Resim: Gökçe Yavaş Önal
Sarı sıcaklara merhaba dediğimiz Temmuz ayı bu yıl bayram sevincini de beraberinde getiriyor. Olanca cömertliğiyle parlayan güneş içimizi ısıtırken kitapların serin gölgesinde dinlenmenin keyfi günlerimizi çok daha anlamlı kılıyor. 

Benliğimizi edebiyat rüzgârlarıyla coşturan yaz mevsimi hızla akıp giderken, editöryal ekibimiz güz kataloğumuz için hazırlıklara başladı bile! Daima en iyinin izinden gittiğimiz yolda bize esin kaynağı olan okurlarımızla önümüz hep aydınlık.  

Seksen dört kitabımızı tekrar baskıya gönderdiğimiz yoğun geçen bir ayın ardından yine rengârenk bir bültenle karşınızdayız: Yaz ve deniz temalı kitapları seven, efsanelerin izinde yeni rotalar arayan, aksiyon dolu maceralardan hoşlanan ya da bir nefeste en fazla kitabı okumaya heveslenen çocuklar için oluşturduğumuz yaz okuması seçkilerimiz keşfedilmeyi bekliyor! Ayın ortasında Munzur Kitap Günleri için Tunceli'ye gidiyoruz. George Saunders'ın Aralığın Onu kitabında yer alan ''Örümcek Kafasından Kaçış'' adlı öyküsünden uyarlanan Spiderhead filmi Netflix'te yayına girdi! Öğretmenler İçin Kitap Rehberimizin dokuzuncu edisyonu hazırlandı. 2022-2023 Uçanbalık Kataloğumuz ise matbaadan henüz geldi.

İyi Kitap dergisi özel sayısıyla yine çok konuşulacak. Bugüne dek ele aldığı dosya konularıyla önemli meselelere eğilen İyi Kitap bu sefer ''Kitap Yapma Sanatı''nı odağına alıyor. Kitabı ve nitelikli yayıncılığı dolaysızca masaya yatıran İyi Kitap, çocuk ve gençlik yayıncılığı alanında emek veren yazarından yayıncısına, editöründen edebiyat ajanına birbirinden değerli isimleri konuk ediyor sayfalarında. Ortalama bir dergi hacmini aşan özel sayımızı ilgiyle okuyacağınıza ve arşivinizde mutlaka saklamak isteyeceğinize eminiz. 
 
Son olarak, yaz rehavetine kapılıp da tatile çıkmadan önce Tudem Kitabevlerine uğramayı unutmayın! Kitapsız geçer mi şu uzun tatil günleri? Tabii, yaz okumalarınızı ''Okuma Günlüğü''ne kaydetmeyi atlamamak koşuluyla... 

Ağustos ayında yepyeni haberlerle buluşana değin, sağlıkla kalın!
İyi tatiller!
Mehmet Atilla, Selçuklu gençlerle buluştu!

Ödüllü yazarlarımızdan Mehmet Atilla, 14 Haziran Salı günü, Selçuk Efes Kent Belleği Müzesi'nin ev sahipliğinde, Borsa İstanbul Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yazarın İS KAN DİL adlı romanı üstüne düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Ayşe Yazar üstlendi.

Köy Enstitülerinden eski Bodrum'a anıların canlandığı; Halikarnas Balıkçısı gibi değerli ustaların yâd edildiği etkinlik, türkü dinletisi ile renklendi. Yaz tatili olmasına rağmen yüzü aşkın edebiyatseverin katıldığı Mehmet Atilla söyleşisi, soru cevap oturumu ve imza töreni ile son buldu.
Joan Kim Erkan, Alaçatı'daydı...

Kim Bu'nun yazarı Joan Kim Erkan, 15 Haziran Çarşamba günü, Çeşme Alaçatı'daki Alavya Hotel'de okurlarıyla buluştu.

Tatil için Çeşme'de bulunan kitapseverlerle bir araya gelen Erkan, imza gününde ayrıca, hayatı hakkında merak edilenleri de yanıtladı. 

Delidolu'nun iki dilde eşzamanlı olarak yayımladığı Kim Bu / Lady Who, 1959 yılında Galler'den, önce İstanbul'a sonra Aydın'a yerleşen Joan Kim Erkan'ın Türkiye'deki altmış yıllık hikâyesine odaklanıyor.
George Saunders'ın öyküsünden uyarlanan Spiderhead filmi Netflix'te yayında!

Deney amaçlı verilen ilaçların bazı ''küçük'' yan etkileri olabilir: Mesela delice kahkahalar, saf korku ya da yıldırım aşkı!

George Saunders'ın, 2014 Folio Ödüllü Aralığın Onu kitabında yer alan ''Örümcek Kafasından Kaçış'' adlı öyküsü sarsıcı bir filme uyarlanarak Netflix'te yayınlandı. 

Senaryosunu Deadpool serisinden tanıdığımız Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisinin yazdığı bilimkurgu-gerilim türündeki filmin yönetmenliğini, geçtiğimiz ay vizyona giren Top Gun: Maverick filminin de yönetmen koltuğunda oturan Joseph Kosinski üstlendi.

Son yılların gözde oyuncularından Miles Teller, Chris Hemsworth ve Charles Parnell'ın başrollerini paylaştığı Spiderhead, cezaevinde hükümlülere deney amaçlı verilen bazı ilaçların ''korkunç'' noktalara varabilen yan etkileri üstüne nefes kesici bir hikâye!

Saunders hayranı sinefiller sakın kaçırmasın!
Sakin Ev Alaçatı, Raşel Meseri'nin oje resim sergisine ev sahipliği yaptı!

Yazar kimliğinin yanı sıra resim çalışımlarıyla da tanınan Raşel Meseri'nin oje resimleri, 25-27 Haziran tarihleri arasında Sakin Ev Alaçatı'da sergilendi.

Başta Alaçatı olmak üzere Çeşme'nin pek çok mahallesinden ve İzmir'den sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi renkli dakikalara tanıklık etti.

Raşel Meseri sergi kapsamında, aralarında Delidolu'nun da bulunduğu farklı yayınevlerinden çıkan kitapları için minik bir imza günü de düzenledi.
Kırmızı Ayakkabı, İtalya'da yayımlandı!

Geçtiğimiz yıl, hareketli kitap hakları Danimarka merkezli PIBOCO'ya satılan Kırmızı Ayakkabı şimdi de İtalyancada.

Çiğdem Gündeş ile Mavisu Demirağ'ın ortak imzasını taşıyan kitap, Storie Cucite tarafından La Mia Scarpa Rossa adıyla İtalya'da yayımlandı. 

Dağ tepe dolaşıp sevimli bir çocuğun ayaklarına konan ''oyuncu'' bir ayakkabının izini süren bu eğlenceli öykü, kıpır kıpır anlatımının satır aralarında hayatın özü üstüne düşündürüyor. 

Kırmızı Ayakkabı, ilerleyen aylarda Ürdünlü çocuklarla da buluşacak.  
Romanyalı minikler Dodi Dişdostu'nu çok sevdi!

Elif Yonat Toğay'ın kıpır kıpır anlatımı ve Damla Tutan'ın ele avuca sığmaz resimleriyle dikkat çeken Dodi Dişdostu, Editura Paralela tarafından Povestea lui Didi, periuta de dinti adıyla Romanya'da yayımlandı. 

Dodi Dişdostu, doğadaki hayvan ve bitkilerin birbirleriyle olan ilişkisi üzerinden ağız bakımı ve diş fırçalamanın gerekliliği hakkında farkındalık kazandırıyor.

Dodi'nin maceraları dünya çocuklarıyla buluşmaya devam edecek. 
John Boyne'un yeni romanı geçen ayın en çok okunanları arasında yer aldı!

Çizgili Pijamalı Çocuk'tan tanıdığımız John Boyne'un kalemini zirve noktasına tırmandıran Gökyüzüne Uzanan Merdiven, Haziran ayının en çok satan kitapları arasında yer aldı. 

Emili İlemre'nin Türkçeleştirdiği roman, başkalarının hikâyelerini avlayarak kendine mâl eden saplantılı bir yazarın portresini çiziyor.

Yayıncılık dünyasının dinamiklerini anlamak adına çok değerli paylaşımlarda bulunan John Boyne bu kitabında; hırsları, zaafları ve bastırılmış arzuları uğruna yıldızı bir anda parlayan veya ışık hızında sönen yazarların çalkantılı hayatlarından, ışıltılı ama bir o kadar da samimiyetsiz manzaralar sunuyor.
2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırız!

Tudem Yayın Grubu olarak, değişen eğitim yaklaşımları ve farklılaşan öğrenci profili doğrultusunda hazırladığımız yepyeni eğitim yayınlarımızla 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırız. Tudem Eğitim, BlokTest ve BilgiKüpü markalarımızla, öğrencilerin ihtiyacını, seviyesini ve öğretim programlarını esas alarak hazırladığımız yayınlar ve öğretmenlerimize sunduğumuz teknoloji destekli zengin içeriklerle her zamanki gibi en iyiyi hedefledik.

İlkokul Eğitim Kataloğumuzu incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için tıklayın

Ortaokul Eğitim Kataloğumuzu incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için
tıklayın
Öğretmenler İçin Kitap Rehberi yenilendi!

İlkokul ve ortaokul öğretmenleri için bu yıl dokuzuncu edisyonunu hazırladığımız Öğretmenler İçin Kitap Rehberi; Tudem Edebiyat, Uçanbalık, Delidolu ve Desen markalarımızdan çıkan yeni kitaplarımızın rehber sayfalarının eklenmesiyle daha da büyüdü, zenginleşti.
 
Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu rehber, öğretmenlere özel içeriğiyle, Tudem Yayın Grubu koleksiyonundaki kitaplara ayna tutan, onları kapsamlı şekilde tanıtan ve içeriklerine dair soru ve etkinlikler sunan benzersiz bir başvuru kaynağı. 

Bu rehberde neler var?

486 Kitap
Tudem Yayın Grubu'nun; Tudem Edebiyat, Uçanbalık, Desen ve Delidolu alt markalarından çıkan 486 kitabın künyesi, etiketi, kapsamlı özeti ve öne çıkan özellikleri var.
 
132 Yazar
Tudem Yayın Grubu ailesindeki Türk-yabancı 132 yazarın özgeçmişi, edebî kişiliklerini yansıtan yazılar ve onlarla yapılmış mini söyleşiler var.
 
Etkinlik Alternatifleri
Öğretmenlerin sınıfta öğrencilerine bizzat yöneltebileceği, düşündürücü, irdeleyici, okuduğunu pekiştirmeye dayalı tartışma ve araştırma sorularının yanı sıra, sınıfta ya da sınıf dışında hayata geçirilebilecek birbirinden yaratıcı ve eğlenceli etkinlikler var.

Öğretmenler İçin Kitap Rehberi'nde, Tudem'in koleksiyonunda yer alan kitapların büyük bir kısmını bulmak mümkün. Bunların bazıları çoksatan, son yıllara damgasını vurmuş ve artık kültleşmiş eserler; bir kısmı ise nispeten daha az tanınan, hak ettiğinden daha az değerlendirilmiş kitaplar. Fakat her birinin ortak özelliği, öğrencilerin dil ve sanat alanındaki gelişimlerine destek olmaları, onlara okuma sevgisi aşılamaları.

Kolay kullanım özelliğiyle de fark yaratıyor...
Sade ve kolay okunur bir tasarım benimseyen Kitap Rehberi'nin girişindeki yazar ve kitap dizini sayesinde, öğretmenler aradıkları kitabı zorlanmadan bulabiliyor. Yazar adlarına göre alfabetik bir düzende ilerleyen rehber sayfaları ise okur dostu tasarımıyla, aranan bilgiye erişimi kolaylaştırıyor.

Kitap Rehberi'nin, öğrencilere yeni ufuklar açması, onları hayatla ve edebiyatla buluşturması dileğiyle...

Öğretmenler İçin Kitap Rehberi'ni ayrıntılı olarak incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için tıklayın
 
 
 
HAZİRAN ayında yayımlanan yeni kitaplarımızı
incelemek için
tıklayın.

 
 
HAZİRAN ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın.
 
 
 
Munzur Kitap Günleri'ndeyiz!

13-20 Temmuz tarihleri arasında, Tunceli Belediyesi ve YAYKOOP işbirliğiyle hayata geçirilecek Munzur Kitap Günleri'ne katılmaya hazırlanıyoruz.

''Kitapla Yaşa, Kitapla Yaşat!'' temasıyla ilk kez düzenlenecek bu büyük buluşmaya, sevilen yazarlarımızdan Ferda İzbudak Akıncı da konuk olacak. 

Yeraltı Çarşısı Üstü - Belediye Önü'nde açılacak standımızda okurlarıyla bir araya gelecek olan yazarımız aynı zamanda fuar alanında ''Hikâyeler, Masallar, Romanlar nasıl doğar? Nasıl kitap olur?'' başlıklı bir de söyleşi gerçekleştirecek.

Fuar hakkında ayrıntılı bilgi için Dersim Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
Issız Adanın Kralı animasyon filme uyarlanıyor!

İngiliz Çocuk Edebiyatı Elçisi, efsanevi yazar Michael Morpurgo'nun çoksatan Issız Adanın Kralı isimli romanı animasyon film olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 

Senaryosunu bir başka sevilen yazarımız Frank Cottrell Boyce'un kaleme aldığı filmin yönetmenliğini, Neil Boyle ve Kirk Hendry üstleniyor. 

Issız Adanın Kralı, kültür ve dil sınırlarının yok edildiği, sıra dışı dostlukların kurulduğu modern bir ıssız ada hikâyesi anlatıyor. 

Sally Hawkins, Cillian Murphy, Ken Watanabe gibi ünlü isimlerin sesleriyle hayat verecekleri
filmin 2022 sonunda gösterime girmesi planlanıyor.

Gelişimleri yine bu satırlardan paylaşmaya devam edeceğiz.
2022-2023 Uçanbalık Yayın Kataloğu çıktı!

2-7 yaş arası çocukları nitelikli eğitim ve okuma kitaplarıyla buluşturan Uçanbalık Yayın Kataloğu, Uçanbalık Eğitim ve Uçanbalık Kültür olmak üzere iki ayrı başlıkta toplanıyor.  

Uçanbalık Eğitim, sezonu yepyeni bir eğitim kitabıyla karşılamaya hazırlanıyor. Erken öğrenme çağındaki çocukların gerçek fotoğraflar ve renkli çizimlerden oluşan kitaplara ilgi gösterdiği bilimsel bir temele dayanıyor. Bundan hareketle; 30x29 cm ebatlarında, 180 sayfa çek-kopar özelliğinde hazırlanan 24+ İlk Etkinlik Kitabım, kavram posteri ve 111 adet çıkartmanın yanı sıra bilgilendirici ve eğlenceli sayfalarıyla miniklerin günlük yaşamda yeni beceriler kazanmasına rehberlik ediyor.

STEMA Erken Öğrenme Seti, okul öncesi dönemindeki çocukları düşünmeye, tasarlamaya, sorgulamaya ve üretmeye davet ederken, 17 parçalık Ana Sınıfı Seti, hayal gücünü harekete geçiren, merak uyandıran sayfalarıyla çocukların odaklanma yeteneğini geliştiriyor. 20 parçadan oluşan 60+ Erken Öğrenme Seti ise çocukları incelemeye, üretmeye ve düşünmeye yönlendiriyor. Uçanbalık 36+ Erken Öğrenme Seti özel ebadı ve tasarımıyla ilgili yaş grubundaki çocukların öğrenme süreçlerine katkıda bulunurken, 20 parçalık 48+ Erken Öğrenme Seti de 23,5x33 cm'lik geniş sayfalarıyla çocukları bulmaya, keşfetmeye ve öğrenmeye yüreklendiriyor.

Uçanbalık Kültür, masaldan öyküye, tiyatrodan şiire uzanan geniş yelpazedeki kitaplarıyla çocukların okuma ve keşfetme serüvenine eşlik etmeyi sürdürüyor.

Hayvanların insanlar hakkındaki düşüncelerinden yola çıkarak bambaşka bir arayış öyküsü sunan Panço Kendine İnsan Arıyor; şiirsel anlatımı ve masalsı görselleriyle insanın hem doğa ile kurduğu ilişkiyi hem de kendinden olmayana karşı tutumunu ele alan Balinalar Aramızda; oyunu, arkadaşlığın temeli sayan bir anlayıştan beslenen Arkadaşım Beni Bekliyor Uçanbalık Kültür markasının bu sezon öne çıkan kitaplarından. Ayrıca diş sağlığı ve bakımının önemini eğlenceli bir öykü aracılığıyla aktaran Dodi'nin yeni sabun arkadaşı Misi Misgibi de yine yılın güzelliklerinden.

Uçanbalık Yayınları'na ait 200'den fazla eserin yer aldığı bu katalogda her kitabın ve serinin özeti, erken öğrenme programına uygun kavramlar, temalar ve kitapların hitap ettiği yaş grupları ayrıntılarıyla yer alıyor. Ayrıca çevrim içi de uygulanabilir Uçanbalık Okul Etkinlikleri ve Okul Öncesi İlk Yıllar Programı (PYP) ile ilişkilendirilen Uçanbalık kitap listesi, kataloğu ayrıcalıklı kılan özellikler arasında. 

2022-2023 Uçanbalık Kataloğu'nu ayrıntılı olarak incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için
tıklayın. 
20. Tudem Edebiyat Ödülleri'ne başvurular sürüyor!
 
2003'ten bu yana çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Tudem Edebiyat Ödülleri, 20. yılında çocuk edebiyatı alanında ve roman dalında verilecek.

Türkçe çocuk ve gençlik edebiyatındaki yazınsal üretimi artırmak ve bu alanda emek verenleri yüreklendirmek hedefiyle düzenlenen yarışma, yazdıklarını yayımlatma imkânı arayanlar için de büyük fırsat sunuyor.

2022 yarışmasının seçici kurulunda, Tudem Edebiyat Ödülleri'nde birincilik kazanmış yazarlarımızdan Güzin Öztürk, Hanzade Servi, Koray Avcı Çakman, Mavisel Yener ve Miyase Sertbarut yer alıyor.

Son katılım tarihi 1 Kasım 2022 olan 20. Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye giren eserlerin Nisan 2023'te duyurulması planlanıyor. 

Tudem Yayın Grubu'nun köklü yayıncılık birikiminin en değerli meyvelerinden biri olan Tudem Edebiyat Ödülleri, tarafsız duruşu ve nitelikli eserleri ön plana çıkaran yapısıyla, edebiyat dünyasının önemli referanslarından biri olma özelliği taşıyor.
 
20 yıllık serüveninde resimli kitaptan şiire, tiyatro oyunundan kısa öyküye uzanarak, çocuk ve gençlik edebiyatımızda eksikliği hissedilen edebî türlere eğilmeyi kendine ilke edinen Tudem Edebiyat Ödülleri, gelecek yarışmalarda da yeni keşiflerde bulunmaya devam edecek. 

Şartnameyi incelemek için
tıklayın.
Çocuklar, Tudem Tatil Kitabım'la hem eğlenecek, hem öğrenecek, hem de tatil boyunca kendilerini geliştirecekler!
  
Tudem Eğitim'in, ana sınıfına ve 1. sınıfa geçen çocuklar ile ilkokul öğrencileri için hazırladığı tatil kitapları sayesinde bu yaz çok eğlenceli geçecek. 

Ana sınıfına geçen çocuklar Anaokulu Tatil Kitabım, ilkokul 1. sınıfa geçen çocuklar ise Ana Sınıfı Tatil Kitabım'ın içerdiği keyifli ve eğlenceli aktiviteler, dil becerilerini destekleyen çalışmalar, odaklanmayı kolaylaştıran bölümler, bağlantılarla zenginleşen etkinlikler, merak uyandıran faaliyetler sayesinde yaz tatilinde hem eğlenecek hem öğrenecekler.

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için hazırlanan Tudem Tatil Kitabım ise bilim ve teknolojiden yaratıcı yazmaya, sayıların dünyasından gezelim görelim sayfalarına sunduğu çeşitli içeriklerle tatili eğlenceye dönüştürecek. 

Kitaplarda öğretim programlarına uygun olarak hazırlanmış tekrar testleri, İngilizce gelişimine yönelik yardımcı sayfalar, keyifle okunan öyküler, eğlenceli oyunlar, alıştırmalar ve bulmacalar bulunuyor.

Öğrenciler, Tudem Tatil Kitabım'daki matematik, bilim ve teknoloji, ilkler-buluşlar, doğa, sağlık, tarihsel empati sayfalarından çok şey öğrenebilir, drama-oyun bölümündeki aktivitelerle eğlenebilir, alıştırma-bulmaca ve akıl oyunlarıyla kendilerini geliştirebilir. Ayrıca kitapların sonunda yer alan Tekrar Testleri, öğrencilerin yıl boyunca öğrendikleriyle ilgili tekrar yapmasını ve bilgilerini pekiştirmesini sağlayacak.

Kitapları incelemek için tıklayın
Yaz okumaları listenizi Tudem Kitabevlerine uğramadan tamamlamayın!

Tudem Yayın Grubu, İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak'ta yer alan kitabevleriyle, her yaştan okura rengârenk bir alışveriş deneyimi vadediyor!

Uzman eğitimcilerimiz tarafından özel olarak hazırlanan yeni nesil soru bankaları, deneme sınavı setleri, onbinlerce okura ulaşan edebiyat eserleriyle bin iki yüzü aşkın eğitim ve kültür kitabının aktif olarak satışa sunulduğu Tudem Kitabevleri haftanın altı günü, 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Tudem Kitabevlerinde buluşmak dileğiyle...

Adresler için
tıklayın
 
 
Tatilde kitap okumak gibisi yok!

Bizler için yaz tatili demek, daha çok kitap okumak demek. 

Yaz boyunca çocuklar her yerde kitap okusun, tatillerini kitaplarla renklendirsin istiyoruz. Pek çok öğrenci yaz okuması listelerini hazırladı bile. Kimileri öğretmenlerinin önerdiği, kimileriyse arkadaşlarının mutlaka oku dediği kitapların tadını çıkaracak tatil boyunca. Peki ya henüz karar veremeyenler? Yaz tatili kitapsız olur mu hiç? Hayalden kaleler kurmadan, dünyanın en komik adamı Mort Ziff ile tanışmadan ya da neşe dolu bir yaz kampının tadını çıkarmadan geçer mi şu uzun tatil günleri?

Bu yaz, hayallerimiz her zamanki gibi yine sınır tanımayacak! Gelin tatilde de kitapların serin gölgesine sığınalım ve edebiyatın dinginleştirici etkisi ile doyasıya bir yaz yaşayalım.

Hafızalarda yer eden o unutulmaz yaz tatillerini anımsatacak; macera, heyecan ve eğlence dolu muhteşem yaz kitapları seçkimize göz atmak için
tıklayın.

#TatildeKitapOkumakGibisiYok
İkiz Gezginler'le serüven dolu bir yaz tatili!

Efsaneler dünyasının kralı Zeus, Güneş'e neden öfkelendi?
İstanbul'un hangi semti bir zamanlar ''Körler Ülkesi'' olarak anılırdı?
Akha'lılar Troya'yı ele geçirebilmek için nasıl bir oyun oynadılar?
Kral Midas'ın eşek kulaklarının sırrı ne?
8500 yaşındaki bir iskelet nasıl hâlen konuşabiliyor?

Efsaneler canlanıyor, çocuklar İkiz Gezginler'in izinde olağanüstü maceralar yaşıyor. Peri ve Ege ile birlikte kültürel mirasımızı keşfetmeye koyulan okurlar, Antik Çağ'dan günümüze uzanan, yanıtı pek dillendirilmeyen gizemli soruların izini sürüyor. 
 
Arkeolog yazar Betül Avunç'un Anadolu'nun tarihsel mirasını gelecek kuşaklara tanıtmak, çocuklara arkeolojiyi ve mitolojiyi sevdirmek amacıyla kaleme aldığı beş kitaplık ''İkiz Gezginler'' serisi her yaştan okurun ilgisini çekecek güçlü kurgusuyla hayalin gerçekle buluştuğu renkli serüvenler vadediyor.
 
''İkiz Gezginler'' serisini incelemek için tıklayın.
Tılsım efsanesi keşfedilmeyi bekliyor!

Kazu Kibuishi'nin, yirmiden fazla dilde yayımlanan ''Tılsım'' serisi, iyiyle kötünün amansız mücadelesini eşi benzeri görülmemiş bir fantastik maceraya dönüştürüyor.

Özgün tiplemeleri, sinematografik çizimleri ve sürükleyici temposuyla fark yaratan ''Tılsım'' kitapları, büyülü ormanlar, sıra dışı yaratıklar, konuşan bilge ağaçlarla bezeli büyülü hikâyesinin satır aralarında; iktidar, bilinç ve mücadele ile ilgili önemli paylaşımlarda bulunuyor.

Çizgi roman severlerin ellerinden bırakamadıkları, uzun süre New York Times çoksatanlar listesinin zirvesinde yer alan ''Tılsım'' serisi, aynı zamanda pek çok ödülün de sahibi.  

''Tılsım'' serisi için tıklayın
Yaz tatili Tom Gates'in muhteşem günlükleriyle çok eğlenceli geçecek!

Şaşırtıcı yetenekleri, muhteşem bahaneleri ve özel sürprizleriyle çocukları ''HARİKA'' dünyasına davet eden Tom, uzun yaz günlerine neşe ve hareket katacak rengârenk günlükleriyle, tatilde zamanı dolu dolu geçirmenin yollarını paylaşıyor.  

Folyodan örümcek yapma, pipet karalaması, muz karikatürü, çizgi roman dosyası hazırlama veya kâğıttan uçak katlama kulağa nasıl geliyor? Peki ya tost çizimleri? Bir de yapışkanlı not kâğıtlarından parmak sineması var tabii. Ebeveynlerle birlikte hazırlanacak efsane bir uçurtmaya ya da duvarları süsleyecek renkli bir canavar zincirine ne demeli?

Yaratıcı etkinlik ve çizim sayfalarıyla okurlarını serinin kitaplarıyla daha da bütünleştiren Tom Gates, her serüveninde akıllara durgunluk verecek sürpriz buluşlar geliştirme konusunda kendini aşıyor ve çocukları mutlu etmeyi başarıyor.

''Tom Gates''in günlüklerini keşfetmek için tıklayın
Bakalım bu tatilde en fazla kitabı hangi çocuk okuyacak?

Yaz sıcaklarında uzun kitap cümlelerine odaklanamayan, hacimli kitapların içine balıklama dalamayan çocuklar için harika bir önerimiz var: ''SEN de OKU'' koleksiyonu!

Sözcüklere mesafeli duran çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturan ''SEN de OKU'' koleksiyonu, okumayı kolaylaştıran metinsel ve fiziksel özelliklere sahip, ilgi çekici güncel konulara ve temalara değinen resimli kitaplardan oluşuyor.

İlk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunan koleksiyon, ilgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi bilgileri sayesinde, çocuklarına uygun kitap seçiminde kararsız kalan ebeveynlere kılavuzluk ediyor.

Yaz tatilinde doyasıya kitap okumak isteyen çocuklar için önerimizdir. 

''SEN de OKU'' koleksiyonu için
tıklayın
Bu yaz gülümsetme sırası çocuklarda!

Gülümse, Kardeşim ve Ben, Haydi Biraz Cesaret ve Hayaletler gibi bol ödüllü kitaplarından tanıdığımız Amerikalı çizgi roman sanatçısı Raina Telgemeier, yaz tatilinde çocukları kendi çizgi roman serüvenini yaşamaya çağırıyor.

Sanatçının, ''Bir çizgi roman yaratmak için neler gerekir?'' sorusundan yola çıkarak hazırladığı Sen de Gülümse, kendi hikâyesini kâğıda dökmek isteyenlere yol gösterecek çeşitli ipuçları, küçük hileler ve ilham verici tüyolarla dolu, rengârenk bir kılavuz kitap olma özelliği taşıyor.

Çizgi roman yaratma sürecini, beş ayrı bölümde, kendi kitapları üzerinden etkileşimli bir anlatımla açıklayan Raina Telgemeier, bu kez gülümsetme işini okurlarına bırakıyor ve onları hayal güçlerini konuşturmaya davet ediyor.    

Tatil uzun, yaratıcılığın sınırı yok! Bu kitabı okumayı bitiren çocuklar, kalemi kâğıdı eline aldığında kitap amacına ulaşmış demektir. Bu yaz GÜLÜMSETME sırası çocuklarda!

Raina Telgemeier'ın kitaplarını incelemek için
tıklayın
Yaz tatilinde herkesin bir Akıl Fikir Kitabı olmalı!

Aygül Bahar Yılmaz'ın yazıp Güneş Bloedorn'un resimlediği Akıl Fikir Kitabım, çocukların yaratıcılığını geliştirip onları sürekli yeni şeyler üretmeye teşvik eden, etkileşimli bir başvuru kaynağı. Her sayfası ayrı bir keşif ve farklı bir deneyim sunan bu etkinlik kitabı, merak duygusunu tetikleyici yönergeleriyle küçüklerin hayal güçlerini zenginleştiriyor, bakış açılarını çeşitlendiriyor. Özgün içeriğiyle fark yaratan Akıl Fikir Kitabım, bilimden sanata, tarihten teknolojiye onlarca farklı konu üzerine düşünmeye, araştırmaya, tasarlamaya, yazmaya, çizmeye ve hatta karalamaya davet ediyor.

Tatilde zamanın nasıl geçtiği anlaşılmayacak!

Yaratıcı düşünme etkinlikleriyle dolup taşan Akıl Fikir Kitabım, müzik aleti icat etmekten uzayda araştırma gezisi yapmaya uzanan seçkisiyle çocukların ilgi alanlarına seslenen zengin bir içerik sunuyor. Parkta, bahçede, vapurda, otobüste, plajda, kısacası her yerde ve her çantada yer edinecek bu eğlenceli kitap, hayal gücünün sınırlarını zorlamaya çağırıyor. 

Akıl Fikir Kitabım için tıklayın
Çocuklar, tatilde okudukları kitapları yıllar boyunca hatırlayacak!

Çocukların okudukları kitapları kayıt altına alabilmeleri için harika bir önerimiz var: Kitap Günlüğüm

Kitap en iyi arkadaştır derler. Şüphesiz, öyle. Okumak, bambaşka yerlere götürür, yeni keşiflere dümen kırar kitapseverlerin hayal dünyasında. Peki, ya okuyarak gezdiklerinizi, gördüklerinizi, hissettiklerinizi paylaşmak? Okunan kitabın yaşattığı duyguları geleceğe anı olarak bırakmak...

İşte tam da bu noktada Kitap Günlüğüm, bu eksikliği gidermeyi; çocukların yeni sırdaşı, can yoldaşı, hatta yol göstericisi olmayı vadediyor. Tam da yaz okumaları listesini oluşturdukları bugünlerde tüm kitap kurtlarına hararetle önerilir. 

Kitap Günlüğüm için
tıklayın
Fareli köyün düzenbazları iş başında!

Hayalî evrenlerin azametli mucidi Sör Terry Pratchett'ın benzersiz yaratımı ''Diskdünya''nın yirmi sekizinci halkası olan Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri; efsanevi Fareli Köyün Kavalcısı masalını parodileştiren, Carnegie Madalyalı bir başyapıt.

Sadece Diskdünya hayranlarının değil, genç okurların da severek hatmedeceği bir kurgu üstüne temellenen bu çağdaş fabl; dünya çapında 100 milyondan fazla satan külliyatın, alt serilerden bağımsız okunabilen tek kitabı. 

İnsanlara mahsus düşünsel yetileri farelere atfederek toplumsal normları sorgulayan bir metne imza atan yazar, yaşam ve varoluş gibi felsefi konuları da parmak ısırtan bir üslupla hicvediyor.
 
 
Melikşah Altuntaş, yaşayan en iyi öykücülerden biri sayılan Man Booker ödüllü George Saunders'ın Arafta adlı romanını değerlendirdi.

Melikşah Altuntaş'ın derinlikli analizinin yanı sıra ''uzun zamandır okuduğum en iyi kitap,'' sözü ve çeviriyle ilgili güzel geribildirimleri Saunders'ın Türkiye'deki yayıncısı olarak bizleri pek mutlu etti. 

Altuntaş'ın kısa sürede yüzbinlere ulaşan videosu, kitapseverler tarafından ilgiyle izlendi, yüzlerce kez paylaşıldı.

Videoyu izlemek için
tıklayın. 
''İkisi de matrak, ikisi de bol gülüşlü, tatlı sohbetli ve çoook yetenekli! Bugün Ajandakolik'te yine çok başarılı iki kadını konuk ediyorum.'' 

Yazar Hilal Gürsu ve çizer Müjde Başkale, Dedemin Sevgilisi isimli kitapları üzerine Ajandakolik'ten Nilüfer Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı:
Dedeler vardır ve sevgilileri de olabilir!
Emek Yurdakul, Toprak Işık'ın yeni romanı Uzayda Bir Mahalle'yi Cumhuriyet Kitap eki için yorumladı: Orada bir bilim var uzakta, gitmesek de görmesek de o bilim bizim bilimimizdir!

• Ayfer Gürdal Ünal, Hilal Gürsu'nun yazıp Müjde Başkale'nin resimlediği Dedemin Sevgilisi'ni Dünya Kitap eki için değerlendirdi: Zevkle akıp giden özgün bir anlatı. 

Emre Erbatur, Dimitris Sotakis'in Büyük Hizmetkâr adlı romanını Edebiyat Haber için inceledi: Eril nevrotik bireyin özgürleşme sorunu.

Mehmet Atilla, İspanyol yazar Marian Izaguirre'nin yeni kitabı Pek Çok Kışın Ardından'ı Cumhuriyet Kitap eki için masaya yatırdı: Yazınsal bir dans!

• 
Songül Bozacı, Coralie Saudo ile Kris di Giacomo ikilisinin Babam Uyumak Bilmiyor ve Babam Yerinde Durmuyor adlı resimli öykülerini Yazıyor Gazetesi'nde tanıttı: Roller değişince...

Paros dergisi, Dimitris Sotakis'in son romanı Büyük Hizmetkâr'ı analiz etti: İki adam ve madalyonun iki yüzü.

Gökçe Yavaş, Pulitzer Ödüllü Amerikan yazar Jean Stafford'ın iki ciltlik Toplu Öyküler'ini Cumhuriyet Kitap eki için yazdı: Jean Stafford'tan merhametli ve tiye alan öyküler!

Artful Living, Fransız çizer Fabien Toulmé'nin sarsıcı grafik romanı İki Yaşam'ı inceledi: Kendini arama yolculuğu...

• Gökçe Yavaş Önal'ın yeni karikatür kitabı Anne Bak!, Ajandakolik'in vitrininde: Anneliğin matrak kitabı.
 
 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @littlekidssociety'nin bu güzel fotoğrafı ve içtenlikli değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 

Bu ''oyunbaz'' kitap kütüphanenize eğlence katacak! 

Kitapları ondan fazla dile çevrilen Norveçli yazar ve çizer Kristin Roskifte'nin imzasını taşıyan Herkesin Öyküsü, birden başlayarak milyara varan sayıda yeryüzü sakinini ağırladığı sayfalarında pek çok gizeme yer veriyor; 7'den 70'e herkese, keyifli bir görsel okuma deneyimi yaşatıyor.


Videoyu izlemek için
tıklayın.  
 
 
İyi Kitap'ın özel sayısı yayında!

İyi Kitap, bu yayın dönemini özel bir sayıyla kapatıyor.

''Kitap Yapma Sanatı'' başlıklı dosya çalışmasıyla çocuk ve gençlik yayıncılığı alanında emek verenleri bir araya getiren İyi Kitap, mutlaka saklanması gereken çok özel bir sayı ile karşımızda! 
 
Tudem Yayın Grubu bünyesinde yayımlanan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı 
www.iyikitap.net
Dergilik ve Magzter üzerinden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İyi Kitap'la ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
 
 
​Copyright © 2022, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.