Resim: Burcu Koçer Oruç
Yılın ilk ayını geride bırakıp şubata girdik bile. Biliyoruz, bundan sonraki hiçbir şubat ayı öncekilere benzemeyecek. İçimizdeki ince sızı kalbimiz attıkça devam edecek. Geçtiğimiz yılın şubat ayında yaşadığımız büyük felaketin bıraktığı derin izleri asla unutmadık, unutmayacağız. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın gücüyle yaralarımızı sarmayı sürdüreceğiz.

2024'ün ilk mahsullerinin raflara yerleşmesi, altmış dokuz kitabımızın tekrar baskıya gönderilmesi, 22. Tudem Edebiyat Ödülleri'nin yarışma temasının açıklanması, Çukurova 16. Kitap Fuarı derken yine bir nefeste geçti koskoca ocak ayı. Ek olarak, yayın grubumuzun 40. yılına girmesinin haklı gururunu paylaştık ay boyunca. Kutlamalara öncelikle kurumsal logomuzu uyarlamakla başladık. 

Bültenimize kaçırılmaması gereken bir buluşmanın haberiyle başlayalım: Kırışıklıklar isimli grafik romanıyla dünyaca tanınan İspanyol çizer Paco Roca ay sonunda bir dizi etkinlik gerçekleştirmek üzere İstanbul'a geliyor. Sanatçıyla tanışmak ve kitaplarını imzalatmak isteyenler için harika bir fırsat. 

Şubat ajandamızın diğer öne çıkan başlıkları ise şöyle: Asuman Portakal, Dali'nin Dehası'nın yayıma hazırlık süreci ile ilgili konuştu. Beyza Akyüz, 14 Şubat Dünya Öykü Günü için bir mesaj kaleme aldı. Toprak Işık, 21 Şubat Dünya Anadil Günü üzerine yazdı. Ayın anlam ve öneminden yola çıkarak ''sevgi'' temalı kitaplarımızdan çok özel bir seçki hazırladık. Son olarak, ''Yaşam Öyküdür!'' diyor ve öykü kitaplarımızı keşfetmeye davet ediyoruz sizleri. 

Martta görüşünceye dek sevgiyle ve öykülerle kalın.
Hanri Benazus'u sonsuzluğa uğurladık. 

İzmirli yazar, iş insanı, Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri Hanri Benazus'u 94 yaşında kaybettik. 

20.000'i aşkın fotoğraftan oluşan eşsiz koleksiyonuyla Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyadaki en büyük fotoğraf arşivine sahip olan Benazus, henüz 7,5 yaşındayken Ulu Önder'le bizzat tanışma fırsatına da erişmiş büyük bir Atatürk âşığıydı. 

Tudem Yayın Grubu olarak geçtiğimiz yıllarda Hanri Benazus'la pek çok kez yollarımız kesişmiş, ortak çalışmalara imza atmış ve iki ciltlik ''Hanri Benazus Koleksiyonu - Çağdaş Atatürk Fotoğrafları'' albümlerini yayımlamıştık.
Adanalıların fuar heyecanı

2024 fuar sezonunu Çukurova 16. Kitap Fuarı ile açtık. 
 
13-21 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, okurlar tarafından büyük ilgi gördü.

9 gün boyunca 1200'ü aşkın kültür ve eğitim kitabımızın sergilendiği standımızda, sevilen yazarlarımızdan Aytül Akal, Aygül Bahar Yılmaz, Hicabi Demirci, Koray Avcı Çakman ve Miyase Sertbarut da okurlarıyla bir araya gelme fırsatını yakaladı. 
22. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular açıldı!

2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri'nin 22. yarışması, 8-12 yaş grubuna yönelik roman dalında gerçekleştirilecek. 

Türkçe edebiyattaki yazınsal üretimi artırmak ve bu alanda emek verenleri teşvik etmek hedefiyle tasarlanan yarışma, yazdıklarını yayımlatma imkânı arayanlar için de yeni kapılar aralıyor. 

22. Tudem Edebiyat Ödülleri'nin seçici kurulu; çocuk ve gençlik yazınımıza yön veren eski ve yeni kuşak eğitimci yazarları bir araya getiriyor: 2024 seçici kurulumuz Dilek Yardımcı, Mehmet Atilla, Miyase Sertbarut, Sevtap Ayhan ve Sinan Yaşar'dan oluşuyor. 

Son katılım tarihi 1 Kasım 2024 olan 22. Tudem Edebiyat Ödülleri'nde dereceye giren isimlerin Mart 2025'te duyurulması öngörülüyor.  

Yarışmada birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL para ödülünün yanı sıra İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek.


Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi için tıklayın.
Nasıl yazdım, nasıl yazıyorum?

Yapıtlarını öykülemek istediğim sanatçıyla ilgili çeşitli kitaplar, eleştirel denemeler ve sanat tarihi anlatıları okuyorum. Ressamın çocukluğu, ailesi, eğitimi, dostları, yaşadığı ülkeler, adına açılan müzeler ve eserlerini toplayan koleksiyonerler hakkında detaylı bir araştırma yapıyorum. Yabancı kaynaklardan sanatçının röportajlarını bulup okuyorum. Videolarını, katıldığı televizyon programlarını, hakkında yapılmış belgeselleri, yaşamından esinlenerek çekilmiş filmler varsa onları bulup seyrediyorum, notlar alıyorum. Edindiğim yazılı ve görsel kaynakları dosyalayarak geniş bir arşiv oluşturuyorum. Sanatçının yaşamında yer alan önemli kişiler ve olaylar hakkında da detaylı bir araştırma yapmaya özen gösteriyorum. İnternetten elde ettiğim bilgilerin güvenilirliğini kontrol etmeden dosyalamıyorum.

Araştırmanın ardından ressamın ünlü eserlerinin yanı sıra geniş kitleler tarafından bilinmeyen bütün yapıtlarını günlerce seyrediyorum. Öykülere konu olacak resimleri seçtikten sonra okurların düş ve düşünce dünyasını harekete geçirecek, sanatsal meraklarını körükleyecek metinler yazmaya özen gösteriyorum. Bazı öykülerde anlatıcı ressam oluyor. Çoğu zamansa tablolar ya da resimde yer alan çeşitli figürler ve nesneler anlatıyor öyküleri. Sanatçının özgün sözlerini kurgunun akışına göre metne yerleştirmeyi seviyorum. 

Kitapların yazımı üç-dört ay, hazırlık ve araştırma süresi de üç ay kadar sürüyor. Son noktayı koyduktan sonra metni bir ay dinlenmeye bırakıyorum, sonra tekrar okuyup gerekli düzeltmeleri yapıyorum. Yaklaşık 7-8 aylık bir çalışmadan sonra dosyayı yayınevine gönderiyorum.

''Bu dünyada uyurken, başka bir dünyada uyanığız,'' diyen Salvador Dali ile yaptığım yolculuk çok etkileyici ve güzeldi. Deliliğine ve dehasına hayran bir sanatçının zorlu ve kaotik dünyasında dolaşmak yorucu olmakla birlikte heyecan verici bir deneyimdi.
​Klasikleşen kitaplarımız baskı rekorlarını tazeledi. 

Her daim yanımızda olan okurlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.


Çizgili Pijamalı Çocuk, John Boyne
70. Baskı (685.000 adet)

Süper Gazeteciler-1, Aytül Akal
60. Baskı (325.000 adet)

Sisin Sakladıkları-1, Miyase Sertbarut
50. Baskı (300.000 adet)

Savaş Atı, Michael Morpurgo
40. Baskı (210.000 adet)

Almarpa'nın Gizemi, Koray Avcı Çakman
30. Baskı (132.000 adet)
Filozof Çocuk soru oklarını bu kez korku duygusu üstüne çeviriyor... 

Çocuklara felsefeyi sevdiren ''Filozof Çocuk'' serisi, geçen ay raflara yerleşen 23. kitabıyla yine hayatı değişik açılardan sorgulamaya davet ediyor. 

Fransız düşünür ve yazar Oscar Brenifier bu kez çocuklardaki endişe, kaygı ve korku duygularına dikkat çekiyor. 

''Niçin korkarsın? Korkmayı seviyor musun? Korkularını dinlemeli misin?'' gibi küçüklerin zihinlerini kurcalayan büyük sorular, serinin Korku Nedir? isimli halkasının omurgasını oluşturuyor.

Düşünme eylemini çocuklar için eğlenceli bir serüvene dönüştüren Oscar Brenifier, her ''Filozof Çocuk'' kitabında üç büyük soruyu düşüncelerle oynamak ve görünenin arkasına çocuk gözüyle bakmak için masaya yatırıyor. 

Seri için tıklayın. 
 
 
 
OCAK ayında yayımlanan yeni
kitaplarımızı incelemek için
tıklayın.

 
 
OCAK ayında tekrar baskısı yapılan kitaplarımızı incelemek için tıklayın. 
 
 
 
İyi bir öykü sadece okunmaz, şarkı gibi dinlenir de. 

Öyküler benim için; Narnia Günlükleri'ndeki o ahşap dolap gibiydi. 
İçine girdiğimde başka dünyalara geçebildiğim bir kapı. 

Okumayı öğrenir öğrenmez sınıftaki kütüphanede ne kadar kitap varsa hepsini hızlıca okumuştum. Odamda tek başıma saatlerce ne yaptığımı merak ederdi ailem. Arada kapıyı açıp kontrol ederlerdi beni. İtiraf ediyorum, ders kitaplarının arasına öykü kitapları yerleştirirdim. Onlar gelince hemen ciddi bir ifadeyle rakamlarla uğraşıyor gibi yapardım. 

İyi bir öyküde sözcüklerin dizilimi, gökyüzündeki yıldızların, gezegenlerin dizilimi kadar uyumludur. İyi bir öykü sadece okunmaz, şarkı gibi dinlenir de. Art arda sıralanan kelimeler, gökyüzü ile beraber titreşir. Bazen olayları mı takip ediyorum yoksa sözcüklerin yankısını mı bilemem. 

Kitabın kapağını açtıysam, öykünün ilk cümlesi de beni içeri aldıysa zaman durur benim için. Öykü sihirlidir bu yüzden; zamanı bir lastik gibi eğip büken, genişleten bir tesiri vardır. Zaman makinesi gibi sizi alır ve hiç bilmediğiniz insanların, varlıkların dünyasının ortasına bırakıverir. Orada yokmuşsunuz gibi devam eden konuşmalara kulak misafiri olur, olayları görünmezlik içinde takip edersiniz. Öyküdeki karakterlerle heyecanlanır, korkar, üşür, gülümsersiniz... Ne acayip şey değil mi?

Öyküler, insan beyninin iki ayrı kıtası olan sağ lob ile sol lobu birbirine bağlar. Duygularla düşünceler öykünün müziğinde dans eder. Beynimizde havai fişekler çakar rengârenk. Anlamlandıramadığımız nice karanlık nokta bu sayede ışıklanır. 

Öykü dinlemeyi sevmeyen yoktur. Sadece henüz odadaki sihirli dolabı keşfetmeyenler olabilir. Bir kere o kapıdan geçip kendinizi bırakırsanız, olağanüstü diyarlara seyahat edebilirsiniz. 

Öykünün sihrine kapılmayan çok şey kaybeder, benden söylemesi.

Bakın, bir alaca kuş geçiyor gökyüzünden. Başında tacı var, gözlerinden biri turkuaz camgöbeği. Gagasıyla tuttuğu sicimin ucunda bir tomar mektup asılı. Acaba nereye gidiyor aceleyle? Uzakta görünen Huş Dağları'ndaki o keşişin evine mi?

''14 Şubat Dünya Öykü Günü'' kutlu olsun!
''Sevginin Yaşı Yok!'' diyenler için okuma önerileri...

Sevmenin ve sevilmenin bir başka anlam kazandığı şubat ayında, Tudem Yayın Grubu'nun ''sevgi'' temalı kitaplarından sizler için çok özel bir seçki hazırladık.

Hilal Gürsu'nun, her yaştan okurun kalbinde kelebekler uçuşturacak sıcacık anlatısı Dedemin Sevgilisi; Fatih Debbağ'ın ilk aşklara, arkadaşlıklara ve hayatın cilvelerine dair samimi romanı Selin Beni Terk Etti; Fransız düşünür ve yazar Oscar Brenifier'nin, sevgi kavramını sorguladığı Filozof Çocuk - Sevgi Nedir?; ünlü karikatürist Jean-Jacques Sempé'nin, aşkı, âşıkları ve maşukları anlattığı karikatürlerinin bir derlemesi olan Âşıklar ve Diğer Şeyler; Fabien Toulmé'nin, farklı nesillerden iki kadını bitimsiz bir aşk hikâyesinin kıyısında buluşturduğu Büyük Aşk...

Üstelik hem çocuk hem de yetişkin okurlar için!

Kalplere dokunan bu kitapları okuduktan sonra ''sevginin yaşı olmadığına'' bir kez daha inanacaksınız...

Kitapları incelemek için
tıklayın. 
14 Şubat Dünya Öykü Günü'nde sevdiklerinize bir öykü armağan edin!

Her insan öyküsüyle vardır. 

İnsan, sesini söze dönüştürmeyi öğrendiğinden bu yana öyküsünü anlatıyor ve anlatmaya da devam edecek.

İlk kez 2002 yılında, Türkiye'de düzenlenmeye başlayan 14 Şubat Dünya Öykü Günü, günümüzde pek çok farklı ülkede türlü etkinliklerle kutlanıyor. 

Gelin biz de bu 14 Şubat'ta sevdiklerimize bir öykü armağan edelim, bir öykü okuyarak onların yüreklerini titretelim.

Çünkü öykü iyileştirir, öykü birleştirir...

Tudem Edebiyat Ödüllü öykü kitapları seçkisi için
tıklayın. 
Delidolu'dan, insanın değişmeyen gerçekliğine kafa tutan öykü kitapları...

Amerikalı yazar Jean Stafford'ın Pulitzer Ödülü'ne değer görülen öyküleri; Caz Çağı'nın adından en çok söz ettiren kalemlerinden Dorothy Parker'ın trajikomik öyküleri; Time'ın İngilizce yazan ''en iyi öykücü'' olarak nitelendirdiği George Saunders'ın edebî hünerlerini cesurca sergileme fırsatı bulduğu öyküleri; son yüzyılın en büyük edebiyatçılarından Grace Paley'nin cömert ruhundan benzersiz ve muzip öyküler...

Hepsi ve çok daha fazlası Delidolu'nun öykü kitapları koleksiyonunda siz değerli okurlarını bekliyor.

İyisi mi 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nde hem kendinize hem de sevdiklerinize güzel bir öykü kitabı armağan edin!

Delidolu'nun öykü kitapları koleksiyonu için
tıklayın. 
Anadilimiz sadece kalbimizde değil, her bir hücremizde

Yirminci yüzyılda atomun çekirdeğine girildi, yarı iletkenler sayesinde büyük bir teknolojik patlama yaşandı, yapay zekânın ayak sesleri duyuldu. Dil konusundaki kavrayış da bilimsel devrimlerden payını aldı ve Saussure, Wittgenstein, Heidegger, Vygotsky gibi düşünürler dilin bir iletişim aracından çok daha öte işlevlere sahip olduğunu ilan ettiler. Chomsky anadilin, bilişsel olgunlaşma süreci içinde tıpkı fiziksel organlar gibi geliştiğini, bu gelişimin dışarıdan dilbilgisi öğrenerek değil, dilin kendisinin bir bütün olarak algılanmasıyla gerçekleştiğini neredeyse gösterdi. Böylece anadilin, zihne sonradan eklenebilen bir araç değil, beraber geliştiği bilincin bir bakıma evi olduğu iddiası iyiden iyiye temellendi.

Daha iyisini düşünebilmem için daha iyisini ifade edebilmem gerekiyor. İfade edemediğim düşünce, Saussure'ün analojisi ile zihnimde sadece toz ve gaz bulutudur; anlamlı bir evrene dönüşmesi dille mümkündür.

Benim kuşağım şahane bir eğitim yanılgısı ile anadilinden kopuk düşünmeye mecbur edildi. Yabancı dili yetersiz biçimde öğrenen bireyler, anadillerinden uzak bir zihinsel gelişmeye, daha doğrusu gelişememeye zorlandı ve galiba pek çoğu düşünsel olarak kötürüm bırakıldı.

Anadilini baskılayıp zihinsel varlığını bir başka dile hapsetmenin, insanı kolu bacağı bağlı ve takma uzuvlarla yaşamaya zorlamaktan farkı yok. Akla da vicdana da aykırı olan bu uygulama sömürgeleştirmenin önemli bir aracıdır.

Yabancı dil eğitiminin başımızın üstünde yeri var ama anadilimiz, sadece kalbimizde değil, her bir hücremizde ve ne yazık ki epeyce kirlenmiş durumda. Binbir çiçekli bir savaş paklar bizi. Bu bağlamda, yazarlar olarak yaptığımız işi çok önemsiyorum. Kuşatılmışlığından kurtulmuş bir anadil coğrafyasını sözcük sözcük, cümle cümle işlenmiş eserlerle geleceğe taşıyacağız.

İnsanımızın anadiliyle daha barışık olduğu, bilim insanlarımızın, sanatçılarımızın anadillerinde daha coşkun üretimler yaptığı ve kendi anadilimize duyduğumuz hassasiyetin başka anadillere koşulsuz saygı olarak yansıdığı günlere uzanmak dileği ile...

''21 Şubat Dünya Anadil Günü'' herkese kendi anadilinde kutlu olsun!
Ödüllü İspanyol çizer Paco Roca ilk kez Türkiye'de!

Desen'den çıkan Kırışıklıklar, Kumdan Sokaklar ve Ev isimli grafik romanlarıyla ülkemizde geniş bir okur kitlesine ulaşan Paco Roca, İstanbul Cervantes Enstitüsü'nün işbirliğiyle şubat sonunda Türkiye'ye gelecek.

27 ve 28 Şubat tarihlerinde ilk kez İstanbul'da olacak sanatçı, hem özel hem de genel izleyiciye açık bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Paco Roca'nın (Genel Katılıma Açık) Etkinlik Programı: 

27 Şubat Salı, 19.00
İstanbul Cervantes Enstitüsü
Film Gösterimi: Kırışıklıklar/Arrugas (Yönetmen: Ignacio Ferreras)
Film Türkçe altyazılı gösterilecektir.
Etkinlik sonrası imza oturumu düzenlenecektir.  
Giriş ücretsizdir.


28 Şubat Çarşamba, 16.00-18.00
İmza Günü
Mino Pera, Beyoğlu

28 Şubat Çarşamba, 19.00
İstanbul Cervantes Enstitüsü
Söyleşi: ''Hayatı Çizerken''
Konuşmacılar: Paco Roca, Emilio Gonzalo, Rafael Carpintero
Söyleşi dili İspanyolca olup simultane çeviri yapılacaktır.
Etkinlik sonrası imza oturumu düzenlenecektir.  
Giriş ücretsizdir.


Paco Roca etkinlikleri ile ilgili en güncel haberler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
 
 
Bu kız yürümüyor, âdeta uçuyor!

Efsane yazar Alexander McCall Smith'in ''SEN de OKU'' koleksiyonu için kaleme aldığı Zıpzıp Zeynep, ayakları devamlı yerden kesilen bir kız çocuğunun hoplamalı zıplamalı, eh tabii azıcık da şamatalı kahramanlık hikâyesi.

Özel yeteneklerin doğru ve etkin kullanıldığında bireyi nasıl uçar adım başarıya ulaştıracağını gösteren, bu yerinde duramayan öykü; kendini gerçekleştirme yolunda hayal kurmanın ve cesur davranmanın önemine değiniyor. 

Küçük okurları bir oraya bir buraya sıçratacak süper havalı bir serüven yaşatan kitap, ressam Zoe Persico'nun kıpır kıpır desenleriyle iyiden iyiye şenleniyor.
Bremen Mızıkacıları'na SEN de OKU dokunuşu...

Mavisel Yener, Grimm Kardeşler'in eşsiz klasiği Bremen Mızıkacıları'nı kitaplara mesafeli duran çocuklar için yeniden anlatıyor. 

Eşek, köpek, kedi ve horoz... Dördü de artık eski evlerini terk etmek zorundalar. Daha güzel bir yaşam için Bremen şehrine doğru yola koyulurlar. Müzisyen olmaya karar vermişlerdir. Fakat çıktıkları yolda kötü kalpli hırsızlarla karşılaşırlar ve onları alt etmeye karar verirler.

Kötülüklere karşı güçlerini birleştiren dört kafadarın macerası, Mavisel Yener'in ritmik ve eğlenceli diliyle SEN de OKU Klasikler koleksiyonundaki yerini alıyor. 
Herkesin güldüğü yerde hiçbir şey imkânsız değildir...

Yazar ailemize yeni katılan Altay Öktem'in kaleme aldığı Kahkaha Kasabası dostluğun, sevginin ve cesaretin değiştirme gücünü, gülücükler eşliğinde okurlarına gösteren sıcacık bir masal. 

Öyle bir kasaba düşünün ki herkes günün yirmi dört saati gülümsüyor, günde en az sekiz kere de kahkaha atıyor. Her mevsim ayrı renklerde binbir çiçek açıyor, çeşit çeşit kuşlar yaşıyor. Oysa dağın hemen ardında, yüzleri hiç gülmeyen insanların olduğu Somurtuk Köyü var...

Berna Dörtpınar'ın resimleriyle neşelenen bu çağdaş masal, karşımıza çıkan engelleri sevgiyle, dayanışmayla ve küçük mucizelere inanarak aşmanın güzelliğine vurgu yapıyor.   
Efsane mucit Bay Sonra geri döndü!

Nuri Kurucu, mühendis kimliğini yazarlıkla yarıştırdığı Zamangezer Yatak'ın devam kitabı Bu Nasıl Mucit?'te, baş döndürücü bir hızla değişen bilim ve keşif dünyasına fantastik bir pencereden bakıyor.

Bay Sonra'nın başı bu kez dertte! İcatlarını taklit eden, ünlü olmak için her yolu deneyen okul arkadaşı Bayan Hırslı, bir çuval inciri berbat etmek üzere. Bayan Hırslı, Bay Sonra'nın formüllerini çalarak yaptığı ''Zamangezer Yatak'ın kötü bir kopyası'' ile geçmişiyle de yüzleşeceği ilginç bir maceraya atılıyor. 

Berna Dörtpınar'ın çizgi film tadındaki resimleriyle hareketlenen kitap, rekabetçiliğin yerine dostluğu ve dayanışmayı koyuyor.
Bu postacı başka postacı...

Ödüllü yazar Ben Davis kendi hayatından yola çıkarak kaleme aldığı Kahraman Postacının Gizli Planı'nda yine hassas konuları incelikle, mizah ve macera dolu bir kurguyla ele alıyor.

Alex'in, ailesini bir araya getirmek için mükemmel bir planı vardır:
1. Babasını kitap yazmaya ikna etmek.
2. Babası kitabını yazarken onun yerine postacılık yapmak.
3. Postacılık yaparken gizli planını kimseye çaktırmamak.

Ancak aksilikler peşini bırakmaz; yoluna engeller çıkar, düzelmesi gereken her şey daha da bozulur. Neyse ki yeni tanıştığı, teknede yaşayan gizemli arkadaşı Willow vardır...
Şu kapıdaki koca cüsseli misafir de kim acaba?

Olivier Dupin ile Laurent Simon'un ortak imzasını taşıyan Ding Dong! Kapıda Biri mi Var? hayallerine sımsıkı sarılan ufaklıklara ve meşgul ebeveynlere göre, deli dolu bir hikâye!

Ela, çılgınca hikâyeler anlatmayı çok seviyor.
Bazen uzaylılardan, bazen dev gorillerden bahsediyor. Fakat kimse ona inanmıyor çünkü kimse onu dinlemiyor. Oysa bir kulak verseler...
Arılar yok olursa insanlık da yok olur!

Norveçli yazar Maja Lunde, 40'tan fazla ülkede çoksatanlar listesine giren kitabı Arıların Tarihi'nde dünya ve insanlık tarihine üç ayrı zaman diliminden, bambaşka üç insanın gözünden bakarak sıradışı, yetkin, çağrısal ve hepsinden ötesi tedirgin edici bir bilimkurgu romanına imza atıyor.

Dünü, bugünü ve yarını bal peteği kadar karmaşık ama yine onun kadar lezzetli bir kurguyla anlatan bu sürükleyici hikâye, sarı-siyah kanatların altına sığınıp aile kavramını ustalıkla irdeliyor.

250 yıllık bir yok oluşun, deyim yerindeyse ''çöküşün'' anatomisini baştan sona; anneler, babalar, oğullar ve kızların duyguları üzerinden, muazzam bir yetkinlikle çiziyor.
Her ânın tadını çıkarın, ne de olsa doğanın acelesi yok!

''İlk Çizgi Romanım'' serisinin Okulda Bebek Var isimli kitabında, meraklı kafadarlarımızı doğanın döngüsü ve dengesi üstüne düşünme fırsatı bulacakları, esin verici bir farkındalık öyküsü bekliyor. 

Sıradan bir okul günü, Emre Öğretmen'e gelen ani bir telefonla hareketlenir. Ahizenin ucundaki ses fena hâlde telaşlıdır. Acaba ortalığı bu kadar velveleye verecek kadar ne olmuştur? Öğretmenlerinin apar topar okuldan ayrılışını anlamlandıramayan çocuklar soluğu bahçede alır. Derken, tüm gözler Can'ın elindeki kestanede toplanır. O da nesi, kestane tohumundan bebek mi yapılırmış hiç? Neden olmasın? Yaşam, doğanın bize armağan ettiği mucizelerle dolu. 

Şu gelenlere bakın! Emre Öğretmen'in yanındakiler de kim öyle? Nee, yoksa bu bebek...
 
 
BlokTest Yeni Nesil 1. Sınıf 2. Dönem Eğitim Seti büyük ilgi görüyor!

Okuma yazmayı yeni öğrenen 1. sınıf öğrencilerinin düzeyine uygun olarak hazırladığımız çek-kopar biçimindeki BlokTest Yeni Nesil 1. Sınıf 2. Dönem Eğitim Seti; Tekrar Çalışmalarım, Yeni Nesil Türkçe, Yeni Nesil Matematik ve Yeni Nesil Hayat Bilgisi kitaplarından oluşuyor.

48 sayfalık Tekrar Çalışmalarım, 1. dönemin tekrarı niteliğinde bir içerik sunuyor. Çek-kopar formatında hazırlanan bu kitapta, 1. sınıfın 1. döneminde öğrenilmiş bilgilerin tekrarını sağlayacak yeni nesil alıştırmalara yer veriliyor. Okuma yazmayı yeni öğrenmiş öğrencilerin, kitabı önceki öğrenmelerini hatırlamaları, pekiştirmeleri ve yeni öğrenmeler için bir köprü olarak kullanmaları hedefleniyor.  

144 sayfalık Yeni Nesil Türkçe, 128 sayfalık Yeni Nesil Matematik ve 96 sayfalık Yeni Nesil Hayat Bilgisi kitaplarında ise konular, yıllık plana uygun olarak 2. dönemin sırasına göre işleniyor. Her ünite ile ilgili bolca yeni nesil alıştırma bulunuyor. Alıştırma sayfalarında yer alan Mini Bilgi, ipucu niteliğindeki bilgileri hatırlatmayı amaçlıyor. Alıştırma sayfalarının çözümlerine ise yine kitap kapaklarında yer alan karekodlar okutularak kolaylıkla erişilebiliyor.

Her ünitenin sonunda yeni nesil ve klasik soruların birlikte yer aldığı testler bulunuyor. Testlerin yanıtları ise kitapların sonundaki Yanıt Anahtarı'nda veriliyor. Ayrıca testlerde Çözümü Yanıtlarda olarak işaretlenen yeni nesil kurgusuyla hazırlanmış seçici soruların detaylı çözümlerine yine Yanıt Anahtarı'ndan ulaşılabiliyor.  

Set içeriğindeki tüm kitaplar çek-kopar formatında olduğu için ödev olarak verirken öğretmene, taşırken de öğrenciye kolaylık sağlıyor. 

Okuma yazma öğrenimlerini BlokTest Yeni Nesil Okuma Yazma Seti ile tamamlayan öğrenciler, BlokTest Yeni Nesil 1. Sınıf 2. Dönem Eğitim Seti ile okulun ilk yılındaki öğrenmelerini perçinliyor.

Seti incelemek için
tıklayın.
Ortaokulda başarının yolu net!

Föy sistemiyle oluşturulmuş 3 Boyut, ortaokul öğrencilerinin başarılı olma yolundaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Millî Eğitim Bakanlığınca içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılı başında ortaokulda ortak sınav uygulanacağı yönünde açıklamada bulunuldu. Okul genelinde yapılacak ortak sınavlarda açık uçlu sorular, il bazında ve Türkiye genelindeki Türkçe ve matematik branşlarında gerçekleşecek ortak sınavda ise çoktan seçmeli sorular, yani test kullanılacak. Ayrıca liselere geçiş sistemi için yapılan sınavda (LGS) beceri temelli yeni nesil sorular, lise adayı öğrencileri bekliyor olacak.

Ortaokulda tüm sınıf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinde hazırlanan 3 Boyut kitapları; içerdiği bilgi, beceri ve yeterlilik boyutları ile öğrencilere tüm bu sınavlarda yardımcı olacak donanımlara sahip bir kılavuz niteliği taşıyor.

Bilgi boyutunda; özenle hazırlanmış ve yeni nesil sorularda sıkça yararlanılan infografikler (bilgi grafikleri), akılda kalıcı konu özetleri sunması bakımından ön plana çıkıyor. 

Beceri boyutunda; açık uçlu sorulardan oluşan alıştırmalar, hem öğrenme eksikliklerini belirlemeye hem de okul ortak sınavlarına hazırlığa yardımcı oluyor. 

Yeterlilik boyutunda; o föyde işlenen konuyla ilgili beceri temelli sorulardan oluşan Yeni Nesil Testler, hem il bazında ve Türkiye genelindeki ortak sınavlara hem de LGS'ye yönelik çalışmalar yapılmasına olanak sağlıyor.

Öğrenciler, 3 boyutlu öğrenme ile ortaokulda başarıyı yakalıyor!

Kitapları incelemek için tıklayın.
Adım adım ilerleyen kurgusuyla Tudem AYT Denemeleri öğrencilerin ilk tercihi oluyor!
 
40 yıllık Tudem kalitesi ve tecrübesiyle oluşturulmuş AYT Denemeleri, YKS'ye hazırlananların en büyük yardımcısı. 
 
ÖSYM'nin önceki yıllarda yaptığı sınavlar analiz edilerek planlanan AYT Denemeleri, adım adım ilerleyen kurgusuyla ön plana çıkıyor. 
 
Temel Düzey, Orta Düzey ve İleri Düzeyden oluşan denemeler sayesinde üniversite öğrencisi adayları, AYT'de kapsam dâhilindeki konuların farklı zorluk düzeylerinde karşılarına nasıl çıkabileceğini deneyimliyor ve kendilerini test etme imkânı buluyor. 
 
6 Adım Kalite Sistemi ile oluşturulmuş ve tamamı video çözümlü olan denemelerde, tüm videolar tek tek kontrol edilerek yayına sunuluyor. 

Adaylar, denemelerde bulunan Mobil Analiz özelliği sayesinde sonuçlarını anında görüntüleyebiliyor ve hızlıca dönüt alabiliyor.

Kitapları incelemek için
tıklayın.
 
 
 
Çorak toprakları kazarken...

Louis Sachar suç, ceza ve ıslah arasındaki ilişkiyi açıktan açığa ortaya koymak yerine, anlatısında fon olarak kullanıyor. Aslında bizim kültürümüzde de şiddet uygulayarak terbiye etme, kabul gören bir yöntem. Sonuç veren bir yöntem mi, tartışılır ve tartışılmalıdır. Çukurlar, ilgi çekici hikâyesinin yanı sıra bu açıdan da yararlanılabilecek bir kitap.  


 
Toprak Işık, Louis Sachar'ın klasikleşen romanı ÇukurlarPosta Kitap'a yazdı.
Salvador Dali tuvale yazdı, Asuman Portakal deftere...

İnsanoğlunun görülenin aksine görülmeyen kısmında, bilinçaltında ne tür derinlikler olduğunu sorgulayan ve bunu eserlerine katan Dali, bunu sembollerle yaptı. Yazar Asuman Portakal ise dâhinin eserlerinden eser yarattı. 


 
Nilgün Çelik, Asuman Portakal'ın yeni kitabı Dali'nin Dehası'nı Edebiyat Haber için inceledi.
Son derece 'lezzet'li bir yolculuk

Fanny Briant, Emmanuelle Delacomptée ve Christian Regouby imzalı Büyük Şefler, genç bir gazeteci adayının gözünden Fransa'nın büyük şeflerinin öyküsünü anlatıyor.
Kütüphanenizde bulundurmaya değer 'lezzetli' bir grafik roman var karşımızda!

Uğur Vardan, Büyük Şefler'i 10 Haber için
değerlendirdi.
''Hayal gücümü besleyen en önemli şeyin sarkastik bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Gündelik hayatın son derece sıradan bir olayı, durumu, mekânı veya kişisi bana çok görkemli bir saçmalık olarak görünebiliyor. Bunların peşinden gitmeyi seviyorum.''
 

Yakın geçmişte okurla buluşan Senden Tembeli Var isimli romanıyla büyük çıkış yakalayan ödüllü yazar Tuba Aktaş Deli, Ajandakolik'ten Nilüfer Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı.
''Hani gurmelik moda oldu, herkes mutfak uzmanı kesildi ya... Önce bu çizgi romanı okusunlar. 

Hatta Türkiye'deki şefler için böyle bir cilt yapmayı hayal etsinler!

Tebrikler Desen Yayınları.''


Yekta Kopan, Fanny Briant'ın Büyük Şefler'ini Instagram hesabında paylaştı. 
 Elif ÇelebiSeran Demiral'ın sevilen romanı Parmak Uçları'nı Bianet'e yazdı: Parmak uçlarınla görebilir misin?

• Fanny Briant'ın Büyük Şefler'i, Aposto'dan Onur Daylan'ın radarına takıldı: Çizgilerle Fransız gastronomisinin kalbine yolculuk...

Fabien Toulmé'nin yeni grafik romanı Unutulmazlar Sanat Okur'da tanıtıldı: Hayatta neyle karşılaşacağınız hiç belli olmaz. 

SEN de OKU koleksiyonuna dahil olan Begüm'ün Nesi Var?, Litera Edebiyat'a konuk oldu: Begüm'ün yanına oturmak ya da oturmamak...

• Uçanbalık'ın en yenisi Meşe Ağacındaki Ev Artful Living'de tanıtıldı: Sevginin ve paylaşmanın gücü. 

Damon Galgut'un Türkçedeki son kitabı Domuzların Güzel Çığlıkları, Boda Kedi'nin merceği altında: Burası dünyanın sınırı!

• Fabien Toulmé'nin son harikası Unutulmazlar, Ajandakolik'in manşetlerine yerleşti: Unutulmazlar serisinin ilk cildi raflarda...
 
 
Sosyal medya aracılığıyla okurlarımızdan gelen yüzlerce paylaşım arasından birini seçtik. @pixilibrary'ye bu güzel fotoğrafı ve değerlendirmesi için teşekkür ediyoruz. 

Bir sonraki bültenimizde hangi takipçimiz yer alacak, biz de merakla bekliyoruz.  
 
 
​Copyright © 2024, Tudem Yayın Grubu, tüm hakları saklıdır.
Bu e-posta, Tudem Yayın Grubu iletişim listesine kayıtlı olduğunuz için gönderilmiştir. 

 
 
İş bu bilgilendirme e-postalarımız 6698 sayılı kanun kapsamında ilgili maddelere uygun olarak yapılmaktadır. 6698 sayılı KVKK Kanunu kapsamında Kişisel Veriler ile İlgili Aydınlatma metnimize www.tudem.com/KVKK adresinden ulaşabilirsiniz.