Resim: Jean-Jacques Sempé
Değerli çizerlerimizden Jean-Jacques Sempé'yi ve yazarlarımızdan Joseph Delaney'i sonsuzluğa uğurladığımız buruk bir ayın ardından, tazelenmiş umutlarla karşıladık hazan mevsimini.

Yaz boyunca sizlere hep daha iyisini sunabilmek için çalıştık, çabaladık. Ve şimdi hasat zamanı!
Okurlarımızla nice anılar biriktirdiğimiz 2022 yazını unutulmayacak hatıralar sandığına kaldırıp, yeni yayın dönemi için hazırlıklarımızı çoktan tamamladık. 

Liseye Tudem kalitesini getirmenin haklı gururunu yaşadığımız bugünlerde öğrencilere ve öğretmenlere yönelik tasarladığımız Tudem Dijital ve Tudem Öğretmen platformlarıyla, dijital değişim döngüsünü sağlam temeller üzerine oturtuyoruz. Anasınıfından liseye uzanan ürün seçkimizle yeni eğitim öğretim yılında yine en güvenilir ve kaliteli olanı arayanların yanındayız.

Eylül ayı, takipçilerimizin uzun süredir yolunu gözlediği yepyeni kitaplarla tatlı bir fırtına koparacak edebiyat çevrelerinde. Güney Afrikalı yazar Damon Galgut'un 2021 Booker Ödülü'nü alan romanı Vaat, Shaun Tan'in yıllar içinde kültleşmiş bir esere dönüşen Uzak'ın eskizlerinden oluşan Uzak Bir Diyardan Eskizler, Mehmet Atilla'nın ''Barış kendiliğinden oluşmaz, onu üretmek gerekir,'' düşüncesiyle yazdığı Hayal Rüzgârları, Louis Sachar'ın kahkaha tufanı Yamuk Okul serisinin ilk halkası ve çok daha fazlası önümüzdeki günlerde raflarda olacak. Tabii bir de yazar ailemize yeni katılan Dilge Güney'in gençlik romanı 1 GB Adalet var... 

Bu ayki bültenimiz her zamanki gibi yine dopdolu. Eğitim Yayınları Koordinatörümüz Pınar Camal, Tudem'in eğitim yayınlarındaki yenilikçi çalışmalarını anlattı. Güz 2022 Yeni Çıkanlar Kataloğumuz ile güncellenen Etkinlik Rehberimiz keşfedilmeyi bekliyor. BlokTest 1. Sınıf Yeni Nesil Okuma Yazma Setimizle okuma yazmayı öğrenmek de öğretmek de artık çok kolaylaşıyor. Yazarlarımızdan Prof. Dr. Sedat Sever 26 Eylül'de 90.'sını kutlayacağımız Dil Bayramı üstüne kalem oynattı. Kadıköy Çizgi Festivali'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşmak için geri sayıma başladık bile. Bu arada, okula dönüş alışverişine çıkarken Tudem kitabevlerine uğramayı sakın unutmayın. Üstelik kitabevlerimiz Eylül ayı boyunca pazar günleri de açık!

Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileriz. 
Ekim sayımızda görüşünceye değin, sağlıkla ve kitaplarla kalın. 
Sempé'ye veda...

İncecik çizgileriyle hem gözlerimize hem de ruhumuza hitap etmeyi başaran ünlü Fransız karikatürist Jean-Jacques Sempé, 11 Ağustos Perşembe akşamı hayata veda etti.

Nesilden nesile ulaşan çoksatan kitapları ve sansasyonel karikatür çalışmalarının yanı sıra New York Times, Paris Match, New Yorker gibi gazete ve dergilere yaptığı çarpıcı çizimleriyle tanınan Sempé 89 yaşındaydı. 

Sempé'nin çizgilerle ördüğü büyülü sanat dünyası sonsuza dek yaşayacak.
Yedinci oğlun yedinci oğlu Tom yetim kaldı.

Şiirsel anlatımıyla korku edebiyatında bir başyapıta dönüşen ''Wardstone Günlükleri'' serisinin yaratıcısı Joseph Delaney, 16 Ağustos Salı günü yaşama gözlerini yumdu.

Ülkemizde geniş bir hayran kitlesi bulunan 77 yaşındaki yazar kanserle mücadele ediyordu.

30 dilde yayımlanarak dünya çapında 5 milyona yakın okura ulaşan ve sayısız ödülle başarısı tescillenen ''Wardstone Günlükleri'', 2014 yılında Yedinci Oğul adıyla Hollywood tarafından beyazperdeye de uyarlanmış ve ses getirmişti.

Yazın serüveni boyunca kalemini daima kötülükle savaşmak için kullanan büyük ustayı unutmayacağız.

Hayaletin Çırağı kitabında Alice'in de dediği gibi: ''Sensiz hiçbir şey aynı olmayacak.''

Hoşça kal karanlıkların azametli savaşçısı!
Eğitimin geleceği Tudem Dijital'de!
tudemdijital.com yayında!

tudemdijital.com Hibrit Eğitim Modeliyle öğretmenin hayatını kolaylaştırıyor; Tudem kalitesini teknolojinin gücüyle buluşturuyor!

Tudem bayilerinden ücretsiz aktivasyon kodu alan öğretmenler tudemdijital.com'u hemen kullanmaya başlıyor; interaktif içeriğe sınırsız erişim sağlıyor.

tudemdijital.com'a giriş yapan öğretmenler, akıllı dijital asistan AKAS uygulamasını ister cihazına indirerek ister online olarak kullanabiliyor! AKAS'ı kullanan öğretmenler, kitap içeriklerini akıllı tahtaya veya ekrana hızlıca yansıtabiliyor; interaktif çalışmalar yapabiliyor.  

tudemdijital.com sayesinde Aktif Ödev vermek artık çok kolay!

Aktif Ödev Sistemini kullanan öğretmenler;
- Yönetim paneline hızlı giriş,
- Online ödev takip sistemine erişim,
- Öğrenci kazanım raporlarını görüntüleme,
- Kurs/sınıf ve okul istatistiklerini değerlendirme,
- Akıllı tahta uygulamalarını kullanma,
- Video çözümlerine ulaşma...
olanağı buluyor. 

Aktif Ödev Sistemini kullanan öğretmenler, soruların video çözümlerini göstererek öğrencilerin farklı çözüm tekniklerini öğrenmesini sağlıyor.

Aktif Ödev Sistemini kullanan öğrenciler ise, Online Optik Form aracılığıyla Ödev Çözüm Sayfasına kolayca erişebiliyor.

Öğretmen ve öğrenciler, tudemdijital.com üzerinden Mobil Analiz uygulamasına kolayca ulaşabiliyor.

Sistem üstünden mobil optiklerini kendileri okutup sonuçlarını hızlıca görüntüleyebiliyor, soruların video çözümlerini izleyebiliyor.

Siteyi incelemek için tıklayın.
Tanıtım videosunu izlemek için tıklayın
Etkinlik Rehberimiz yenilendi!

Tudem Yayın Grubu olarak, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin beklentilerini, dönütlerini dikkate alarak her yıl güncellediğimiz ve geliştirdiğimiz Etkinlik Rehberimizle okullarda çok boyutlu etkinliklerin gerçekleştirilmesine öncülük ettik.   

Çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasında etkinlikler büyük bir önem taşıyor. Bundan hareketle, yazar ve çizer dostlarımızla işbirliği yapıp etkinlik çeşitliliğimizi devamlı artırıyor; öğrencilere sanatın binbir rengiyle tanışacakları kültürel ve sosyal ortamlar yaratmaya çabalıyoruz. 

Çevrimiçi etkinlikler sayesinde uzaklar yakınlaşıyor...
Pandemi koşulları, klasik okul etkinliği anlayışını yeniden tanımladı, şekillendirdi. Yazarlar ve çizerler tek bir oturumla yüzlerce çocuğa aynı anda seslenebilme olanağı buldu. Uzaklar yakınlaştı; aynı gün içerisinde farklı il, ilçe ve hatta köylerdeki çocuklarla bir araya gelebilmek mümkün oldu. 2022 baharında yüz yüze etkinliklere dönüş başlasa da çevrimiçi etkinliklerin önümüzdeki yıllarda artarak süreceğini ve mesafeleri kısaltmak adına önemli bir misyonu üstleneceğini öngörüyoruz. 

Kullanım kolaylığı! 
Yeni Etkinlik Rehberimizde, okul öncesinden ortaokula, hepsi hem çevrimiçi hem yüz yüze de uygulanabilir, toplam 84 etkinlik yer alıyor. 7 yeni etkinlikle renklenen rehberimizde dedektiflik atölyesinden yaratıcı düşünme oyununa, eğlenceli deneyden kent eğitimine uzanan onlarca farklı etkinlik, çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturmak için okulların davetini bekliyor. 


Etkinlik Rehberimizi ayrıntılı olarak incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için tıklayın
Diskdünya'nın 29. kitabı ilk kez Türkçede!

Hayalî evrenlerin azametli mucidi Sör Terry Pratchett'ın benzersiz yaratımı ''Diskdünya''nın ilk kez Türkçeye çevrilen yirmi dokuzuncu kitabı Gece Bekçileri, kadim kent Ankh-Morpork'un geçmişini, şimdisini ama hepsinden ötesi geleceğini tehdit eden cani bir katilin ensesinde, devrimci bir zamansal paradoks hikâyesi anlatıyor.

Dünya çapında 100 milyonun üzerinde satan külliyatın en karanlık serüvenlerinden biri olarak anılabilecek roman, ''Bekçiler'' alt serisinin de altıncı halkası.
 
Pratchett, devrimler tarihine saygı duruşunda bulunduğu satırlarında, sürekli tekerrür eden tarihî olguları derinlemesine irdeliyor, devrimlerin gerekliliği, gerçekliği ve kalıcılığı üstüne zihnimizi soru işaretleriyle dolduruyor.
Sıkı dostlar Riko ve Oskar'ın maceraları bu kez set hâlinde okurun karşısında!

Ödüllü Alman yazar Andreas Steinhöfel'in klasikleşen serisi ''Riko ve Oskar'', beş kitaplık özel bir setle raflardaki yerini alıyor. 

Ezelî ve ebedî dostluklarıyla ezberleri bozan iki kafadarın birbirinden sürükleyici beş ayrı macerasına yer veren set, polisiye filmlere şapka çıkartan çok katmanlı kurgusuyla merak duygumuzu körüklemekten vazgeçmiyor. 

Otuzdan fazla dile çevrilerek hem çocukların hem de yetişkinlerin gönlünü çelen ''Riko ve Oskar'' kitapları, Peter Schössow'un karakteristik resimleriyle anlatısını güçlendiriyor.

Farklılıkların zenginliğine yaptığı vurguyla öne çıkan seri, derin yetenekli Riko ile can dostu Oskar'ın sınır tanımaz arkadaşlıkları etrafında gelişen curcunalı ve bol kovalamacalı maceraları konu ediniyor. 
Dikili Kitap Günleri'nin ardından...

Sevilen yazarlarımızdan Ferda İzbudak Akıncı, geçtiğimiz ay İzmir Dikili Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Dikili Kitap Günleri'nin konukları arasındaydı.

Kendisinden bu keyifli kitap buluşmasına dair izlenimlerini aldık: ''Dikili'den 'Kitap Günleri' geçti. Kitabın geçerken dokunduğu yerler değişir. Bu tür buluşmalar önemlidir. 1. Dikili Kitap Günleri'ni, Dikili Emek ve Kültür Festivali izledi. 36. festivalmiş bu yıl yapılan. Ben, nesnel, bilimsel eleştirinin edebiyatımızdaki en önemli temsilcisi Asım Bezirci'yi Dikili'de yapılan bu festivallerden birinde dinlemiş ve kitaplarını okumuştum. İyi ki onu tanımışım. Onu okumasam Belinski'yi anlayabilir miydim? Cumhuriyet gazetesindeki yazılarını merakla beklediğim Mustafa Ekmekçi'yi de Dikili'de dinleme fırsatı bulmuştum. Dikilili olmama karşın, benim kitaplarımla da pek çok insan ilk kez 1. Dikili Kitap Günleri'nde tanıştı. Ardımda tutkun olduğum o eşsiz günbatımı, Dikili'nin, Ege'nin altın kumsallarını, pırıl pırıl denizini, gemilerini, balıklarını, çocuklarını ve verimli ovalarını anlattığım Su Masalları'nı, Rüzgâr Masalları'nı, Kapıdaki Kadın'ı, Bergamalı Simo'yu ve  daha pek çok kitabımı keyifle imzaladım. Sevgiyle...''
 
 
 
AĞUSTOS ayında yayımlanan yeni kitaplarımızı
incelemek için
tıklayın.

 
 
AĞUSTOS ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın.
 
 
 
2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırız!

Tudem Yayın Grubu olarak, değişen eğitim yaklaşımları ve farklılaşan öğrenci profili doğrultusunda hazırladığımız yepyeni eğitim yayınlarımızla 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırız. Uçanbalık Eğitim, Tudem Eğitim, BlokTest ve BilgiKüpü markalarımızla, öğrencilerin ihtiyacını, seviyesini ve öğretim programlarını esas alarak hazırladığımız yayınlar ve öğretmenlerimize sunduğumuz teknoloji destekli zengin içeriklerle her zamanki gibi en iyiyi hedefledik.

Uçanbalık Eğitim Kataloğumuzu incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için 
tıklayın

İlkokul Eğitim Kataloğumuzu incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için
tıklayın

Ortaokul Eğitim Kataloğumuzu incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için
tıklayın

Eğitim Yayınları Koordinatörümüz Pınar Camal'la, Tudem'in 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına bakış...

Yeni eğitim öğretim yılında ilkokuldan liseye uzanan geniş ürün yelpazemizle adımızı yine ''kalite'' ve ''güven''le özdeşleştirmeyi sürdürüyoruz. 

İlköğretim yayınlarında yenilikçi yaklaşımlar...
 
Yenilikçi kurgusu ve öğrenme sürecini destekleyen tasarımıyla öne çıkan BlokTest Yeni Nesil Serimiz ilkokul kademesinin en çok ses getirecek ürünleri arasında yer alıyor.
 
1. sınıf, eğitim hayatının en kritik eşiklerinden biridir. Bu bilinçle hazırladığımız BlokTest Yeni Nesil Okuma Yazma Seti, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. 
2, 3 ve 4. sınıflara yönelik Yeni Nesil Eğitim Setleri ise, tam öğrenmeyi sağlarken yeni nesil alıştırma ve etkinliklerle keyifli bir öğrenme deneyimi yaşatıyor. Branş kitaplarından oluşan bu setlerde yer alan bol alıştırmalar, püf noktası diyebileceğimiz mini bilgilerle destekleniyor. Kitaplarda ayrıca, hem her konuyla hem de her üniteyle ilişkilendirilmiş, Yeni Nesil sorularla zenginleştirilmiş testler bulunuyor. Üstelik bu setlerin fiyat avantajlı edisyonları da raflara giriyor. 

3 Boyut, Dinamik Soru Bankası, Tüm Dersler Soru Bankası, Tüm Dersler Kılavuz Deneme ve Tatil Kitapları ile fark yaratan ilkokul yayın seçkimiz BlokTest Yeni Nesil Serisi ile daha da zenginleşiyor. 

Ortaokul grubuna yönelik tasarladığımız 3 Boyut, Beceri Temelli Soru Bankası, Tüm Dersler Soru Bankası, Branş ve Tüm Dersler Kılavuz Denemeler, BilgiKüpü Yeni Nesil, 10x40 ve 10x50 Denemeleri, BlokTest Tekrar Testleri ile kalıcı öğrenmenin ve mutlak başarının izindeyiz. Yeni eğitim öğretim yılı için yine öğrencilik hayatının en zorlu dönemeçlerinden birinin yaşandığı 8. sınıflara yönelik LGS odaklı yayınlar hazırlamayı tercih ettik. Bu doğrultuda raflara yerleşen LGS Kritik 500 Soru, sınav yaklaşırken yapılacak son tekrar niteliğinde, mutlaka çözülmesi gereken bir ürün olarak dikkat çekiyor.
 
Hem LGS'de hem de öğretim programında Türkçe branşında ağırlık, okuduğunu anlama yani paragraf konusunda toplanıyor. Hazırladığımız LGS Paragraf Soru Bankası, akabinde de 7 ve 6. Sınıf Paragraf Soru Bankaları tam da bu hedefe hizmet ediyor. LGS'de matematik branşına baktığımızda ağırlıklı olarak problem sorularından oluştuğunu görüyoruz. Hazırladığımız LGS Problem Soru Bankası ile öğrencilerin bu alanda güçlenmesi amaçlıyoruz. Üstelik bu üründeki problemlerin yarısı, geometri tabanlı. Soru bankaları ile problem ve paragrafta öğrenme eksikliklerini gideren öğrencilerin, bir de bu konularda uygulama yaparak kendilerini test etme ihtiyaçları oluşuyor. İhtiyaca yönelik tasarladığımız LGS Problem Denemeleri ve LGS Paragraf Denemeleri ise çok yakında satışa sunulacak.  
 
Liseye Tudem kalitesi geldi!
Ortaöğretime yönelik ilk ürünlerimizi geçtiğimiz yıl yayınlamıştık: Beğeni ve ilgiyle karşılanan TYT Soru Bankaları ve TYT 6'lı Deneme Sınavı Seti'nin ardından 11, 10 ve 9. sınıf Soru Bankalarımızı de tamamladık. AYT Soru Bankalarımızı da hazırlıklarını tamamlayarak çok yakında piyasaya sunacağız. 

Alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından, ÖSYM'nin düzenlediği tüm sınavlar ve öğretim programları analiz edilerek hazırlanan Soru Bankalarımız, yeni nesil sorularla zenginleştirilmiş ve sayıları sınavdaki/öğretim programındaki ağırlığa göre belirlenmiş farklı zorluk seviyesindeki testlerden oluşuyor. 
 
Eğitimde dijital dönüşüm...
Tüm bu gelişmelerin yanında, yeni eğitim öğretim yılı için çok ayrı bir heyecan içerisindeyiz. Bu heyecanımızın nedeni, hem öğrenci hem de öğretmenlere yönelik geliştirdiğimiz tudemdijital.com ve onunla entegre çalışan tudemogretmen.com platformları.
 
tudemdijital.com, öğrencilerin ve öğretmenlerin hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Sınıfında seçili Tudem ürünlerini kullanan öğretmenler, akıllı dijital asistan AKAS sayesinde ücretsiz sahip olacakları kitap içeriklerini akıllı tahtaya veya ekrana yansıtabilecek, öğrencilerle interaktif çalışmalar gerçekleştirebilecek. Tudem Dijital ile deyim yerindeyse yepyeni bir ödev sistemi kurulacak: Teknoloji destekli Aktif Ödev Sistemi yoluyla öğretmenler için ödev vermek artık çok kolaylaşacak! Bu sistemi kullanan öğretmenler, online ödev takip sistemine erişim, öğrenci kazanım raporlarını görüntüleme, kurs/sınıf/okul istatistiklerini değerlendirme, akıllı tahta uygulamaları ve video çözümlere ulaşma gibi ek olanaklara sahip olacak. Tudem Dijital'in sunduğu bir diğer yenilik de optik okuma ve analiz konusunda. Mobil Analiz uygulamasına giriş yapan öğrenci ve öğretmenler, mobil optiklerini kendilerini okutup sonuçlara hızlıca ulaşabilecek, video çözümleri görüntüleyebilecek ve Aktif Ödev Sistemi'ni kullanabilecek.
 
tudemdijital.com, kültür ve eğitim yayınlarına dair öğretmenlerin ihtiyaç duyacağı her şeyi tek bir platformda buluşturan tudemogretmen.com ile entegre çalışıyor, eğitim ve öğretimdeki dijital değişim döngüsünü sağlam temeller üzerine oturtuyor.
 
Hem öğrencilere hem de öğretmenlere yönelik hazırladığımız ürünler ve sunduğumuz dijital destekle ortak bir paydada buluşabilmek ve eğitimin sınırlarını genişletebilmek mutluluk verici. 
Güz 2022 Yeni Çıkanlar Kataloğumuz çok yakında çıkıyor!

2022 güz döneminde koleksiyonumuzu zenginleştirmeyi sürdürüyor, siz sevgili okurlarımızı yepyeni kitaplarla ve yeni yazarlarla buluşturmanın heyecanını paylaşıyoruz. 

Tudem ailesine yeni katılan ödüllü yazar Dilge Güney, 1 GB Adalet isimli romanıyla genç okurlarımızı adalet sistemi, çocuk hakları ve yapay zekâ teknolojileri üzerine sorgulamaya yönlendiriyor. Mehmet Atilla, ''Barış kendiliğinden oluşmaz, onu üretmek gerekir,'' düşüncesinden yola çıkarak yazdığı Hayal Rüzgârları'nda, çocukların barışı sağlamak adına bir araya gelmelerini anlatıyor. Miyase Sertbarut, Fabrika Hatası İki Robot'ta savaşın insanlar üzerindeki etkilerini kusursuz bir maceraya dönüştürüyor. Aytül Akal, Zombili Mombili Roman'da bir yazarın roman yazma sürecinde hissettiklerini bizimle paylaşırken, Mavisel Yener, Aklımda Tuhaf Sorular (Çocuklar için Denemeler) adlı kitabıyla okurla âdeta sohbet ederek çocukları bilim, felsefe, yaşama sanatı gibi konular üzerine düşündürüyor. Pelin Güneş ise Plasebo Etkisi ile duygularımızla yüzleşmenin ve çevre bilincinin önemini vurgularken, teknolojinin kötüye kullanımının sonuçlarını hatırlatıyor. Son olarak, Aygül Bahar Yılmaz'ın kaleminden dökülen Akıl Fikir Kitabım 2, çocukların hedefleri doğrultusunda izlemeleri gereken yollara kılavuzluk ediyor. 

Çeviri eserler seçkimizde Louis Sachar, bizleri her bir katında tek sınıf olan otuz katlı Yamuk Okul'da yaşanacak türlü türlü absürt maceraya sürüklüyor. Ben Davis'in Babam Nasıl Fenomen Oldu? isimli romanında, şehir hayatını bırakıp doğada teknolojiden uzak bir yaşam sürdüren bir çocuğun yaşadıklarını ve annesine kavuşabilmek için çektiği videolarla babasını nasıl fenomen hâline getirdiğini görüyoruz. Frank Cottrell-Boyce ise yeni kitabı İnterneti Bozan Çocuk'ta, ıssız bir adaya düştükten sonra tüm dünyadaki interneti bozan bir grup ufaklığın, altın ve macera dolu eğlenceli öyküsünü anlatıyor. John David Anderson'ın imzasını taşıyan macera romanı Kaçak Yolcu, savaş ve barış, dünya halklarının sorunları ve evrendeki varlığımız hakkında birçok konuya değinerek çocukları eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. 

Yüzbinlere ulaşan ''Filozof Çocuk'' serimiz ise Gerçek Nedir? ve Her Zaman Gerçeği Söylemem Gerekir mi? adlı yeni halkalarıyla her yaştan okura sorgulamalarla dolu bir düşünme deneyimi sunuyor. Ayrıca, ''Gezegenimizi Koruyalım!'' serimizin ilk iki kitabı Görevimiz Sıfır Atık ile Görevimiz Yeniden Kullanım çocuklara çevre bilinci aşılarken, geri dönüşümün ve yeniden kullanımın önemini vurguluyor. 

Okuma güçlüğü çeken ve okumayı sevmeyen çocuklar için tasarladığımız ''SEN de OKU'' koleksiyonumuza bu dönem Koray Avcı Çakman İcat Çıkar kitabıyla katılıyor. Mustafa Kemal Yılmaz, Pelin'in Davetsiz Misafirleri'yle ve Meg Rosoff, Bilge Köpek'in dördüncü macerasıyla seriyi zenginleştirirken, Hanzade Servi ise Bir Noel Şarkısı'yla ''SEN de OKU Klasikler'' koleksiyonundaki yerini alıyor. 

Yeni yazarlarımızdan Ümit Mutlu, Bugün Haber Yok adlı öyküsüyle ''Tek Başıma Okuyorum'' serimize renk katmakla kalmıyor aynı zamanda, ''Haberin olmadığı bir dünyada nasıl haber bulabiliriz?'' sorusunun da yanıtını arıyor. 

Güz döneminde okurlarımızla buluşmak için sabırsızlanıyoruz. 
Blox gücüyle okuma yazma öğrenmek artık çok kolay!
Bloktest'ten yeni nesil okuma yazma seti!​


Bloktest 1. Sınıf Yeni Nesil Okuma Yazma Seti toplamda 25 parçadan oluşuyor.
 
Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen Öğretim Programı'na uyumlu ve AKAS ile akıllı tahta desteği sunan bu sette, dik temel harflerle okuma yazma öğretimi amaçlanıyor.
 
Okula Başladım fasikülünde öğrencileri okuma ve yazmaya hazırlayıcı nitelikte çizgi ve nokta çalışmalarının yanı sıra ses odaklı dinleme etkinlikleri bekliyor. 
Her biri 32 sayfadan oluşan okuma yazma fasikülleri, ses temelli bir öğrenme anlayışını benimsiyor. Dinleme metinlerine kare kodlar okutularak hızlıca ulaşılabiliyor.
 
Set içeriğindeki 32 sayfalık Hızlı Okuma Kitabım ile bir öğrencinin hayatı boyunca kullanabileceği hızlı okuma egzersizlerine yer veriliyor.
 
Öğrencilerin yazma egzersizleri, 80 sayfalık Yazı ve Cümle Defterim isimli çalışma kitabı ile destekleniyor.
 
Öğrencilerin gelişim düzeyleri ve bireysel özellikleri dikkate alınarak hazırlanan 112 sayfalık Tekrar Çalışmalarım'da harflerin, hecelerin ve cümlelerin yazımı şeklinde ilerleyen ardışık ve düzenli bir sıra izleniyor. Görsellerle zenginleştirilen bu çalışmalarla öğrencilerin okuma yazma becerilerini geliştirmeleri ve el-göz koordinasyonlarını artırmaları hedefleniyor.  
 
Millî Eğitim Bakanlığının yıllık planındaki kazanım sırasına göre oluşturulan 80 sayfalık Matematik Defterim'deki çalışmalarla öğrencilerin uzamsal ilişkileri ifade etme, nesneleri kütleleri yönünden karşılaştırma, doğal sayıları tanıma ve doğal sayılarla işlem yapma becerilerini geliştirmek amaçlanıyor.   
 
Sette yer alan 5 parçalık İlk Okuma Kitabım, 5 ayrı harf grubunun her biri için ayrı ayrı tasarlanan içeriğiyle öğrencilerin okuma yetilerini güçlendiriyor. Böylece öğrenciler, her harf grubundan sonra okumaya yönelik pratik yaparak öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buluyor.

Set içerisindeki Okuma Yazma Sertifikası, okuma yazma sürecini tamamlamış öğrencilerin başarılarını ödüllendirmeyi ve okuma yazma alışkanlığını kalıcı kılmayı sağlıyor. 

Seti incelemek için tıklayın.
Tanıtım videosunu izlemek için tıklayın
Liseye Tudem Kalitesi Geldi!

Lise eğitim yayıncılığında kaliteye odaklanan Tudem Soru Bankaları, beceri temelli yeni nesil sorularla zenginleştirilmiş farklı zorluk seviyesindeki tamamı video çözümlü testlerle öğrencileri adım adım başarıya ulaştırıyor.

Kitapların tamamı, sınıf düzeyine ve MEB müfredatındaki kazanımlara tamamen uyumlu sorulardan oluşuyor. 8 sayfalık föyler sayesinde öğrenciler, her bir konuyla ilgili farklı tarz ve zorluk seviyesindeki sorularla edindiği kazanımları pekiştirerek tam öğrenme sağlıyor.

TYT Soru Bankalarında farklı zorluk düzeyindeki ''Kavrama Testi, Pekiştirme Testi, İleri Test ve Tam TYT Ayarı'' testlerini çözerek eksiklerini gideren öğrenciler, TYT 6'lı Deneme Seti'nde Tam TYT Ayarı'nda oluşturulmuş denemelerle kendilerini sınama imkânı buluyor. Kavrama Testleri, her ünitenin alt konularına yönelik temel bilgi ve kavramları ölçmeye odaklanırken, Pekiştirme Testleri öğrenilen konuyu pekiştirmeyi ve soru çözme pratiğini artırmayı hedefliyor. Her ünitenin sonunda yer alan Ünite Değerlendirme Sınavları o üniteden edinilecek kazanımları ölçmeyi amaçlarken, Dönem Değerlendirme Sınavları ise 1. ve 2. dönem kazanımlarının ölçülmesini sağlıyor. Her testin başlangıç sayfasında yer alan kare kodları mobil cihazlarıyla okutan öğrenciler, o testte yer alan tüm soruların ayrıntılı çözüm videolarını izleyebiliyor.

Tudemdijital'e giriş yapan öğretmenler, akıllı dijital asistan AKAS uygulamasını ister cihazına indirerek ister online kullanabiliyor. AKAS'ı kullanan öğretmenler, kitap içeriklerini akıllı tahtaya veya ekrana hızlıca yansıtabiliyor; interaktif çalışmalar yapabiliyor. Tudemdijital ile entegre çalışan Mobil Analiz uygulaması, hem öğrencilere hem öğretmenlere optik okuma ve soru analizinde kullanım kolaylığı sunuyor. Öğretmenler, bu uygulama sayesinde her yerden hızlıca ödev verebiliyor ve ödev raporlarını görüntüleyebiliyor. Öğrenciler, hem kendilerine verilen ödevleri bu uygulama sayesinde sanal optik kullanarak çözebiliyor, hem de kitapta yer alan mobil optikleri kendileri okutup sonuçlarını hızlıca görüntüleyebiliyor, video çözümlere erişebiliyor.

Kitapları incelemek için
tıklayın.
Tanıtım videosunu izlemek için
tıklayın
Mudanya Kitap Fuarı devam ediyor...

3 Eylül Cumartesi günü 4. kez kapılarını açan Mudanya Kitap Fuarı tüm hızıyla sürüyor.

Fuar kapsamında, ödüllü çizerimiz Hicabi Demirci 4 Eylül Pazar akşamı Mütareke Meydanı'nda çocuklara yönelik özel bir atölye çalışması düzenlemiş ve etkinlik sonrasında Tudem Yayın Grubu standında kitaplarını imzalamıştı. 

''Barış ve Kardeşlik'' temasıyla, Mudanya Belediyesi ve YAYKOOP işbirliğiyle hayata geçirilen 4. Mudanya Kitap Fuarı 11 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.

Fuar hakkında ayrıntılı bilgi için Mudanya Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
Kadıköy Çizgi Festivali'nde buluşuyoruz!

İstanbullu çizgiseverler, 23-25 Eylül tarihlerinde İstanbul Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenecek Kadıköy Çizgi Festivali'nde bir araya gelmeye hazırlanıyor. 

Desen Yayınları'nın merakla beklenen güz kitaplarının da ilk kez okur karşısına çıkacağı festival kapsamında, sevilen çizerlerimizden Gökçe Yavaş Önal ve Hicabi Demirci de sanatseverlerle buluşacak. 

Kadıköy Belediyesi'nin himayesinde, Karikatür Evi tarafından gerçekleştirilecek Festival İstanbul'un en çok ilgi gören çizgi roman buluşmalarından biri. 

Festival detayları için Desen Yayınları'nın sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 
90. Dil Bayramımız Kutlu Olsun!

Dil bir düşünme ve iletişim aracıdır. İnsanlığın kültür birikimini aktaran en etkili araçtır. Dilbilimcilere göre, dil ve kültür birlikte gelişir. İnsanın düşünmesi, ancak dille mümkündür. İnsanın dilsel yoksulluğu, anlama ve anlatma sorununun temel nedenidir. Bilinmelidir ki dilini geliştiremeyen ulusların düşünceleri de gelişemez, sınırlı kalır. Gelişmeyen, geliştirilmeyen; çağın düşünsel gereksinmelerini karşılayamayan bir dil, kültürel bir taşıyıcı olarak ulusun bütün kültürü üzerinde olumsuz etkililer yapar.
  
Türkçeyi ulusal ve evrensel kültürün bir anlatım aracı olarak geliştirmek, Türkçe olmayan yabancı öğelerden dilimizi arındırmak, halk ve aydınlar arasındaki yazı ve konuşma ikiliğini ortadan kaldırarak kültürel bir bütünlüğe ulaşmak, Cumhuriyet'i kuranların temel amacıydı. Dilin, bir toplumun kültürel değişiminde başat bir etken olduğunu bilen Atatürk, uluslaşma sürecine girmiş bir toplumun yaratıcı bir kültür oluşturabilmesi için öncelikle dilini, dilinin olanaklarını tanıyıp geliştirilmesini temel bir amaç olarak görür.    

Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla birlikte Türkçe, eğitim ve bilim dili olarak önemli bir gelişme sürecine girer. Türk Tarih Kurumu (1931), Türk Dili Tetkik Cemiyeti (1932) - (sonraki adıyla Türk Dil Kurumu), Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (1936); Türk tarihinin, ulusal dilin ve kültürün bilimsel düzlemde incelenmesi ve geliştirilmesi amacıyla açılmış kurumlardır.

1932 yılında Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumuyla birlikte, Türkçenin bilim, sanat ve düşünce dili olarak gelişip serpilme çabaları örgütlü bir nitelik kazanır. Türk Dil Kurumunun ''Türkçe Kurultay'' adı verilen ilk Genel Kurulu, 26 Eylül 1932 tarihinde Dolmabahçe Sarayında toplanır. Kurultayda 26 Eylül'ün ''Dil Bayramı'' olarak kutlanması oybirliği ile kabul edilir. 

Bireylere düşünme becerisinin kazandırılması, toplumda bir düşünce geleneği oluşturarak demokratik kültürün yapılanması, Türkçenin bilim, sanat ve düşünce dili olarak geliştirilmesiyle olanaklıdır.

Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen Dil Devrimi; en yalın biçimiyle Türk toplumunun düşünce birikimini ve kültürünü tanıma, geliştirme, yaratıcı kılma, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma eylemi olarak tanımlanabilir. 90. Dil Bayramımız kutlu olsun. Nice 90. yıllara...


Prof. Dr. Sedat Sever
Okula dönüş alışverişini Tudem kitabevlerine uğramadan tamamlamayın!

Tudem Yayın Grubu, İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy, Ankara Kızılay ve İzmir Alsancak'ta yer alan kitabevleriyle, her yaştan okura renkli bir ''okula dönüş'' alışveriş deneyimi vadediyor!

Uzman eğitimcilerimiz tarafından özel olarak hazırlanan yeni nesil soru bankaları, deneme sınavı setleri, on binlerce okura ulaşan edebiyat eserleriyle bini aşkın eğitim ve kültür kitabının aktif olarak satışa sunulduğu Tudem kitabevleri okurları bekliyor.

Eylül 2022 Tudem Kitabevleri Çalışma Takvimi

İstanbul Beşiktaş Tudem Kitabevi / pazartesi-pazar, 10.00-20.00
İstanbul Kadıköy Tudem Kitabevi / pazartesi-pazar, 10.00-20.00
Ankara Kızılay Tudem Kitabevi / pazartesi-cumartesi, 10.00-20.00
İzmir Alsancak Tudem Kitabevi / pazartesi-cumartesi, 10.00-20.00


Tudem kitabevlerinde buluşmak dileğiyle...

Adresler için tıklayın
Adaletin gücü ''gigabaytlarla'' ölçülemez!

Ödüllü yazar Dilge Güney'in kaleminden çıkan 1 GB Adalet, okurları çetrefilli bir bisiklet hırsızlığı davasının görüldüğü kalabalık bir duruşma salonuna davet ediyor; biri insan, diğeri ise insandan ayırt edilmesi imkânsız bir robot olan iki şüpheliyle baş başa bırakıyor. 

Gelişen yapay zekâ teknolojilerinin gölgesinde giderek karmaşıklaşan insan-robot ilişkilerini farklı perspektiflerden ele alan roman, gerçekle kurmaca arasında gidip gelen satırlarında geleceğin dünyasına dair önemli varsayımlarda bulunuyor. 

Kitap, insan ve ''çocuk'' hakları özelinde ceza ve adalet sistemi hususunda okuru derin sorgulamalara itiyor. Ayrıca sınıfsal farklılıklara bağlı olarak ortaya çıkan sosyal adaletsizlik ve hak ihlalleri gibi konulara temas etmeyi de ihmal etmiyor.  
Önce hayal, sonra gerçek...

Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre, çocukların düşüncelerini özgürce açıklama hakları var. Hem de ülke sınırlarına bağlı olmaksızın ve istedikleri bir araçla.

Mehmet Atilla'nın yeni romanı Hayal Rüzgârları tüm enerjisini bu ilkeden alan bir roman. Meltem, Poyraz, Bora bu kıyılardan; Tifonas, Notos ve Anemos karşı adalardan yola çıkıyor. Her biri ayrı bir rüzgâr. Buluşacakları yer Kardak Kayalıkları. Amaçları da ortak: savaş olasılığını yok edip barışı egemen kılmak. 

Hayallerle gerçeğin iç içe geçtiği yüksek tempolu kurgusuyla savaş konusunda farkındalık yaratan eser, barışçıl bir dünyanın imkânsız olmadığının da altını çiziyor.
Görmeyi bilene, haber her yerde...

Metin, önüne konan boş kâğıdı görünce şaşırdı. Uzun meslek hayatı boyunca ilk kez, sunabileceği tek bir haber bile yoktu; koskoca ülkede hiçbir şey yaşanmamıştı. Yeğeni Hilâl ve onun arkadaşı Ahmet de şaşkındı bu işe. Haberler bitmiş miydi? Bundan sonra hiçbir şey olmayacak mıydı?
Ama belki de ipleri kendi ellerine alıp bir şeyler yapmaları gerekiyordu...

Gerçek bir olaydan yola çıkarak haberciliğin temel ilkelerini irdeleyen Bugün Haber Yok, bazen yanı başımızdaki şeylere bile gözlerimizi yumduğumuzu hatırlatan, hakikat dolu bir öykü.

Çevirilerinden tanıdığımız Ümit Mutlu'nun kaleme aldığı kitap ''Tek Başıma Okuyorum'' koleksiyonundaki yerini alıyor. 
Sevginin aynı çatı altında birleştirdikleri...

''Küçük Yıldızlar - İlk Okuma Kitaplığı'' serisindeki yerini alan Aynı Çatı Altında, mültecilik kavramına odaklanarak çocukların psikososyal uyum süreçlerini gözler önüne seriyor.

Farklılıkların zenginliği üstüne düşündürecek bu arkadaşlık öyküsü, okurları hem eğlenceli hem de öğretici bir serüvene çıkarıyor. 

Çocukların oyunla kurdukları dünyada ayrımcılığa yer olmadığını anımsatan kitap, sevginin ve dostluğun her engelin üstesinden geleceğini vurguluyor.  
Tüm zamanların en FENOMEN babasıyla tanışın!

Bazen ailenizi TUHAF ve UTANÇ VERİCİ bulduğunuz oluyor mu? Eh, bir de benim ailemi görün! Annem bir not bıraktıktan sonra babam kendini doğaya verdi. Evimizi sattı ve kırsalın ortasında, internetin, televizyonun, hatta TUVALETİN bile olmadığı bir evde yaşamaya başladık. Kendini vahşi yaşam ustası olarak gören babam iyice delirmeden harekete geçmem lazım. Eski hayatımızı geri istiyorum. Neyse ki bunun için müthiş bir planım var. Yani… sanırım.

Ultra Çocuk ile Harika Köpek'le geniş bir okur kitlesine ulaşan İngiliz yazar Ben Davis'ten dahiyane bir kitap daha! Babam Nasıl Fenomen Oldu?, babasının isteği üzerine, kardeşiyle birlikte kırsala yerleşen bir çocuğun yaşadıklarını ve çektiği videolarla babasını nasıl fenomen hâline dönüştürdüğünü anlatıyor. Üstelik kahkahalar eşliğinde!..
Yamuk Okul'a hoş geldiniz!

Burası birbirinden absürt karakterler ve sıra dışı olaylarla dolu bir okul; özellikle Bayan Jewls'un sınıfında yaşananlar karşısında ağzınız açık kalabilir. 

Öğrenciler elbette tuhaflar: Tahtadaki yazıları okuyabilmek için AMUDA KALKAN John, saçlarını tek tek sayan Joe, bir derste üç yüz resim yapabilen Bebe... Peki üst üste onlarca palto giymiş Sammy'nin sırrı ne? Cadılar Bayramı'nda Bayan Jewls iki ile ikiyi neden toplayamıyor?  

Kitapları milyonlarca çocuk tarafından okunan, Newbery Madalyası sahibi Louis Sachar'dan, kahkahalar attırırken düşündüren hikâyeler...
Sokaklarda zıplayan bu devler de ne böyle?

''Günlerden bir gün, balinalar okyanustan çıktı,
Şehirlere ve kasabalara usul usul vardı;
Çocuklar gülümseyerek karşıladı onları,
Fakat yetişkinler homurdandı ve surat astı.''

Nick Bland'in yazıp resimlediği Balinalar Aramızda, hayal gücü sınırlarını zorlayan hikâyesi ve çarpıcı görselleriyle insanın hem doğa ile kurduğu ilişkiyi hem de kendinden olmayana karşı tutumunu incelikle ele alan rüya gibi bir kitap.

Şiirsel diliyle akıllara kazınan bu resimli öykü, satır aralarında birey, toplum ve farklılık kavramlarını sorguluyor; insanların okyanuslara verdiği hasarı ve bu hasarın balinaları ne denli etkilediğini gözler önüne seriyor. 
Aile ne için vardı?

Damon Galgut'un 2021 Booker Ödülü'nü alan romanı Vaat, çiftlikte yaşayan Güney Afrikalı bir ailenin dağılışını ve yıllarca onlara hizmet etmiş siyahi emekçisine verdikleri ancak tutamadıkları sözü konu alıyor.

Dört bölümden oluşan ve aile üyelerinin cenazeleri etrafından şekillenen kitap, Güney Afrika tarihinin otuz yılına tanıklık eden epik bir hikâye.

''Vaat, anlatı perspektifinin sürekli değiştiği, biçimsel olarak yenilikçi bir roman. Galgut'un alışılmadık anlatı stili, roman türünün 21. yüzyılda geldiği noktanın bir kanıtı. Uzun yıllar okurlarda yankı uyandıracağına inanıyoruz.''
Booker Ödülü jürisi
Uzak kitabının perde arkası aralanıyor...

Uzak Bir Diyardan Eskizler, yıllar içinde kültleşmiş bir esere dönüşen Uzak'ın eskizlerinden oluşuyor. Kitap, Oscar ödüllü Shaun Tan'in sözsüz grafik romanı Uzak'ı nasıl yarattığına odaklanarak bu büyüleyici hikâyeye hangi fikirlerin ilham verdiğini ele alıyor.

Mülteciliği, yersiz yurtsuzluğu, yabancı olmayı ve umudu anlatan, her detayı karakalemle çizilmiş Uzak'ın yaratım sürecinde, araştırma aşamasından tamamlanmış sanat örneklerine kadar çok sayıda esere yer veren Uzak Bir Diyardan Eskizler, bu evrimin izini sürerken görüntülerin sessiz diline, göçmen deneyiminin ruhuna ve sanatçının yaratıcı yolculuğuna ışık tutuyor.
 
 
İçimdeki Buhranlar isimli karikatür kitabıyla içimizdeki buhranların âdeta sözcüsü olan Gökçe Yavaş Önal,  yakın zamanda raflarda yerini alan ikinci kitabı Anne Bak! ile hamilelik ve çocuk sahibi olma sürecinde bir kadın olarak yaşadıklarını anlatıyor. Kitabı elinize aldığınız an, kadınsanız hele bir de hamileyseniz basıyorsunuz kahkahayı, demedi demeyin! Gökçe'nin o çok sevdiğim mizahi üslubuyla tanışmadıysanız buyrun önce kendisiyle sonra da kitabıyla tanışın, söyleşimize siz de katılın... 

Ajandakolik'ten Nilüfer Türkoğlu, Gökçe Yavaş Önal'la keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi:
''Yıllarca kedi besledim, bebek de böyle bir şey olacak sanmışım.''
''Gökyüzüne Uzanan Merdiven, üzerinde durulması gereken bir roman. Okuru kolayca sarıp sarmalayan olay örgüsü ve son derece başarılı kurgusuyla dikkat çekiyor öncelikle. Gözünü hırs bürüyen bir insanın başarıya ulaşmak için etik değerlerden uzaklaşmakla yetinmeyip suç işlemeyi bile içine sindirebilmesi açısından bakıldığında ise tam bir antikahraman romanı.''

Mehmet Atilla
, John Boyne'un sarsıcı romanı Gökyüzüne Uzanan Merdiven'i Posta Kitap eki için değerlendirdi: Hırs gökyüzüne merdiven dayamak gibidir.
 
 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @kzlgezegen'nin bu güzel fotoğrafı ve içtenlikli değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 

İlk okuma kitaplığının olmazsa olmaz serisi: ''Emre ile Cemre''

Çocuk ve gençlik yazınımızın bol ödüllü yazarlarından Miyase Sertbarut imzalı 10 kitaplık ''Emre ile Cemre'' ilk okuma serisi, akıcı metni ve gündelik hayattan seçtiği konularıyla ilk okuma çağındaki çocuklara keyifli bir kitaplarla tanışma deneyimi vadediyor.


Videoyu izlemek için
tıklayın.  
 
 
İyi Kitap'ın 147. sayısı yayında!

İyi Kitap, yeni yayın dönemine merhaba dediği Eylül sayısında, iki yeni köşe ile karşılıyor okurları. ''Konuşma Balonu'' isimli köşede sevgili Ümit Kireççi çizgi romanlar
üzerine kalem oynatacak. ''Yetişkin de Okur'' başlıklı köşede ise bu kez çocuk ve
gençler için değil, yetişkinler için seçilen bir kitap değerlendirilecek. 

İyi Kitap'ın, birbirinden renkli kitaplar ve nitelikli inceleme yazılarıyla dolu 147. sayısı, okurları her zamanki gibi ''iyi kitap''larla buluşturmaya devam ediyor.  
 
Tudem Yayın Grubu bünyesinde yayımlanan ve ücretsiz olan İyi Kitap'ı 
www.iyikitap.net
Dergilik ve Magzter üzerinden okuyabilir, dilerseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İyi Kitap'la ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için derginin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
 
 
​Copyright © 2022, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.