek, ölmekten daha zor!

Songül Bozacı, Uçanbalık'ın yeni harikalarından Meşe Ağacındaki Ev'i 10 Haber okurları için mercek altına aldı: Şimdi ve sonsuza kadar...

• Aytül Akal'ın SEN de OKU için yazdığı yeni çalışması Kitaplarıma Yer Yok, Artful Living'in merceği altında: Paylaşmanın önemine dair bir hikâye...

• Diskdünya'nın 39. halkası Burunotu, Boda Kedi'nin radarına takıldı: Diskdünya'da büyük finale bir kala nefesler tutuluyor... 
 
 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @littlekidssociety'ye bu güzel fotoğrafı ve değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 
​Copyright © 2024, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

 
 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.